www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (138 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

“Geen innovatie zonder risico’s”

Roel van Rijsewijk, nieuwe Directeur Cyber Defense bij Thales, is optimistisch over cybersecurity

Huizen, 3 juni 2019 - Roel van Rijsewijk is per 1 juni 2019 aangetreden als nieuwe Directeur Cyber Defense bij Thales. Hij is de opvolger van René van Buuren, die de cyberstrategie van Thales in het Marinedomein verder vorm gaat geven. “Over cybersecurity wordt vaak heel zorgelijk gedaan,” vindt Van Rijsewijk, “maar zo slecht gaat het helemaal niet. Zeker niet onder onze doelgroep. Dat zijn technologie-gedreven, innovatieve organisaties. Innovatie betekent nu eenmaal per definitie kwetsbaarheid voor risico’s. Cyber Defense en encryptie maken die risico’s beheersbaar.”

Van Rijsewijk (46) is auteur van het boek Cyberrisico als Kans, waarin hij de basis legt voor de filosofie rond cybersecurity die hij ook in zijn nieuwe functie bij Thales wil uitdragen. Roel is een groot voorstander van een optimistisch beeld van cybersecurity en ziet cyberrisicomanagement vooral als een strategische kans voor innovatieve bedrijven: “Cyberrisico’s kunnen leiden tot waardevernietiging, maar vooral ook tot waardecreatie als je die risico’s kunt beheersen.”

Volgens Van Rijsewijk is het voor ambitieuze organisaties gezond digitale risico’s niet ten koste van alles te vermijden. Belangrijk is dreigingen onder ogen te zien, ermee leren om te gaan en ze te gebruiken om er sterker van te worden. Sterker nog: liever spreekt hij helemaal niet van dreigingen, maar van kansen. “Vergelijk het met de angst om ziek worden. Je kunt je opsluiten in je huis, maar daar kom je niet verder mee. Als je contact wilt met de buitenwereld, is er altijd een risico dat je een virus oploopt. Dat is vervelend, maar als je immuunsysteem in orde is, is zo’n infectie hooguit even lastig. Tegelijkertijd is dat contact een kans om je weerstand te verhogen. Als je sterk genoeg wilt zijn om de wereld aan te kunnen, moet je bereid zijn je kwetsbaar op te stellen. Maar wel met beleid, natuurlijk.”

Cyberrisico is inherent aan innovatie, weet Van Rijsewijk. “Er liggen ongekende mogelijkheden voor bedrijven om met behulp van technologie nieuwe kansen te ontwikkelen, en vrijwel al die kansen zijn gebaseerd op data en dataconnecties. Mensen zijn geneigd daar kwetsbaarheid in te zien, maar je kunt het beter omdraaien: als je de risico’s die daar onvermijdelijk bij horen goed beheerst, kun je beter en sneller innoveren, waardoor je eerder waarde haalt uit je technologie, de mensen in je organisatie effectiever kunnen werken en je je klanten beter kunt bedienen.”

In zijn nieuwe functie als Directeur Cyber Defense bij Thales wil hij vooral doorpakken op dat uitgangspunt: “Thales Group is wereldwijd betrokken bij kritieke infrastructuur op het hoogste niveau, van de financiële sector tot transportsystemen en van lucht- en ruimtevaart tot defensie. In al die toepassingen is cybersecurity een enabler: een absolute voorwaarde voor succes. De manier waarop Thales omgaat met cybersecurity om de weerbaarheid van organisaties te verhogen, ligt helemaal in mijn lijn. We hebben de beste encryptie van data, gekoppeld aan digitale identificatie, waarin we marktleider zijn dankzij de recente overname van Gemalto. Met daarbij onze managed service om aanvallen tijdig te detecteren en vervolgens effectief te reageren en te herstellen naar een hoger niveau. Ik kijk ernaar uit met Thales het vertrouwen in de digitale wereld te herstellen en de angst voor onzekerheid terug te dringen.”

Het verhogen van de weerbaarheid van organisaties heeft zijn volle aandacht. “Cyber Defense betekent voorbereid zijn, en zelfs bereid zijn het offensief te kiezen als dat nodig is. Als je wilt kunnen omgaan met Advanced Persistent Threats, moet je zorgen voor een coherente beveiligingsketen voor je bedrijfskritische systemen, inclusief preventie, detectie, analyse, respons en herstel. Met behulp van encryptie en digitale identificatie wil je voorkomen wat je voorkomen kunt, en wat je niet kunt voorkomen wil je vervolgens zo snel mogelijk detecteren en oplossen. En dat alles met als doel de organisatie in staat te stellen voortdurend te blijven innoveren en meer waarde te halen uit data.”

Roel van Rijsewijk heeft twintig jaar lang diverse functies bekleed bij Deloitte, waar hij onder andere als partner het cyber team heeft geleid. De laatste jaren heeft Roel als Senior Fellow bij Deloitte's Center for the Edge EMEA raden van bestuur geholpen kansen te benutten door risicomanagement op het snijvlak van business en technologie.Bijlagen
4.9 MB jpg  Roel van RijsewijkOver Thales

De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden.

Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.

Thales genereert na de overname van Gemalto in 2019 een omzet van € 19 miljard met 80.000 werknemers in 68 landen..

www.thalesgroup.comPERSCONTACT

Yellow Communications
Sarada Sant
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: thales@yellow-communications.com
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Thales  
8 okt 2019 Organisaties falen in het adequaat beschermen van data in de cloud 

8 okt 2019 Thales en Verint lanceren The Cyberthreat Handbook

2 okt 2019 Cyber defense: geen schandpaal maar leerproces
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van vrijdag 18 oktober 2019  
10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

bGrid stelt Bart Melis aan als CEO

Veeam voor derde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in Gartner 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions
Luisterhuis en CB gaan samen

Nuance en Microsoft werken samen om de arts-patiënt ervaring te transformeren

Cumulus Networks stelt datacenter-innovaties beschikbaar voor de modernisering van campusnetwerken

Sharp breidt BIG PAD-aanbod uit met zes interactieve 4K-schermen  

RoSecure voegt Ajax Systems toe aan portfolio

Red Hat breidt Kubernetes-ontwikkelaarservaring uit met nieuwe versie Red Hat OpenShift 4

Naadloze koppeling CRM-systeem Salesforce en ECM-oplossing Doxis4

Workday breidt zijn voorsprong in technologie uit met innovaties voor de veranderende wereld van HR

Workday versterkt bestaande technologie met innovaties voor de veranderende wereld van finance

Heijmans uitvoerders werken 25% efficiënter dankzij nieuwe projectmanagementtool

IFS onthult blauwdruk voor geëvolueerde architectuur

Samsung Electronics behoudt 6e plaats in Interbrand’s Best Global Brands 2019

50 startups gaan met Constantijn van Oranje mee naar CES2020 in Las Vegas

BlackBerry Cylance integreert met Backstory Chronicle

Dataiku stelt Chief People Officer en Chief Customer Officer aan voor versnelde wereldwijde groei
Geplaatst:
Verstreken tijd: 138 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
Thales contact  
Logo Thales
Thales sociaal  
Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
Logo myBrand
Logo IFS
Logo Datto
Logo NTT Ltd.
Logo Databricks
Logo Databricks
Logo Eaton
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl