Internet of Things: SAP en T-Systems koppelen hun clouds

SAP en T-Systems hebben hun Cloud platformen met elkaar verbonden. Dit stelt klanten in staat om IoT-gegevens naadloos in hun SAP-systemen te integreren. "We maken het nu heel makkelijk voor onze klanten: sluit sensoren aan en schakel ze in. Op deze manier kan het Internet der dingen worden gebruikt voor procesautomatisering", zegt Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems. De oplossing is direct beschikbaar.

Als eerste is een start gemaakt met een oplossing voor de logistieke branche. De beschikbare telematicamodule herkent niet alleen de positie van goederen via GPS, maar ook hun snelheid. Het biedt ook gegevens over schokken en temperatuur. Verdere apparaten, zoals bijvoorbeeld een bestel button of een module die gegevens op machines verzamelt, staan gepland voor in de toekomst. En er komt een digitaal label voor de logistiek in de toekomst.

Componenten zoals deze verzamelen gegevens en verzenden ze gecodeerd naar het IoT-platform van T-Systems. Door de SAP en T-Systems cloud te koppelen, worden deze gegevens nu automatisch overgezet naar SAP Leonardo IoT, de IoT-oplossing van SAP. Dit stelt klanten in staat hun processen te verbeteren met SAP-systemen zoals SAP S/4 HANA.

Het Internet der dingen is een belangrijk onderdeel van de strategie van T-Systems. De focus ligt op de industrie en logistieke sector. Verwacht wordt dat er in 2020 wereldwijd meer dan 30 miljard sensoren zullen zijn. Ongeveer 40 procent van alle gegevens zal dan afkomstig zijn van machines en voertuigen.

------- EINDE BERICHT --------

Over T-Systems
T-Systems levert wereldwijd geïntegreerde ICT-diensten en oplossingen aan zakelijke klanten en overheden. De focus van de dienstverlening ligt op managed services op het gebied van managed IT- en netwerk infrastructuur, cloud, cloudtransformatie, security en Internet of Things. De diensten worden geleverd vanuit sterk beveiligde datacenters, waarbij continu de zeer strenge Europese regelgeving omtrent dataprotectie wordt nageleefd. Met een footprint in meer dan 20 landen,

37.900 werknemers en inkomsten van circa 6.9 miljard euro (boekjaar 2017), is T-Systems de ideale partner voor digitale transformatie. Voor meer informatie: www.t-systems.nl

Contact
T-Systems Nederland B.V.
Marit Verdam
Tel.: +31 (0)6 43 98 13 87
E-mail: Marit.Verdam@t-systems.com

Axioma Communicatie
Simone Smits
Tel.:+31 (0)6 30668044
E-mail: simone@axioma.nl