www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 132 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

HTC VIVE werkt samen met Qualcomm Technologies voor integratie en optimalisatie van VIVE WAVE voor Snapdragon Standalone XR HMDS en 5G smartphones

  • Samenwerking stelt OEM’s in staat om standalone XR HMD’s en 5G smartphones sneller op de markt te brengen.
  • Verbreedt het bereik van XR-ontwikkelaars op meerdere apparaten.
Seattle - HTC VIVE® werkt vanaf vandaag samen met Qualcomm Technologies, Inc. om VIVE WAVE vooraf te integreren en te optimaliseren voor XR Standalone en 5G Smartphone-referentieontwerpen van Qualcomm Technologies waardoor OEM's die de Qualcomm® Snapdragon™ Mobile Platforms gebruiken snel Vive Wave-enabled apparaten op de markt kunnen brengen. Met dit werk kan HTC Vive ook een kant-en-klare XR-oplossing maken voor OEM's van smartphones die toegang tot de VIVEPORT-app store ontgrendelen om een rijk, meeslepend XR-aanbod aan consumenten te bieden via XR Viewers die zijn aangesloten via USB Type-C.

“Door deze samenwerkingen werken we aan de opbouw en uitbreiding van het ecosysteem voor de wereldwijde XR-industrie door het snel en eenvoudig bouwen van op mobiele telefoons gebaseerde VR-headsets,” zegt Raymond Pao, VP Product & Strategy van HTC Vive. “Deze gezamenlijke inspanning met Qualcomm Technologies, die zowel fabrikanten van apparaten als ontwikkelaars ten goede komt, dient om wereldwijd de verspreiding van nieuwe VR-headsets en distributiepunten voor ontwikkelaars via Viveport te versnellen.”

“Bij Qualcomm Technologies zijn we erop gebrand om de XR-industrie te transformeren en onze samenwerking met HTC Vive is bedoeld om XR-acceptatie door consumenten te versnellen", aldus Hugo Swart, hoofd van XR voor Qualcomm Technologies, Inc. “We zijn verheugd om met HTC Vive te werken om Viveport naar OEM’s van smartphones en wereldwijde operatoren te brengen om het lage latentie- en hoge-snelheidspotentieel van 5G te ontketenen en ongeëvenaarde XR-ervaringen te leveren.”

De inspanningen van HTC Vive en Qualcomm Technologies zijn erop gericht OEM-aanbieders van smartphones te helpen hun aanbod uit te breiden en gebruik te maken van 5G-netwerken, waardoor hardwarepartners toegang hebben tot hoogwaardige VR-content via het Wave-platform en de Viveport-app store. Door hun oplossingen te optimaliseren werken Vive en Qualcomm Technologies samen om het hele XR-ecosysteem in een versneld tempo te laten groeien.

Vive Wave is het besturingssysteem en storefront van HTC, gebouwd en geoptimaliseerd voor mobiele VR-vereisten. Vive Wave maakt op basis van Android een eigen besturingssysteem voor VR, terwijl het koppelt met een unified Viveport storefront. Apparaatfabrikanten kunnen met behulp van Vive Wave snel nieuwe VR-headsets bouwen en een krachtige Viveport-contentbibliotheek aanbieden die vanaf dag één beschikbaar is.

Vive Wave wordt gebruikt op zes headsets van partners zoals Pico, iQiYi, Shadow Creator en DPVR.

###

Ga voor meer informatie over Vive Wave naar: https://developer.vive.com/us/wave/.

Qualcomm en Snapdragon zijn handelsmerken van Qualcomm Incorporated, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

Qualcomm Snapdragon is een product van Qualcomm Technologies, Inc. en / of zijn dochterondernemingen.

Over HTC VIVE
VIVE is een eerste in zijn soort virtual reality-platform, gebouwd en geoptimaliseerd voor room-scale VR en levensechte interacties. Door de belofte van VR waar te maken met baanbrekende technologie en de allerbeste inhoud, heeft VIVE het sterkste ecosysteem voor VR-hardware en -software gecreëerd, waarmee VR kan worden aangeboden aan consumenten, ontwikkelaars en ondernemingen. Het VIVE-ecosysteem is opgebouwd rond de beste VR-hardware op de markt, ondersteund door VIVE X, een accelerator van 100 miljoen USD voor start-ups in VR en aanverwante technologie, VIVE, een wereldwijd platform en app store met 's werelds eerste VR-abonnementsmodel dat in meer dan 60 landen actief is, en VIVE Studios, het eigen initiatief voor de ontwikkeling en publicatie van VR-content.

Ga naar http://www.Vive.com voor meer informatie over VIVE.

Over Qualcomm
Qualcomm vindt baanbrekende technologieën uit die transformeren hoe de wereld berekent, verbindt en communiceert. Toen we de telefoon met internet verbonden, was de mobiele revolutie geboren. Tegenwoordig zijn onze uitvindingen de basis voor levensveranderende producten, ervaringen en industrieën. Terwijl we de wereld naar 5G leiden, stellen we ons voor dat deze volgende grote verandering in cellulaire technologie een nieuw tijdperk van intelligente, verbonden apparaten aanspoorten nieuwe mogelijkheden biedt voor verbonden auto's, levering op afstand van gezondheidszorgdiensten en het IoT - inclusief slimme steden, slimme huizen en wearables. Qualcomm Incorporated omvat onze licentieactiviteiten, QTL, en de overgrote meerderheid van onze octrooiportefeuille. Qualcomm Technologies, Inc., een dochteronderneming van Qualcomm Incorporated, opereert, samen met haar dochterondernemingen, al onze engineering-, onderzoeks- en ontwikkelingsfuncties en al onze producten en services, waaronder de QCT-halfgeleiders. Ga voor meer informatie naar de website van Qualcomm, OnQ-blog, Twitter en Facebook-pagina's.

Meer informatie
Whizpr
Milan Vaassen / Chantal van Ulft
T. 0317 410 483
E. htc(at)whizpr.nl

HTC, the HTC logo, Vive and the Vive logo are the trademarks or registered trademarks of HTC Corporation. All other names of companies and products mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.
Tags  
Laatste van HTC Netherlands B.V.  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 132 dagen
HTC Netherland.. contact  

Logo HTC Netherlands B.V.

  +31 302 650 940
  info_htcbenelux@htc.com
  www.htc.com/nl
HTC Netherland.. sociaal  


HTC Netherland.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91787 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10607 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers