www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2489 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (345 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Nederlandse zakenreiziger reist liever niet naar onveilige landen

Meer dan de helft van de Nederlandse zakenreizigers overweegt om niet te reizen naar landen die zij ‘riskant’ vinden

Den Bosch, 20 maart 2019 - Demonstraties, natuurrampen, criminaliteit, etc., wie op zakenreis naar het buitenland gaat, kan te maken krijgen met dit soort onverwachte en mogelijk onveilige omstandigheden. Volgens een nieuw Europees onderzoek door SAP Concur reist daarom ruim de helft (55%) van de Nederlandse zakenreizigers liever niet naar landen die zij onveilig vinden. Dit zijn er meer dan in de andere onderzochte Europese landen. Van de ondervraagde Nederlandse zakenreizigers is 16% het afgelopen jaar tijdens een zakenreis wel eens in de buurt van een gevaarlijke situatie geweest.

Het onderzoek laat zien dat ondernemingen meer moeten doen om medewerkers in dit soort omstandigheden snel te kunnen helpen. Organisaties die dit nalaten, lopen de kans dat het moeilijker wordt om talent aan te trekken en vast te houden.

Deze zorgplicht is belangrijk voor bedrijven die internationaal zakendoen. Op de Reisadvies-site van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn richtlijnen te vinden voor verschillende landen. Voor Frankrijk (de op 3 na grootste exportpartner van Nederland) wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd voor wegblokkades, demonstraties en criminaliteit op invalswegen bij grote steden en bij stoplichten. Reizigers naar Italië (de op 6 na belangrijkste exportpartner) worden gewaarschuwd voor aardbevingen, bosbranden en actieve vulkanen.

De terughoudendheid bij het reizen naar onveilige landen kan onder andere komen omdat één op de vijf Europese reizigers denkt dat hun werkgever ze niet goed kan helpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld wanneer ze snel een land willen verlaten of rechtstreeks contact wensen na een incident. In Finland was dit percentage zelfs 33 procent en in Duitsland 27 procent. Nederlandse zakenreizigers zijn wat dit betreft wat minder bezorgd: slechts 14 procent denkt dat hun werkgever ze in dit soort situaties niet proactief kan helpen. Daarbij gaat het niet alleen om gevaarlijke situaties, maar bijvoorbeeld ook om hulp bij medische omstandigheden of diefstal.

Werknemers in heel Europa hebben wat dit betreft nu wel meer vertrouwen in hun werkgevers dan vorig jaar, toen SAP Concur een vergelijkbaar onderzoek heeft gehouden. In totaal denkt nu 64% van de deelnemers aan het onderzoek, dat hun organisatie haar verantwoordelijkheden op het gebied van risicomanagement serieus neemt. 27% geeft hun werkgever op dit gebied een ‘neutrale’ score.

“Organisaties moeten aandacht hebben voor hun zorgplicht. Nog steeds sturen bedrijven hun medewerkers ‘blind’ op reis. Ze weten dan bijvoorbeeld niet altijd waar precies hun mensen zich op een bepaald moment bevinden, wat de actuele situatie in een land is of hoe ze assistentie kunnen bieden als dat nodig is”, zegt Patrick Klaver, managing director SAP Concur Benelux. “Het is voor medewerkers op reis belangrijk om te weten dat ze altijd op hun werkgever kunnen rekenen als er iets vervelends gebeurt of wanneer zich een gevaarlijke situatie voordoet. Bijvoorbeeld bij het verlies van een paspoort, een medisch noodgeval of – in een enkel geval – serieuzere incidenten, zoals natuurrampen. Er zijn oplossingen die bedrijven daarin ontzorgen, met helder inzicht, concrete informatie en effectieve stappen.”

Enkele uitkomsten:
 • Nederlanders zijn voorzichtige zakenreizigers – ruim de helft (55%) van de Nederlandse respondenten zou overwegen om niet af te reizen naar ‘riskante’ landen. Dit was het hoogste percentage van alle ondervraagde landen. Zakenreizigers uit Denemarken (50%) en Frankrijk (48%) eindigden op een tweede en derde plaats.
 • Aantal zakenreizigers dat zich in de buurt van een ‘riskante’ situatie bevond – in heel Europa meldde 18 procent van de deelnemers aan het onderzoek dat ze het afgelopen jaar in de buurt van een – in hun ogen – riskante situatie zijn geweest. Bijvoorbeeld een overstroming, een epidemie, rellen, een aardbeving of een terroristische aanslag.
 • Zakenreizigers nemen hun (data) privacy serieus – 17% van de Nederlanders, 19% van de Britten en 20% van de Zweden willen niet dat hun gegevens gedeeld worden met derden, zelfs wanneer daarbij wordt voldaan aan de GDPR-regels en dit gebeurt in het kader van een optimale zorgplicht.
  • De helft (50%) van de respondenten zou echter wel hun naam, reisbestemming, geslacht,e-mail en telefoonnummer delen.
 • Gebrek aan actie – in heel Europa werd in 17% van de gevallen weliswaar geluisterd naar de zorgen die zakenreizigers uitten over hun reis, maar werd er uiteindelijk niets aan gedaan. Volgens 6% werden hun zorgen zelfs volledig genegeerd.
  • Vooral in het Verenigd Koninkrijk (21%), Italië (24%) en Frankrijk (24%) negeerden organisaties de zorgen van hun werknemers. Nederlandse organisaties scoorden iets beter (16%) dan het Europese gemiddelde.
  • In Italië (30%) en Frankrijk (29%) worden de zorgen van reizigers het meest serieus genomen. Maar hier was ook de kans het grootst dat zakenreizigers deze zorgen daadwerkelijk naar voren brachten.
 • Nuttige informatie – een kwart (25%) van de zakenreizigers gaf aan dat hun wekgever ze voorzag van ‘enigszins nuttige’ informatie op het gebied van risicomanagement, 38% noemde die informatie ‘nuttig’ en 30% ‘zeer nuttig’.
Voor meer informatie over dit onderwerp: https://www.concur.nl/resources/how-technology-impacts-traveller-behaviour-and-safety-0.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in december 2018 door Innofact gehouden onder in totaal 7.395 parttime en fulltime werknemers die zakenreizen maken: Nederland (676), Denemarken (415), Duitsland (1.049), Frankrijk (1.050), Finland (1.051), Italië (1.050), het VK (1.054) en Zweden (1.050).

Over SAP Concur
SAP Concur is wereldwijd toonaangevend leverancier van geïntegreerde oplossingen voor reis-, onkosten- en factuurbeheer. Het bedrijf vereenvoudigt en automatiseert deze alledaagse processen zo veel mogelijk. Met SAP Concur worden medewerkers tijdens iedere zakenreis geholpen door een app. Onkosten worden makkelijk overgenomen in declaraties en het goedkeuren van facturen wordt een geautomatiseerd proces. Dankzij integratie van (vrijwel) real-time data en het gebruik van AI om 100% van de transacties te controleren, kunnen organisaties exact zien welke uitgaven worden gedaan, zonder zorgen over onverwachte of onduidelijke uitgaven. SAP Concur ontzorgt, maakt het werk makkelijker en helpt organisaties optimaal te opereren, iedere dag weer. Kijk voor meer informatie op www.concur.nl of volg de SAP Concur blog.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, SAP Concur Persdesk, e-mail sapconcur@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.
Geplaatst:
Verstreken tijd: 345 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
SAP Concur contact  

Logo SAP Concur

SAP Concur sociaal  


SAP Concur tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Remain Software
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo XpertHR
Logo PEAK-IT
Logo Ivanti
Logo Banking Circle
Logo Ultimaker
Logo NTT Ltd.
Logo Protime BV
Logo Workiva
Logo Infor
Logo DATPROF
Logo Datto
Logo Cisco
Logo Workfront
Logo Lubbers De Jong
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87821 persberichten
- 5618 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7522 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl