www.marcommit.nlContentbureauContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2470 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (154 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Thales maakt meisjes enthousiast voor cybersecurity op Girlsday

15 april 2019, Huizen - Tijdens Girlsday op donderdag 11 april openden diverse bèta, technische en ICT-bedrijven hun deuren om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor techniek. Ook Thales geeft graag een kijkje achter de schermen aan het jonge talent en organiseerde op donderdag een Girlsday op de locatie in Hengelo en vrijdag in Huizen.

De meiden die de locatie in Huizen bezochten zijn lid van Technika 10 Keistad, een ICT- en techniekclub voor meiden in Amersfoort. Tijdens het bezoek werd onder meer uitgebreid aandacht besteed aan de cybersecuritytak van het bedrijf. Zo kregen de meiden een presentatie over social media en hacking en gingen ze met een cybersecurityexpert in gesprek over de gevaren van de verschillende social media kanalen. Daarnaast mochten ze in de experience room ervaren hoe de communicatieapparatuur van Thales ervoor zorgt dat je elkaar kunt verstaan in een tank. Ook konden ze zelf aan de slag in de fabriek waar ze een lamp mochten maken.

Hoogtepunt van het bezoek was natuurlijk de VR escaperoom. Thales heeft een digitale cybersecurity escaperoom ontwikkeld waarin deelnemers een virus in cyberspace moeten proberen te vernietigen. Deze VR escape room is een leuke, laagdrempelige variant op de fysieke escape room waarbij deelnemers binnen een beperkte tijd diverse vragen en puzzels moeten oplossen om hackers tegen te houden die de Nederlandse infrastructuur willen platleggen. Deze escaperoom werd eerder ingezet voor onder andere recruitment doeleinden op beurzen en evenementen en viel diverse malen in de prijzen.

Judith Williams van Thales: “Het is ontzettend belangrijk dat we meisjes al op jonge leeftijd enthousiast maken voor ICT, bèta en techniek. IT-bedrijven lopen veel talent mis, omdat meisjes onvoldoende bekend zijn met technische beroepen. Op Girlsday laten we ze zien hoe ons vakgebied eruitziet, maken we duidelijk dat niet alleen mannen in de techniek werken en proberen we ze de spannende kanten van ons vak te laten zien. De meisjes die langskomen zijn nog jong en moeten hun profielkeuze nog maken, dus is het extra belangrijk dat we ze meer leren over sectoren en beroepen waarover ze zelf misschien nog niet zoveel weten.”

Twee van de deelnemende meiden maakten een vlog voor een visuele impressie van de middag. Deze is terug te vinden op LinkedIn.

Girlsday is een initiatief van het landelijk expertisebureau VHTO om meisjes van tien tot vijftien jaar enthousiast te maken voor bèta, techniek en ICT. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens de ‘De Week van ICT’.Bijlagen
359 KB jpeg  Welcome Girlsday
99 KB jpeg  VR Escaperoom
157 KB jpeg  Noise reduction in tank experienceOver Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden.

Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.

Thales genereert na de overname van Gemalto in 2019 een omzet van € 19 miljard met 80.000 werknemers in 68 landen.

Meer informatie: www.thalescybersecurity.nlPERSCONTACT

Yellow Communications
Sarada Sant
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: thales@yellow-communications.com
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Thales  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 154 dagen
Bron:
PR bron: Marcommit
Thales contact  
Logo Thales
Thales sociaal  
Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl