Innofest start samenwerking met Zwarte Cross

Ondernemers die via Innofest de kans krijgen om hun prototypes op festivals te testen, kunnen vanaf deze zomer ook terecht bij Zwarte Cross. Het bekende muziekfestival, dat van 18 tot 21 juli in Lichtenvoorde plaatsvindt, is hiermee de nieuwste partner van Innofest. Dat maakte Innofest-directeur Anna van Nunen gisteravond bekend bij het 3FM-programma ‘Vera On Track’. Beide organisaties hebben de intentie uitgesproken om een meerjarige samenwerking aan te gaan, waarbij de komende editie als proef wordt gebruikt.

“We zijn enorm verheugd dat Zwarte Cross zich vanaf dit jaar bij onze line-up van festivals voegt”, laat Van Nunen weten. “Zwarte Cross is het grootste muziekfestival van Nederland en heeft ten opzichte van onze andere festivals een unieke infrastructuur om de pilots van ondernemers een plekje te geven. Dit komt onder meer door de omvang, een locatie met uitdagende vraagstukken rond energie, stroom en water én een heel divers publiek. Daarnaast is het een hele fijne organisatie om mee samen te werken: we krijgen veel ruimte om te experimenteren”, zo geeft ze aan.

Ook Gijs Jolink, één van de oprichters en organisatoren van Zwarte Cross, kijkt uit naar de samenwerking. “Zwarte Cross zet zich de laatste jaren actief in om een blijvende impact te maken op de regio. Dit doen we bijvoorbeeld door elk jaar verder aan de verduurzaming van het festival te werken, maar ook door ondernemers uit de regio vooruit te helpen. Het voelt als een hele logische stap om naast ons eigen ondernemersprogramma ‘Pak An’ ook innovatieve ondernemers van buiten de Achterhoek een plek te bieden. De samenwerking met Innofest zorgt op die manier voor een hele mooie toevoeging aan wat wij als festival kunnen doen”, aldus Jolink.

Op de voorlopige lijst van innovaties die tijdens Zwarte Cross worden getest, staan op dit moment al vier startups. Het gaat om E-Waste Arcades, dat bezoekers door middel van gamification helpt afval te scheiden, de duurzame en mobiele stroomvoorziening Volta, voedselinnovatie Burgs Food dat het eten van krekels normaal wil maken en Ongeremd, een sociale innovatie waarmee rolstoelgebruikers dankzij een uitklapbare zitplek makkelijker contact met andere festivalbezoekers kunnen maken.

***EINDE PERSBERICHT***

Over Innofest
Innofest is een innovatiestimuleringsprogramma dat het succes van innovatieve ondernemers vergroot door hen een kans te geven om hun prototypes op vooraanstaande Nederlandse festivals te testen. Dat is hard nodig, aangezien negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende getest wordt voordat het op de markt gebracht wordt. Innofest doet daar wat aan en zet festivals in om innovaties te testen.

Festivals zijn tijdelijke samenlevingen, met hun eigen energievoorziening, waterinfrastructuur, afval, voedsel, logistiek en duizenden eindgebruikers van innovatie: de festivalbezoekers. De bij Innofest betrokken festivals stellen hun festivalterrein open als een levend laboratorium. Door prototypes in deze minimaatschappij te testen, halen ondernemers cruciale feedback op, bouwen aan hun trackreckord en netwerk en leggen ze contacten met potentiële klanten. www.innofest.co

Noot voor pers, niet voor publicatie
Voor vragen over dit persbericht of een interviewverzoek voor directeur Anna van Nunen of één van de innovatiescouts van Innofest, neem contact op met Michelle Molema, via michelle@innofest.co of +31629444226.