www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (289 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet brengt robuustere beveiliging naar de rand van het WAN met nieuwe SD-WAN ASIC

Nieuwe door SD-WAN ASIC ondersteunde FortiGate 100F biedt tien keer krachtiger prestaties; nieuwe SD-WAN-functionaliteit in FortiOS 6.2 verbetert de gebruikservaring van applicaties

Utrecht, 15 april 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt de introductie aan van nieuwe veilige SD-WAN-oplossingen, waaronder de eerste SD-WAN ASIC binnen de branche. Deze stelt organisaties in staat om door beveiliging aangestuurde netwerken te realiseren. Fortinet combineert beveiliging en SD-WAN-functionaliteit in de FortiGate Secure SD-WAN. Met de introductie van de eerste SoC4 SD-WAN ASIC binnen de branche kunnen bedrijven een volledig verbonden netwerkrand voor hun filialen realiseren die wordt ondersteund door een door beveiliging aangestuurd netwerk, of ze nu over 100 of 10.000 filialen beschikken. SD-WAN ASIC van Fortinet zal daarnaast de nieuwe next-generation firewall FortiGate 100F van kracht voorzien. Deze nfgw biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding voor het beschermen van de WAN-rand. Om de werkdruk van onderbezette IT-afdelingen te verlichten dragen de nieuwe Fortinet 360 Protection Services en SD-WAN-functies binnen FortiOS 6.2 bij aan een een optimale gebruikservaring voor unified communication-applicaties met vereenvoudigde orchestration.

Bij organisaties die SD-WAN inzetten om voor snellere en kostenefficiëntere connectiviteit te zorgen blijft de beveiliging de belangrijkste uitdaging. Volgens een recent rapport van Gartner “zei 72% van de respondenten dat de beveiliging hun belangrijkste punt van zorg was met betrekking tot hun WAN.”[1] In reactie hierop biedt Fortinet klanten de volgende innovaties om door beveiliging aangestuurde netwerken mogelijk te maken:
Deze innovaties bieden een oplossing voor de meest prangende problemen van klanten door ondersteuning te bieden voor de volgende toepassingsscenario’s:

Toepassingsscenario 1: Digitale transformatie aan de rand van het WAN
Het gebruik van SaaS-oplossingen en multi-cloudomgevingen neemt toe. Daarmee groeit de noodzaak om de rand van het WAN applicatiebewust te maken. Om dit mogelijk te maken introduceert Fortinet de eerste SoC4 SD-WAN ASIC binnen de branche. Deze voorziet in uiterst snelle identificatie en aansturing van meer dan 5.000 applicaties. Organisaties kunnen daarmee voorkomen dat gebruikers vertraging ondervinden bij het zoeken van toegang tot hun applicaties, de prestaties van hun overlay-netwerken verbeteren, de latency terugdringen en een optimale gebruikservaring voor bedrijfskritische applicaties waarborgen.

De eveneens vandaag aangekondigde next-generation firewall FortiGate 100F wordt ondersteund door de nieuwe SoC4 SD-WAN ASIC en combineert SD-WAN-functionaliteit met geavanceerde beveiligingsmogelijkheden. FortiGate 100F biedt tien keer snellere prestaties in vergelijking met oplossingen van concurrenten. De nfgw biedt daarnaast met ingebouwde 10G-interfaces ruimte voor toekomstige uitbreiding zonder de noodzaak om aanvullende hardware in te zetten.

Toepassingsscenario 2: De operationele kosten van het WAN reduceren zonder concessies aan de applicatieprestaties
Organisaties stappen van MPLS over op breedbandverbindingen om tegemoet te komen aan de vraag naar snellere connectiviteit en lagere WAN-kosten. Dit gaat vaak ten nadele van de gebruikservaring van unified communication (UC)-applicaties. Nieuwe SD-WAN-functies in FortiOS 6.2 stellen organisaties in staat om WAN-verbindingen te herstellen om superieure prestaties voor hun UC-toepassingen te waarborgen. Daarnaast kunnen ze op elk gewenst moment de WAN-bandbreedte meten en de bandbreedte van overlay-netwerken aggregeren voor een op datapakketten gebaseerde aansturing van applicaties om eindgebruikers een optimale ervaring te bieden.

Toepassingsscenario 3: Vereenvoudiging en consolidatie van het beheer van de rand van het WAN met SD-Branch
Veel bedrijven die een WAN-edge realiseren zien zich momenteel gedwongen om gebruik te maken van diverse losstaande producten en beheerconsoles. In reactie hierop kondigt Fortinet de introductie aan van nieuwe Fortinet 360 Protection Services. Deze voorzien in functies voor het beheer en de orchestration van SD-WAN’s die zelfs de meest complexe implementaties kunnen vereenvoudigen. De Fortinet 360 Protection Services bieden de mogelijkheid van orchestration van overlay-controllers voor vereenvoudigd centraal beheer van VPN-verbindingen op elke schaal. Daarnaast biedt de oplossing FortiManager van Fortinet nu ondersteuning voor omgevingen op locatie en multi-cloud-omgevingen om centraal beheer van de rand van het WAN mogelijk te maken.

Om het beheer van de WAN-edge verder te vereenvoudigen blijft Fortinet zorgen voor een hechtere integratie tussen SD-WAN en de toegangslaag binnen filialen. De nieuwe SoC4 SD-WAN ASIC van Fortinet maakt een snellere uitbreiding mogelijk van de beveiliging van de volledige rand van het WAN, access points en switches en zorgt daarmee voor een transformatie van SD-Branch. De FortiGate Secure SD-WAN ontving als enige oplossing de SD-WAN "Recommended"-waardering naar aanleiding van het eerste testrapport van NSS Labs.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “De rand van het WAN is nu een onderdeel van de digitale aanvalsoppervlakken, maar deze rand mag nooit een bottleneck vormen. Filialen kunnen alleen voor een optimale digitale ervaring zorgen door gebruik te maken van de beste beveiligingsfunctionaliteit voor de rand van het WAN, met inbegrip van SD-WAN, WAN-optimalisatie, beveiliging en orchestration. De SoC4 SD-WAN ASIC van Fortinet stelt organisaties in staat om door beveiliging aangestuurde netwerken te realiseren, of ze nu over 100 of 10.000 filialen beschikken.”

Alexandre Sacher, CIO bij Volkswagen Groupe Retail France : “Volkswagen Groupe Retail France heeft gekozen voor de Secure SD-WAN-oplossing van Fortinet, die door zijn ngfw FortiGate NGFW wordt ondersteund. Dit stelde ons in staat om onze bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en tegelijkertijd voor volledig overzicht, eenvoudig beheer en geavanceerde beveiliging te zorgen. We waren dankzij Secure SD-WAN in staat om dit en nog veel meer met één oplossing te doen. Dit stelde ons in staat om een hybride WAN te implementeren dat ons helpt om geografisch verspreide WAN’s met elkaar te verbinden en verkeer via diverse verbindingen te routeren, met inbegrip van MPLS, zonder ons zorgen te hoeven maken om prestatieverlies. De oplossing heeft ons IT-team in staat gesteld op trefzekere wijze een onderscheid te maken tussen de verschillende typen dataverkeer die ons WAN doorkruisen. Dit biedt ons grip op latency en stelt ons in staat om bedrijfskritische applicaties en data prioriteit te verlenen.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 385,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Tags  
Laatste van Fortinet  
Senzer kiest voor Fortinet beveiligingsoplossingen en bespaart tot 70% op netwerkbeheertijd

Fortinets onderzoek operationele technologie: helft organisaties is slecht voorbereid op cyberaanvallen 

Fortinet neemt SOAR-leverancier CyberSponse over
Geplaatst:
Verstreken tijd: 289 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ConoScenza
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Cisco
Logo Cisco
Logo Solipsis b.v.
Logo Collibra
Logo Genesys
Logo Dell Boomi
Logo AEB
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Zircon
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87593 persberichten
- 5594 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7287 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl