Fontys Hogeschool ICT team 2e tijdens grootste Blockchain en AI hackaton van de wereld

De voormalige suikerfabriek in Groningen was gastheer tussen 11 tot 15 april 2019 voor de grootste fysieke Blockchain & AI Hackathon ter wereld. Vier dagen en nachten gingen 1500 tech pioniers van over de hele wereld verdeeld in 100 teams aan de slag met innovatieve en toekomstbestendige toepassingen met behulp van blockchain en Artificiële Intelligence technologie op basis van diverse thema’s. Zo ook twee teams van Fontys Hogeschool ICT Tilburg en Eindhoven.

Logo

Fontys Hogeschool ICT was voor de tweede keer aanwezig. In 2018 heeft een team van Fontys Hogeschool ICT al een track gewonnen. Dit jaar waren er twee teams bestaande uit 12 studenten van verschillende jaren. Twee docenten waren mee als begeleider, Erdinç Saçan en Kees Velthuijs.

De studententeams zaten beiden binnen de track “Rethink Retirement”. Deze challenge is afkomstig van de pensioenbeheerder APG. Ieder team had zijn eigen uitdaging; FHICTDigital ging aan de slag gaan met “Value before retirement”, terwijl PurplePension zich bezig hield met “Manage your own retirement plan”.

De twee teamsFHICTDigital en PurplePensionbestaan uit team captains en leden:

FHICTDigital
Captain: Luc Correia Cabrito Semester 2 ICT & Software Engineering in Tilburg
Mike Kotte, Semester 2 ICT & Software Engineering in Eindhoven
Dennis Verbuijs S6 ICT &Software Engineering in Tilburg
Giovanni Koolhoven S4 ICT & Software Engineering in Tilburg
Steven van 't Klooster S4 ICT & Business in Tilburg
Lisan van de Visser S4 ICT & Media Design in Tilburg

PurplePension
Captain: Arnoud Bevers, Semester 6 ICT & Software Engineering in Eindhoven
Diego van Loenen - Semester 4 ICT & Media design - Open Innovation in Tilburg
Anouk Martens - Semester 4 ICT & Media Design - Open Innovation in Tilburg
Jay Kamphuis - Semester 4 ICT & Business & Cyber security in Tilburg
Remco Aarssen - Semester 4 ICT & Software Engineering & Cyber security in Tilburg
Luuk van den Maagdenberg – Semester 4 ICT & Software Engineering & Cyber security in Tilburg

Uiteindelijk werd FHICTDigital 2e. Ze krijgen € 1500,- aan prijzengeld mee. Het idee van FHICTDigital was: FHICTDigital build a AI for businesses that predicts and identifies their users capabilities and language preferences and adapts the visualized information to make it more comprehensible and personalized for you.

Hierbij wat reacties van de deelnemende studenten:

Anouk Martens: “Het was een leuke ervaring die ik niet had willen missen. Zeker met het team heb ik er erg van genoten!”

Arnoud Bevers: “Geweldige samenkomst van like-minded innovators, waar je echt gechallenged wordt om jezelf en anderen uit te dagen. Super vet om te zien welke sfeer er in zo'n zaal hangt het hele weekend. Zelf een super gezellig, leuk en goed team gehad en trots op het eindresultaat.”

Lisan van de Visser: “Ik vond het super gaaf en interessant. Verbaasde mezelf over hoeveel dingen je kan maken in 48 uur en hoe de sfeer in the grid was. Iedereen was super behulpzaam en het voelde niet zo zeer als een echte wedstrijd omdat iedereen zo aardig was tegen elkaar”

Luc Correia Cabrito “Bedankt aan alle betrokkenen voor deze geweldige ervaring! Ik ben enorm trots op mijn team en het concept dat we de afgelopen 48 uur hebben ontwikkeld. Ik had me geen betere eerste ervaring op een hackathon kunnen wensen! Op naar de volgende!”

Diego van Loenen: “De Odyssey Hackathon is de perfecte plek om samen te komen met opdrachtgevers en om samen te werken aan innovatieve ideeën. De sfeer tijdens de 48uur is super inspirerend, je voelt de spanning en verheuging onder alle teams. Mijn beste ervaring sinds mijn start bij Fontys FHICT!”Contactpersoon PR & Communicatie: Maartje van Hees - m.vanhees@fontys.nl-0683632285Over Fontys Hogeschool ICT

In de ICT gaan ontwikkelingen razendsnel. Nieuwe ideeën en producten kunnen blijven bestaan, maar ook snel achterhaald zijn. De toekomst is onvoorspelbaar.Wij bieden jou daarom een stevige basiskennis, waarop je in de toekomst kunt terugvallen. Na je basis bepaal je zelf waarin je je wilt specialiseren: we geven je vele mogelijkheden. Ons onderwijs sluit zo dicht mogelijk aan bij de praktijk. Dat kan door onze intensieve samenwerking met ruim 100 gerenommeerde ICT- bedrijven. Na je studie bezit je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in je beroep goed te kunnen functioneren.

Logo