Geachte bezoeker, wegens vakantiebezetting zal www.persberichten.com dagelijks minder vaak worden bijgewerkt.

F5 toont eerste gezamenlijke NGINX services op Kubecon Europe 2019

F5 Networks toont verschillende nieuwe multi-cloud, Kubernetes en DevOps services tijdens Kubecon Europe 2019 deze week in Barcelona. Het is de eerste keer dat F5 zich samen met de services mesh-tak Aspen Mesh en het recent overgenomen NGINX presenteert.

Het wordt volgens F5 steeds belangrijker om infrastructuren, applicatie-ontwikkelingsmethodes, processen en (beheer)tools in te zetten die effectieve controle combineren met vrijheid om te innoveren. Temeer omdat veel van de gebruikerservaring digitaal gestuurd is, geleverd via de cloud en ontwikkeld door teams van buiten de traditionele IT-organisatie.

NGINX introduceert versie 1.5 van de Kubernetes Ingress Controller, de eerste update na de overname door F5. Het biedt ondersteuning voor traffic splitting en content-gebaseerde routing, wildcard certificaten, ExternalNames en de Prometheus-support is verbeterd. Verder is beschikbaarheid van Helm Chart toegevoegd. Door de overname is het de meest toegepaste Ingress controller geworden, met een vertegenwoordiging van zo’n 79 procent. F5 en NGINX vormen samen een sterke combinatie inspelend op NetOps en DevOps klanten die zowel traditionele als moderne applicaties gebruiken. Kernonderdeel van de overname is F5’s commitment aan open source en de innovatiekracht die daaruit voortvloeit.

Aspen Mesh is een van de eerste projecten uit F5’s incubation-programma. Aspen Mesh is een volledig ondersteunde service mesh gebouwd op Istio. Veel container orchestration tools zoals Kubernetes hebben de bouw en uitrol van microservices makkelijker gemaakt, maar runtime issues bleven vaak terugkomen. Aspen Mesh pakt dit aan door de complexe microservices architectuur eenvoudig beheerbaar te maken.

F5 toont op Kubecon Europe 2019 verder multi-cloud applicatieservices die ook integratie bieden met CI/CD toolketens en robuuste automation en orchestration oplossingen. De nieuwe Cloud Services zijn cloud-native applicatieservices die gemakkelijk zijn toe te passen en self-service faciliteren. Ze spelen in op de behoefte naar microservices en container-omgevingen, en worden geleverd via een pay-as-you-go model in de AWS Marketplace.Over F5
F5 (NASDAQ: FFIV) geeft ‘s werelds grootste bedrijven, service providers, overheden en consumentenmerken de gelegenheid om elke app, waar dan ook, veilig aan te bieden aan de gebruikers. F5 levert cloud en security applicatieservices die organisaties in staat stelt een infrastructuur te kiezen die het beste bij hen past, zonder concessies te doen op snelheid en controle. Meer informatie op f5.com. Volg @f5networks op Twitter of bekijk de LinkedIn en Facebook pagina’s voor de laatste ontwikkelingen.

F5 is a trademark or service mark of F5 Networks, Inc., in the U.S. and other countries. All other product and company names herein may be trademarks of their respective owners.

This press release may contain forward looking statements relating to future events or future financial performance that involve risks and uncertainties. Such statements can be identified by terminology such as "may," "will," "should," "expects," "plans," "anticipates," "believes," "estimates," "predicts," "potential," or "continue," or the negative of such terms or comparable terms. These statements are only predictions and actual results could differ materially from those anticipated in these statements based upon a number of factors including those identified in the company's filings with the SEC.