Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2500 volgen @ICTberichten
Datum: (382 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Het Data Literacy Project lanceert samen met Qlik ‘s werelds eerste officiële diploma voor datageletterdheid

Unieke certificering, ontwikkeld door toonaangevende wetenschappers van Qlik, stelt individuen in staat aan te tonen dat ze data kunnen lezen, bewerken, analyseren en kritisch bekijken

Amsterdam, 16 mei 2019 – Het Data Literacy Project, de community die zich inzet om de maatschappij vloeiend ‘data’ te laten spreken, introduceert het eerste wereldwijd erkende diploma waarmee mensen hun datageletterdheid kunnen aantonen. Deze gratis certificering is ontwikkeld door toonaangevende wetenschappers en specialisten in datageletterdheid van Qlik. Zo geeft het bedrijf verder vorm aan de missie van het Data Literacy Project om mensen in elke fase van hun datageletterdheid te ondersteunen.

De grootste uitdaging in de Vierde Industriële Revolutie is niet het verzamelen van data, maar het omzetten van data naar inzichten waar je iets mee kunt. In elke sector hebben organisaties medewerkers nodig die inzichten uit data kunnen halen, om zo hun waarde te behouden en hun slagkracht te vergroten. Daar zit wereldwijd wel een aanzienlijk ‘vaardighedengat’. Slecht 24% van de medewerkers (pdf) in de wereld heeft vertrouwen in het eigen vermogen om data te lezen, verwerken, analyseren en kritisch te bekijken. Datavaardigheden zijn veelgevraagd: uit de Data Literacy Index (pdf) van Qlik blijkt dat ruim een derde (36%) van de bestuurders en zakelijke leiders bereid is meer te betalen voor mensen die datageletterd zijn.

“Beslissingen nemen op basis van data heeft voor elke rol en zakelijke functie zo’n enorme potentie”, zegt Emmanuel Vanderhaegen, Sales Director Benelux bij Qlik. “Datageletterdheid heeft aantoonbaar een positieve impact op de waarde van organisaties, de meerwaarde kan oplopen tot 5% (pdf). Het is dus niet verwonderlijk dat deze vaardigheid steeds meer gewaardeerd wordt. Wij zijn er erg enthousiast over het feit dat we nu individuen kunnen helpen om hun datageletterdheid aan te tonen, zonder dat ze daarvoor te ver de technische- en data-analytische diepte in moeten die waarschijnlijk niet bij hun functie en niveau past.”

Voor het Data Literacy diploma moet een examen worden gedaan bestaande uit 70 vragen, die de prestaties meten in datavaardigheden die helpen om betere zakelijke beslissingen te nemen. Het gaat onder meer om:
  • het kunnen analyseren en kritisch bekijken van data en beslissingen kunnen nemen en communiceren op basis van data;
  • het kunnen interpreteren van zakelijke behoeften en vereisten;
  • het begrijpen van de manier waarop data wordt opgebouwd, gebruikt en getransformeerd om zo te kunnen analyseren en terug te koppelen naar zakelijke doelstellingen;
  • het gebruiken van visualisaties om beslissingen op basis van data te kunnen nemen.
Het examen duurt twee uur. De kandidaten die slagen, ontvangen een fysiek diploma en een digitale button voor op hun LinkedIn-profiel en cv. Daarmee kunnen ze aan werkgevers aantonen dat ze in staat zijn om data te lezen, bewerken, analyseren en kritisch te bekijken.

Individuen ondersteunen in elke fase van hun datageletterdheid

De toevoeging van dit datageletterdheiddiploma – een wereldprimeur – helpt het Data Literacy Project (in oktober 2018 gelanceerd door initiatiefnemers Qlik, Accenture, Cognizant, Experian, Pluralsight, Chartered Institute of Marketing en Data to the People) verder om het doel te bereiken: individuen te ondersteunen in elke fase van de ontwikkeling van hun datageletterdheid.

Degenen die beginnen aan hun ‘datageletterdheid reis’ kunnen toegang krijgen tot het e-learning materiaal op de website van het project. Daar vinden ze onder meer de 19 cursussen die Qlik recent gratis beschikbaar heeft gesteld. Deze cursussen helpen bij de ontwikkeling van basisvaardigheden in datageletterdheid, waaronder Understanding Data, Data Storytelling en een Introduction to Data-Informed decision Making.

Recent werd ook het community forum van het Data Literacy Project gelanceerd. Daar kunnen mensen contact maken met en vragen stellen aan deskundigen voor hun continue ontwikkeling en training.

“Het realiseren van het eerste wereldwijd erkende diploma waarmee mensen hun vaardigheden en datageletterdheid kunnen aantonen en onderbouwen, is een enorm belangrijke stap in de goede richting voor het Data Literacy Project”, zegt Paul Malyon, lid van de Raad van Advies van het Data Literacy Project en Head of Data Literacy bij Experian. “Het feit dat iedereen de kans heeft om compleet vaardig, en gecertificeerd te worden in het lezen, bewerken, analyseren en kritisch bekijken van data, kan alleen maar een positieve invloed hebben op hun carrières, de organisaties waarvoor ze werken en hun dagelijks leven. Het begrijpen van data was nog nooit zo belangrijk en we zijn blij dat we deze lancering kunnen ondersteunen.Over het Data Literacy Project
Het Data Literacy Project, dat is opgericht om wereldwijd data-analfabetisme te bestrijden, is een community die zich inzet om de samenleving thuis te maken in de taal van data en die datageletterdheid centraal stelt in individueel en organisatorisch succes. Ondersteund door zijn adviesraad en bestuurd door founding partners Qlik, Accenture, Cognizant, Experian, Pluralsight, CIM en Data To The People, wil het Data Literacy Project individuen en organisaties toegang bieden tot het meest uitgebreide resource-ecosysteem van educatieve en professionele organisaties in de vorm van training, interactieve beoordelingstools en toegang tot een community van betrouwbare experts.

Over Qlik
Qlik werkt elke dag aan een datavaardige wereld, waar iedereen data in kan zetten om welke uitdaging dan ook op te lossen. Alleen het end-to-end data management en analyseplatform van Qlik brengt alle data uit welke bron binnen een organisatie dan ook samen. Zo kunnen mensen, ongeacht hun vaardigheidsniveau, hun nieuwsgierigheid gebruiken om nieuwe inzichten te verkrijgen. Bedrijven gebruiken Qlik om dieper in het gedrag van hun klanten te duiken, bedrijfsprocessen opnieuw uit te vinden, nieuwe winstmogelijkheden aan te boren en risico’s en beloningen te balanceren. Qlik heeft zijn hoofdkantoor in Radnor, Pennsylvania, en doet zaken in meer dan 100 landen met meer dan 48,000 klanten over de hele wereld.

©2019 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik®, Qlik Sense®, QlikView®, QlikTech®, Qlik Cloud®, Qlik DataMarket®, Qlik Analytics Platform®, Qlik NPrinting®, Qlik Connectors®, Qlik GeoAnalytics®, Qlik Core™ en de QlikTech logo's zijn handelsmerken van QlikTech International AB die in meerdere landen zijn geregistreerd. Andere merken en logo's die hierin worden genoemd, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.Voor meer persinformatie:

Yellow Communications
Tijs Mannien
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: qlik@yellow-communications.com
Laatste van Qlik  
Zorgservice XL ontzorgt ziekenhuizen met inzet Qlik Sense

Vijf datatrends die je absoluut niet mag missen in 2020

Bedrijven werven liever mensen met praktische datavaardigheden dan datawetenschappers
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 382 dagen
Qlik contact  

Logo Qlik

  +31 (0)23 727 1900
  InfoBenelux@qlik.com
  www.qlik.com
Qlik sociaal  


Qlik tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau