www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2476 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (232 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet breidt trainingsaanbod uit met cloud-certificeringen en gratis security awareness-trainingen

Het training- en certificeringsprogramma van Fortinet’s NSE Institute draagt bij aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingsprofessionals

Utrecht, 18 april 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende cybersecurity-oplossingen, breidt zijn initiatieven voor security voorlichting en -training uit. Het gaat om cloud-certificeringen door het Fortinet Network Security Expert (NSE) Institute en gratis security awareness-trainingen waarmee organisaties hun personeel eenvoudig en kosteloos best practices voor beveiliging kunnen bijbrengen. Fortinet wil hiermee bijdragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingsprofessionals.

In het huidige beveiligingslandschap is training van cruciaal belang voor zakelijk succes. De ontwikkeling en tenuitvoerlegging van een omvangrijke strategie kan een overweldigende taak lijken, maar is precies wat het Fortinet NSE Institute beoogt. Deze instelling is door Fortinet opgericht om cursisten te wapenen met een basiskennis van het bedreigingslandschap en de basisvaardigheden op het gebied van cybersecurity die nodig zijn voor het toepassen van beveiligingsstrategieën en technische concepten waarnaar een grote vraag bestaat. Er zijn op basis van het NSE Training & Certification-programma al bijna 200.000 certificeringen uitgereikt. De instelling hanteert echter een even sterke focus op voorlichtingsprogramma’s zoals de Fortinet Network Security Academy voor middelbare scholen, HBO-instellingen en universiteiten. Het FortiVets-programma helpt militaire veteranen met een speciale staat van verdienste om de overstap te maken naar de beveiligingssector met netwerkmogelijkheden, training, coaching en gratis security awareness-trainingen. Het NSE Institute biedt daarnaast gratis cyber security awareness-trainingen aan voor organisaties die hun personeel de basisbeginselen van beveiliging willen bijbrengen.

Mijlpalen op het gebied van beveiligingstraining en -voorlichting
  • Er zijn nu meer dan 140 academy’s in ruim 50 landen.
  • Fortinet heeft bijna 200.000 NSE-certificeringen uitgereikt en daarmee bijgedragen aan vakkundig opgeleide beveiligingsprofessionals die binnen de branche als een elitegroep zullen worden gezien.
  • Het bedrijf heeft onlangs cybersecurity awareness-trainingen NSE 1 en 2 ontwikkeld, deze zijn gratis en voor iedereen beschikbaar. Elk Security Operations (SecOps) -team dat een trainingsprogramma voor cyberbeveiligingsbewustzijn wil inzetten, kan nu eenvoudig en zonder kosten beginnen.
  • Fortinet introduceerde dit jaar tijdens het Fortinet Accelerate-congres in Orlando de NSE 7 Cloud-certificering. Deze wordt uitgereikt aan deelnemers die met succes twee cursussen hebben voltooid: “Public Cloud Security” en “Private Cloud Security”.
  • Het afgelopen jaar is het aantal toegekende NSE8-certificeringen verdubbeld. Dit is een  certificering van de uitgebreide kennis van een kandidaat over het netwerkveiligheidsontwerp, -configuratie en troubleshooting voor complexe netwerken.
  • Aan het Fortinet Fast Track Program, dat tijdens het Accelerate-congres van 2018 werd geïntroduceerd, nemen inmiddels meer dan 8.000 partners deel.
  • Volgens de laatste data van Fortinet vinden er wereldwijd gemiddeld 300 tot 600 trainingssessies per week plaats.
Een schaalbare oplossing voor het tekort aan vaardigheden
De uitgebreide training- en voorlichtingsstrategie van Fortinet voorziet naast deze trainingsprogramma’s in uitgebreide strategische samenwerkingsverbanden met overheidsinstellingen, universiteiten en NGO’s. Zo heeft Fortinet strategische banden met het World Economic Forum (WEF) en haar Centre for Cybersecurity, de Global Threat Alliance, CompTIA en diverse universitaire onderzoeksprogramma’s. Fortinet blijft streven naar brede en internationale samenwerking, innovatie en de ontwikkeling van krachtige wereldwijde oplossingen die bijdragen aan een reductie van wereldwijde cyberaanvallen en cybercriminaliteit ontmoedigen.

Het tekort aan beveiligingsvaardigheden
Uit onderzoek door Gartner uit 2019 blijkt dat het wereldwijde tekort aan beveiligingstalent is uitgegroeid tot het grootste nieuwe risico voor organisaties. Door de groei van de digitale economie is het aantal beveiligingsvacatures sterker gegroeid dan het aanbod van beveiligingsprofessionals. Er is momenteel geen efficiënte manier beschikbaar om met hetzelfde tempo vakbekwame beveiligingsprofessionals op te leiden. En er zijn helaas al evenmin voldoende opgeleide mensen beschikbaar voor een juiste planning, beheer, integratie en optimalisatie van beveiligingsdiensten-, strategieën en -procedures. Volgens een recente enquête kampt 59% van alle organisaties met onvervulde beveiligingsvacatures. Frost & Sullivan voorspelt dat er in 2020 sprake zal zijn van een wereldwijd tekort van 1,5 miljoen beveiligingsprofessionals.

Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet
“Het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide beveiligingsprofessionals resulteert in onderbezette en overwerkte beveiligingsteams. Daarmee zijn cybercriminelen in het voordeel. Fortinet is meer dan een technologiebedrijf. We zijn ook een leerorganisatie. We willen een oplossing voor het tekort aan beveiligingstalent bieden die veel verder gaat dan productspecifieke training. Op deze manier willen we tegenwicht bieden tegen het groeiende aantal wereldwijde cyberbedreigingen.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 385,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Eerder van Fortinet  
27 nov 2019 Fortinet’s voorspellingen voor 2020: beveiliging draait om artificial intelligence en contraspionage

21 nov 2019 Fortinet en Siemens bundelen krachten om OT-netwerken optimaal te beveiligen

19 nov 2019 Orange Business Services breidt SD-WAN-portfolio uit met Fortinet Secure SD-WAN
Geplaatst:
Verstreken tijd: 232 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Logo maincubes B.V.
Logo QA Consulting
Logo Pegasystems
Logo Shippeo
Logo Protime BV
Logo Intermax
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87260 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6798 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl