UPS introduceert geavanceerd camerasysteem in Nederlandom de veiligheid van UPS chauffeurs te vergroten

EINDHOVEN, 8 april 2019 – UPS (NYSE: UPS) introduceert de MobilEye® cameratechnologie in 36 UPS-pakketbusjes door heel Nederland. De technologie wordt voornamelijk ingezet om nieuwe UPS-chauffeurs te trainen in het correct inschatten van verkeerssituaties en om veilig rijgedrag te stimuleren.

MobilEye camerasysteem

Het MobilEye camerasysteem biedt directe begeleiding en inzichten die helpen om beter op verkeerssituaties te anticiperen. Het systeem leert chauffeurs door visuele signalen en geluidssignalen om een veilige rijafstand te behouden, de wettelijke rijsnelheid te respecteren en de risico’s op botsingen in te schatten. De veiligheidstraining met camera duurt drie maanden, waarna de verzamelde data wordt gebruikt voor evaluatie- en trainingsdoeleinden.

Rinze van Wieren, UPS Benelux Operations Manager: “Veiligheid is altijd één van de topprioriteiten geweest binnen UPS. UPS is continu bezig met het evalueren en ontwikkelen van nieuwe technologieën en is volledig toegewijd aan veiligheid, voor werknemers en de samenleving. Het gebruik van de MobilEye technologie door UPS in Nederland sluit aan bij de strategie van UPS om het aantal verkeersongelukken te beperken en bouwt voort op de succesvolle pilot die vorig jaar in Europa werd geïnitieerd.”

De geselecteerde pakketbusjes met de ingebouwde technologie rijden al rond in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Apeldoorn, Rotterdam en Heerenveen. De MobilEye technologie wordt naast Nederland, momenteel ook getest in België, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Zwitserland.

Chauffeurs krijgen gedurende hun carrière bij UPS een uitgebreid trainingsprogramma aangeboden. Dit jaar werden twee Nederlandse UPS-chauffeurs toegelaten tot de UPS Circle of Honor, een wereldwijde elitegroep met chauffeurs die 25 jaar of langer schadevrij hebben gereden. The Circle of Honor telt momenteel vier Nederlandse UPS-chauffeurs.

###

Over UPS
UPS (NYSE: UPS) is een wereldleider in logistiek met een uitgebreid aanbod aan oplossingen voor pakjes- en vrachtvervoer en vlotter internationaal handelsverkeer. UPS schakelt geavanceerde technologie in om de bedrijfswereld efficiënter te beheren. UPS engageert zich om duurzamer te werken voor de klanten, het milieu en de community's die we wereldwijd bedienen. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta; de onderneming is actief in ruim 220 landen en regio's in de hele wereld. UPS werd door Newsweek bekroond als America’s Best Customer Service voor expeditie- en leveringsdiensten; Fortune kiest ons als Most Valuable Brand voor de transportsector; verder behalen wij topnoteringen in de JUST 100 (maatschappelijke verantwoordelijkheid), de Dow Jones Sustainability World Index en de Harris Poll Reputation Quotient, naast andere prestigieuze lijsten en prijzen. U vindt meer informatie over ons bedrijf via ups.com of pressroom.ups.com; voor onze bedrijfsblog surft u naar longitudes.ups.com. Onze eNewsletter omtrent de duurzaamheid van onze onderneming, UPS Horizons, vindt u onder ups.com/sustainabilitynewsletter.Lees meer over onze inspanningen met het oog op duurzaamheid via ups.com/sustainability. Wilt u rechtstreeks UPS-info ontvangen, volg ons dan op Twitter: @UPS_News.

Noot voor de reactie / niet voor publicatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Charlotte Rogge
crogge@creation.io
+31 6 5338 4760

Maarten Verbank
mverbanck@ups.com