IFS in IDC MarketScape genoemd als Major Player onder leveranciers SaaS- en cloud-ERP

IFS, wereldwijd leverancier van bedrijfsapplicaties, maakt bekend dat zijn enterprise resource planning-suite (ERP) is gepositioneerd als Major Player in het IDC MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Operational ERP Applications 2019 Vendor Assessment*. 

ImageIFS levert een complete ERP-oplossing voor internationale bedrijven die goederen produceren en distribueren, assets onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. Tot de meest recente cloud-ERP-klanten behoren AF, het internationale engineering- en designbedrijf, Thetford, wereldmarktleider in mobiele sanitaire systemen, Samhall, een van de grootste serviceproviders van Zweden, en Jackon Group, een van Europa’s toonaangevende fabrikanten van polystyreenproducten.

De IDC MarketScape positioneerde IFS in de Major Player-categorie. Deze keuze werd gemaakt op basis van een uitgebreide analyse van de strategieën en mogelijkheden van het bedrijf. Het onderzoek benoemt de volgende sterke punten in het technologieportfolio van IFS:
  • Betrokkenheid bij de klant: IFS erkent dat diepgaande industrie-expertise een sleutelrol speelt in het succes van zijn klanten. Productie-experts werken al tientallen jaren nauw samen met klanten om hun oplossing te perfectioneren, waardoor sommige klanten hun ROI’s verdubbelden. Voor een vervoersbedrijf werd AI toegepast op de IFS Dynamic Scheduling Engine, wat zorgde voor een toename van twintig procent van de beschikbaarheid van werkende machines. Daardoor was het mogelijk meer contracten af te sluiten zonder nieuw personeel aan te nemen.
  • Flexibel product: IFS biedt meerdere productiemogelijkheden, visuele drag-and-drop-functionaliteit voor operationele planning, geïntegreerde eco-voetafdrukfunctionaliteit, geïntegreerd servicemanagement en complete functionaliteit voor productlifecyclemanagement.
  • Cloud-first en innovatie: IFS Applications heeft een cloud-first mindset. IFS investeert flink om IFS Applications geschikt te maken voor de cloud. Momenteel maakt IFS IoT (internet of things), data imaging, data-integratie en BI (Business Intelligence)/geavanceerde analytics mogelijk. Ook ondersteunt IFS in zijn IFS Labs blockchain, artificial intelligence/machine learning, RPA (Robotic Process Automation), AI, HoloLens, VOX en conversational UI (user interface).
“Rapporten als IDC MarketScape onderstrepen de toonaangevende productmogelijkheden van IFS. We zijn trots om deze te leveren aan ERP-klanten over de hele wereld”, aldus Antony Bourne, President, IFS Industries Business Unit. “Onze volledige organisatie, inclusief de afdeling productmanagement en -ontwikkeling, is erop gericht te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten. Dankzij de korte lijnen met onze klanten, prospects en partners kunnen we een ERP-platform bieden dat de zakelijke waarde oplevert die onze klanten van IFS verwachten.”

Meer over het IDC MarketScape-rapport:  https://info.ifsworld.com/2019-IDC-MarketScape-ERP.html.

Over IFS Applications: www.ifsworld.com/corp/solutions/ifs-applications/.

*IDC MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Operational ERP Applications 2019 Vendor Assessment, IDC #US43702818, maart 2019.

Over IDC MarketScape
Het IDC MarketScape-model voor leveranciersanalyse biedt een overzicht van de concurrerende geschiktheid van ICT-leveranciers in een bepaalde markt. Het onderzoek maakt gebruik van een strenge scoremethode die is gebaseerd op zowel kwalitatieve als kwantitatieve criteria, wat resulteert in één grafische illustratie van de positie van elke leverancier in een bepaalde markt. IDC MarketScape biedt een duidelijk kader waarin het product- en serviceaanbod, de capaciteiten en strategieën en de huidige en toekomstige marktsuccesfactoren van IT- en telecommunicatieleveranciers op betekenisvolle wijze zijn te vergelijken. Daarnaast voorziet het kader technologieklanten van een 360-graden-analyse van de sterke en zwakke punten van huidige en toekomstige leveranciers.

Over IFS
IFS™ ontwikkelt en levert wereldwijd enterprise-software voor klanten die goederen produceren en distribueren, assets onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. De branche-expertise van onze mensen en oplossingen in combinatie met de inzet voor onze klanten, maken IFS een erkend leider en de meest aanbevolen leverancier in onze sector. IFS heeft 3.500 medewerkers en ondersteunt meer dan tienduizend gebruikers wereldwijd vanuit een netwerk dat bestaat uit lokale vestigingen en een groeiend ecosysteem met partners. Kijk voor meer informatie op IFSworld.com

Volg ons op Twitter: @ifsworld

Lees de IFS-blog over technologie, innovatie en creativiteit: https://blog.ifsworld.com/