www.marcommit.nlwww.LVTPR.comContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2498 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (322 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Influx PR & Communicatie

Uit onderzoek van Pegasystems blijkt een flinke kloof tussen de perceptie van bedrijven en klanten ten aanzien van klantenservice

Bedrijven erkennen de naakte waarheid niet rondom tekortkomingen in klantenservice

AMSTERDAM, 15 mei 2019 – Volgens nieuw onderzoek van Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier van krachtige digital transformation toepassingen voor toonaangevende organisaties, overschatten bedrijven de kwaliteit van hun klantenservice en staan zij niet goed in contact met hun klanten. Het onderzoek ‘The good, the bad, and the ugly: 2019 wereldwijd inzicht in klantenservice’, werd gehouden onder 12.500 consumenten, organisaties en servicemedewerkers voor een driedimensionale kijk op de hedendaagse klantenservice. 

Het onderzoek brengt een aantal grote frustraties bij de consument aan het licht. Veel bedrijven blijken hun klanten niet goed genoeg te kennen en kunnen daardoor niet het vereiste serviceniveau bieden. Bovendien zijn veel organisaties niet volledig toegewijd om het serviceniveau waarnaar ze streven ook daadwerkelijk te bieden en lopen zij hierdoor het risico klanten te verliezen aan de concurrent.

Het goede nieuws? Consumenten, medewerkers en bedrijven zijn het eens over wat er het meest toe doet. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:
  • Organisaties staan niet in contact met de klant: Vier keer het percentage bedrijven (40%) als consumenten (10%) beoordeelt de huidige standaard van de klantenservice als uitstekend. Slechts 23 procent van de servicemedewerkers geeft diezelfde beoordeling. Een overweldigende 89 procent vindt dat zijn organisatie over de hele linie genomen een goed niveau van klantenservice levert, terwijl 73 procent van de medewerkers en slechts 54 procent van de consumenten die mening deelt. 71 procent van de bedrijven denkt dat ze betere klantenservice bieden dan de concurrent.
  • Zijn organisaties voldoende toegewijd om goede klantenservice te leveren? 81 procent van de organisaties beschouwt zijn klantenservice als belangrijkste onderscheidende factor ten opzichte van de concurrent, terwijl 33 procent van de servicemedewerkers aangeeft dat zij geen negatieve gevolgen ondervinden als zij slechte klantenservice leveren. Wel ervaart 48 procent van de medewerkers belemmeringen in de mogelijkheden om goede service te bieden. 
  • Slechte service frustreert de klant: 88 procent van de medewerkers zegt dat klantenservice een prioriteit is binnen hun bedrijf, maar de klanten zelf vertellen een ander verhaal. Slechts 11 procent van de klanten zegt het contact met de klantenservice als plezierig te ervaren. Van de respondenten die ontevreden zijn zegt 63 procent liever het toilet schoon te maken dan contact op te moeten nemen met een klantenserviceteam. Slechts 10 procent beoordeelt zijn ervaring met een klantenservice als ‘uitstekend’.
  • Klanten hebben het gevoel dat organisaties hen niet goed genoeg kennen: Ondanks het feit dat 87 procent van de bedrijven denkt dat ze hun klanten goed kennen, ervaart de overgrote meerderheid van de klanten dit anders. Slechts 23 procent van de klanten zegt dat de organisatie hen als klant, als persoon en zijn wensen 'buitengewoon goed' begrijpt, terwijl 63 procent aangeeft dat organisaties van ‘het leren kennen van de klant’ hun topprioriteit zouden moeten maken.
  • Slechte klantenservice kan klanten kosten: 77 procent van de klanten is het erover eens dat het niveau van de klantenservice een belangrijke bepalende factor is voor hun loyaliteit. Hierbij geeft 89 procent aan dat slechte klantenservice van een bedrijf schadelijk is voor de merknaam. Veelzeggend is ook dat 75 procent aangeeft dat ze vanwege slechte klantenservice niet langer zaken willen doen met een organisatie. Hiervan meldt 44 procent dat ze bij een negatieve klantenservice, de aankoop onmiddellijk stopzetten en overstappen naar een andere leverancier. Desondanks meent slechts 35% van de organisaties dat ze ‘voortdurend’ of ‘regelmatig’ klanten kwijtraken als gevolg van slechte klantenservice.
  • De consument weet wat hij wil: Consumenten gaven specifieke verbeterpunten aan. De drie grootste frustraties zijn onder meer te lang wachten op service (82%), het herhalen van informatie bij het schakelen tussen kanalen of medewerkers (76%) en niet weten wat de status is van hun vraag (64%). Op de vraag wat een positieve klantenservice-ervaring opleverde antwoordde 59% een snelle oplossing van hun probleem of vraag, gevolgd door deskundigheid van de servicemedewerkers (48%) en een snelle reactie (47%).
“Goede klantenservice kan het verschil zijn tussen succes en falen. Het onderzoek laat zien dat organisaties nog een lange weg te gaan hebben voordat ze helemaal voldoen aan de verwachtingen van hun klanten", zegt Derk-Jan Brand, VP en managing director Benelux & Nordics, Pegasystems. "Er zijn gelukkig goede oplossingen die organisaties helpen bij het begrijpen van hun klant en het proactief aanpakken van klantgerichte zaken. Medewerkers hebben dan de juiste tools waarmee zij de wensen en vragen van de klant beter in de context kunnen plaatsen en dus relevante en deskundige service kunnen bieden. Dit levert grote voordelen voor de consument, de medewerker en uiteindelijk voor de organisatie.”

Bron
Het rapport ‘The good, the bad, and the ugly: 2019 global customer service insights’ is hier te lezen https://www.pega.com/2019-customer-service-insights

Opmerking
In opdracht van Pegasystems ondervroeg onderzoeksbureau Savanta drie doelgroepen voor een driedimensionaal perspectief op hoe het anno 2019 gesteld is met klantenservice binnen organisaties. De resultaten zijn gebaseerd op reacties en antwoorden van 7.000 consumenten, 3.600 servicemedewerkers en 1.900 business decision-makers uit de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Japan en Australië.

Over Pegasystems
Pegasystems is toonaangevend leverancier van software voor customer engagement en operational excellence. Pega’s toepassingen kenmerken zich door de hoge mate van aanpasbaarheid. Het op een cloud-architectuur gebaseerde Pega PlatformTM stelt gebruikers in staat om applicaties snel in te zetten en uit te breiden om te kunnen voldoen aan strategische business eisen. Al vijfendertig jaar levert Pega mogelijkheden op het gebied van CRM en digital process automation (DPA), aangevuld met kunstmatige intelligentie (AI) en robotic proces automatisering (RPA), om 's werelds toonaangevende merken te helpen bij het realiseren van baanbrekende resultaten. Voor meer informatie: www.pega.com

Redactionele informatie:
De onderzoeksresultaten voor Nederland zijn op te vragen via: Influx PR – Gerline van Wijnen – tel: 055 366 3034, e-mail: pega@influx-pr.com.

Alle handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Laatste van Pegasystems  
Pega versnelt en vereenvoudigt low-code ontwikkeling met nieuwe Pega Express methode

Scheiding tussen IT en Business kan negatieve impact hebben op de klantervaring, blijkt uit onderzoek van Pegasystems

Pega breidt Cloud Choice uit met Kubernetes-support
Geplaatst:
Verstreken tijd: 322 dagen
PR contact  

Logo Influx PR & Communicatie
Pegasystems contact  

Logo Pegasystems

  +31 (0)20 3057490
  info@pega.com
  www.pega.com
Pegasystems sociaal  


Pegasystems tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo Channext
Logo Botz4U
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo OutSystems
Logo Pure Storage
Logo Diamanti
Logo OutSystems
Logo Visma | Raet
Logo CRM Partners
Logo Stocard
Logo Dell Boomi
Logo Sytac IT Consulting
Logo CompTIA
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Conclusion
Logo Avit Group
Logo Extreme Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88040 persberichten
- 5638 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7696 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl