ONVZ verlengt strategische samenwerking met Solvinity

Solvinity host en beheert IT-infrastructuur en netwerk, ONVZ heeft de regie over de IT

Amsterdam, 25 maart 2019 - Zorgverzekeraar ONVZ en managed hosting provider Solvinity hebben onlangs hun samenwerkingsovereenkomst met drie jaar verlengd. In februari 2016 besteedde ONVZ de volledige IT-omgeving uit aan Solvinity, waarbij ook zes datacentermedewerkers van de zorgverzekeraar de overstap maakten. De reikwijdte van de samenwerking blijft min of meer ongewijzigd. Solvinity is verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur en het netwerk, ONVZ heeft de regie over de IT.

Voor ONVZ is de verlenging van het contract met Solvinity vanzelfsprekend. “Wij zijn zeer tevreden over het partnerschap”, zegt Jan-Dirk Rundervoort, leveranciersmanager bij ONVZ. “Voor ons zijn de stabiliteit van de IT, de privacy en veiligheid van data topprioriteit. Solvinity scoort op die punten uitstekend en denkt goed met ons mee. Dit wordt bevestigd door de benchmarkonderzoeken, die we regelmatig doen om te kijken waar we staan op IT-gebied en die duidelijk maken dat we met Solvinity de zaken goed op orde hebben. Dat is een mooie objectieve maatstaf voor de samenwerking.”

Rundervoort vervolgt: “Op managementniveau en wat betreft service en dienstverlening verliep de samenwerking vanaf de start uitstekend. Op operationeel niveau moesten we aanvankelijk aan elkaar wennen en zijn we naar elkaar toe gegroeid. Onze organisaties lijken op elkaar: beide hebben een flexibele, open en dynamische cultuur. Dan kun je snel schakelen met elkaar en veranderingen snel realiseren. Solvinity staat continu in de ‘hulpmodus’. Als iets moet gebeuren, dan gebeurt het direct.”

Op termijn applicaties naar de cloud
Hans van den Broek, CEO van Solvinity, sluit zich hierbij aan. “We hebben in goede samenwerking de IT-omgeving van ONVZ op hoog niveau gebracht. Niet alleen in technische zin, maar ook waar het informatiebeveiliging betreft. Zo hebben we elkaar gestimuleerd in de verdere ontwikkeling. ONVZ heeft ons samenwerkingstraject ingebracht als case bij de benchmarkstudie Outsourcing Performance van Giarte. Dat zegt ook veel over de resultaten en de ervaring van het partnerschap.”

ONVZ onderzoekt momenteel de mogelijkheden van de public cloud. Jan-Dirk Rundervoort: “We maken al gebruik van de private cloud van Solvinity maar verwachten in de komende jaren een aantal applicaties en platformen naar de public cloud te brengen. Het is logisch dat we Solvinity betrekken in dat traject. We zijn niet voor niets een partnerschap met elkaar aangegaan.”

Over ONVZ
ONVZ heeft geen winstoogmerk en daarmee staat het belang van de verzekerden voorop. Als verzekeraar helpen en inspireren wij onze leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. Hoogwaardige service en dienstverlening zijn hierbij essentieel: ONVZ biedt vrije zorgkeuze, zodat verzekerden de beste zorg krijgen, met de beste specialist die bij iemands zorgvraag past. Uit onafhankelijk onderzoek van GfK blijkt dat dat ONVZ jaar in jaar uit hoog scoort op klanttevredenheid en op vertrouwen dat verzekerden in ons hebben. Meer informatie staat op de website van ONVZ.

Over Solvinity
Solvinity ontwikkelt innovatieve klantgerichte oplossingen en biedt bedrijven met hoge security-eisen een veilige toegang tot de private, public en hybride cloud. Solvinity is gespecialiseerd in cloud diensten voor managed hosting, analytics, workplace en security. Onder het motto ‘Secure and compliant by design’ is Solvinity gecertificeerd op basis van internationale en nationale normen zoals ISO27001, ISO14001, ISO 9001, ISAE3402 type II, SOC2 en NEN7510. Jaarlijks participeert het bedrijf in het Giarte Outsourcing Performance onderzoek en scoort daarin al jaren boven de 90%. Solvinity werkt onder andere voor de rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (OV-chipkaart), ING Bank, Nationale Nederlanden, Rabobank, Ahold en ICS Cards. De jaaromzet bedroeg 43 miljoen euro in 2017. Er zijn ruim 250 werknemers werkzaam in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.solvinity.nl, of volg Solvinity op Twitter en LinkedIn.Voor meer persinformatie:

Solvinity Persdesk
Volkert Deen
+31 (0)23 555 34 24
Solvinity@yellow-communications.com
www.solvinity.nl