www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 134 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Doetinchems hosting bedrijf NovoServe upgradet zijn Europese netwerkbackbone naar 100GE

Doetinchem, 4 april 2019 - NovoServe, een venture capital-ondersteunde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting provider met eigen datacenters in Doetinchem en Enschede, heeft zijn Europese netwerkbackbone geüpgraded van 40GE (Gigabit Ethernet) naar 100GE. De leverancier van op maat ontwikkelde dedicated server en virtual server (VPS hosting) oplossingen aan klanten wereldwijd, heeft hiervoor significante investeringen gedaan in onder andere high-end Arista Networks 7280QR routers.

NovoServe’s Europese netwerkbackbone met wereldwijd bereik beslaat verschillende datacenters in Nederland en Duitsland die redundant met elkaar zijn verbonden. De ‘ring-gebaseerde’ netwerkbackbone heeft onder andere Points-of-Presence (PoP’s) in de eigen datacenters van NovoServe in Doetinchem (NovoServe DCD ) en Enschede (NovoServe DCT). Daarnaast is het Europese netwerk van NovoServe ook verbonden met datacenters in Amsterdam (NIKHEF), Hengelo (Previder), een tweede datacenter in Enschede (Equinix), alsmede datacenters in Frankfurt, in Duitsland (TelecityGroup).

Met de investering in deze netwerk upgrade naar 100GE wil NovoServe de capaciteit van de Europese netwerkbackbone in lijn brengen met het groeiende klantenbestand en de toenemende behoefte aan extra bandbreedte van bestaande klanten.

De Arista Networks 7280QR routers die NovoServe in zijn netwerkbackbone heeft geïmplementeerd hebben een totale throughput van 2.16 Terabits per seconde (12x 100Gb en 24x 40Gb poorten). De investering van NovoServe in deze twee high-end 100G Ethernet routers en bijbehorende netwerkapparatuur komt op een moment dat de gebruikersvraag naar 100GE routing en switching netwerken steeds verder toeneemt, zoals wordt bevestigd door onderzoeksorganisaties IDC en Dell’Oro.

Het meest recente onderzoek van IDC op dit vlak, de IDC Quarterly Ethernet Switch Tracker en IDC Worldwide Quarterly Router Tracker, laten zien dat 100GE shipments op dit moment snel groeien, vooral ook vanwege het gebruik door hyperscalers en enterprises. 100GbE shipments waren goed voor 13.6% van de totale wereldwijde Ethernet switching omzet in 2018 vergeleken met 8.5% in 2017. De wereldwijde omzet uit 100GE is in het derde kwartaal van 2018 door de 1 miljard dollar grens gebroken. Omzetcijfers voor 100GE routers kwamen in het derde kwartaal uit op 1,1 miljoen dollar, wat betekent dat 100GE routers op dit moment een marktaandeel hebben 14,8% binnen de algehele markt voor routers. Ook Dell’Oro Goup voorspelt een significante vraaggroei naar 100 Gigabit Ethernet poortcapaciteit. Volgens Dell’Oro Group’s 3Q 2018 Ethernet Switch – Data Center Report zal de vraag naar 100GE poorten in 2019 verdubbelen.

“Persoonlijk kijk ik wel uit naar de nieuwe netwerkopties die 400GE ons gaat brengen. Met de huidige upgrade van de NovoServe netwerkbackbone naar 100GE lopen we voorop in de markt, zowel in Nederland als internationaal. Waarschijnlijk zal de vraag naar 400GE ergens richting 2021 relevant worden. We houden het in ieder geval scherp in de gaten en zullen op het juiste moment de benodigde stappen nemen,” aldus Herke Plantenga, CEO en mede-oprichter van NovoServe.

Cloud service providers, gaming en e-commerce bedrijven

“De huidige investering in de NovoServe netwerkbackbone is het antwoord op een toenemende behoefte aan netwerkpoorten met hogere snelheden,” zegt Paul Hoogsteder, Interconnection Manager bij NovoServe en verantwoordelijk voor de upgrade van de netwerkbackbone. “Ook de stijgende datavolumes in de ‘edges’ van onze Europese netwerkbackbone en het groeiende klantenbestand spelen een rol bij de upgrade naar 100GE. Daarnaast wordt de behoefte aan netwerkbandbreedte gevoed door ontwikkelingen zoals de verdere cloud adoptie, een groei in analytics workloads en het gebruik van real-time streaming applicaties.”

“Wij zien de behoefte aan hoge-bandbreedte binnen de datacenter omgeving met name vanuit cloud service providers, SaaS providers en (cloud) gaming bedrijven,” zegt Hoogsteder. “Ook flink wat e-commerce providers vragen om meer bandbreedte en hogere netwerksnelheden. 100 Gigabit Ethernet biedt hen dat. De nieuwe netwerkrouters maken het mogelijk om veel hogere bandbreedte connecties en veel snellere datatransfer ratio’s te realiseren. De nieuwe routers ondersteunen daarnaast de nieuwe generatie netwerkprotocollen. Ook verwachten we een significante verbetering in energie-efficiëntie in de datacenter omgeving te realiseren met deze 400W routers en de kleine 1U vormfactor van de apparatuur.”

400GE netwerk snelheden

“Om verder tegemoet te komen aan de groeiende hoge-bandbreedte behoefte, zijn we nu al aan het kijken naar 2020 en verder,” zegt Herke Plantenga, CEO en mede-oprichter van NovoServe. “Afgelopen jaar hebben Arista Networks en andere netwerkfabrikanten, waaronder Juniper en Cisco, aangekondigd om hun productportfolio’s met netwerkrouters ook al geschikt te maken voor 400 Gigabit Ethernet. Waarschijnlijk zullen cloud service providers de eerste klanten zijn die willen overstappen van 100GE naar 400GE. Daarmee zouden CSP’s hun hoge-bandbreedte behoeften verder kunnen invullen. Aan de andere kant verwacht ik dat ook e-commerce partijen en gaming providers het soort klanten kan zijn dat geïnteresseerd is in het verder optimaliseren van de throughput voor hun applicaties.”

“Tegelijkertijd voorspelt Arista Networks dat de productvolumes in 400 Gigabit Ethernet nog steeds relatief laag zullen zijn in 2019,” zegt Plantenga. “Persoonlijk kijk ik wel uit naar de nieuwe netwerkopties die 400GE ons gaat brengen. Dell’Oro Market Research heeft voorspeld dat het gebruik van 400GE in de datacenter omgeving al begin 2020 significant zal toenemen. Zelf kijk ik er wat pragmatischer tegenaan, ik verwacht dat de adoptiesnelheid van 400GE in de netwerkomgeving iets langzamer zal gaan. De upgrade van 10GE netwerken naar 100GE poortcapaciteit is nog maar net begonnen. Er zijn nog steeds veel gebruikers wereldwijd die 10GE inzetten en peeren via 10GE. Met de huidige upgrade van de NovoServe netwerkbackbone naar 100GE lopen we voorop in de markt, zowel in Nederland als internationaal. Waarschijnlijk zal de vraag naar 400GE ergens richting 2021 relevant worden. We houden het in ieder geval scherp in de gaten en zullen op het juiste moment de benodigde stappen nemen.”


NovoServe is gevestigd in Doetinchem en eigenaar van een Europese netwerkbackbone met wereldwijd bereik. Via dit netwerk zijn verschillende datacenters in Nederland en Duitsland redundant met elkaar verbonden.

------------------
Over NovoServe

NovoServe is een internationale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider opgericht in 2015 en gevestigd in Doetinchem. Het bedrijf richt zich op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat, waaronder dedicated servers, virtuele servers (VPS-hosting), managed services, en meer. Het bedrijf heeft momenteel 2.000 dedicated servers in beheer. NovoServe is een private equity-ondersteund bedrijf dat zich richt op verdere internationale expansie in en buiten Europa. NovoServe wordt onder andere ondersteund door de Duitse participatiemaatschappij BE Beteilungen GmbH.

NovoServe heeft twee eigen datacenters beschikbaar in Nederland, in Doetinchem en Enschede. Deze datacenters kennen een 100% uptime geschiedenis. Daarnaast heeft NovoServe een colocatie-gebaseerd datacenter in Frankfurt, Duitsland. Deze drie datacenters zijn redundant met elkaar verbonden middels het grensoverschrijdende netwerk van NovoServe in Nederland en Duitsland. Dit netwerk heeft een schaalbaar ontwerp met een wereldwijd bereik en is voorzien van een slim routingontwerp ten behoeve van de IaaS hosting engineering oplossingen van NovoServe. De netwerkbackbone van NovoServe strekt zich uit over verschillende redundant verbonden datacenters met PoP's in de steden Amsterdam (NIKHEF), Frankfurt, Enschede (2x), Hengelo en Doetinchem.

Voor meer informatie over NovoServe, ga naar: https://www.novoserve.com/


NovoServe’s Europese netwerkbackbone met wereldwijd bereik beslaat verschillende datacenters in Nederland en Duitsland die redundant met elkaar zijn verbonden. De ‘ring-gebaseerde’ netwerkbackbone van NovoServe heeft onder andere Points-of-Presence (PoP’s) in de eigen datacenters van NovoServe in Doetinchem (FOTO: NovoServe DCD) en Enschede (NovoServe DCT). Daarnaast is het Europese netwerk van NovoServe ook verbonden met datacenters in Amsterdam (NIKHEF), Hengelo (Previder), een tweede datacenter in Enschede (Equinix), alsmede datacenters in Frankfurt, in Duitsland (TelecityGroup).

------------------

Mediacontact

NovoServe Marketing Team
info@novoserve.com
Twitter: @novoserve
+31 (0)88 668 62 53
Laatste van NovoServe  
Doetinchems hosting bedrijf NovoServe upgradet zijn Europese netwerkbackbone naar 100GE

Israëlisch bedrijf JetServer brengt dedicated server infrastructuur onder in datacenter van NovoServe in Doetinchem

IaaS Hosting Provider NovoServe realiseert 40GE verbinding met Asteroid IXP in Amsterdam
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 134 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
NovoServe contact  

Logo NovoServe

  +31 (0) 88 668 62 53
  info@novoserve.com
  www.novoserve.com
NovoServe sociaal  


NovoServe tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Sitecore
Logo Pure Storage
Logo Stocard
Logo Zyxel
Logo Ivanti
Logo Thales
Logo Winvision
Logo OutSystems
Logo Solvinity
Logo Concept uitgeefgroep
Logo Ctac N.V.
Logo Extreme Networks
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 89035 persberichten
- 5768 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8550 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com