www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (268 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: En Serio

SAS kondigt investering van 1 miljard dollar aan in kunstmatige intelligentie (AI)

De investering betreft nieuwe geavanceerde AI-technologieën en -oplossingen & AI Accelerator Programma die de opleiding en ontwikkeling van klanten ondersteunt

SAS, marktleider in analytics, investeert de komende drie jaar $1 miljard in AI door middel van software-innovatie, onderwijs, aanbod van expert services en meer. Hiermee bouwt SAS voort op de sterke basis die het al in AI heeft, waaronder advanced analytics, machine learning, deep learning, natural language processing (NLP) en computer vision. Onderwijsprogramma’s en expert services zorgen ervoor dat leidinggevenden en data scientists zijn voorbereid op de toekomst van AI, met de technologie, vaardigheden en ondersteuning die zij nodig hebben om hun organisaties te transformeren.

“Bij SAS blijven we toegewijd aan onze klanten en hun succes en deze investering is een voorbeeld van die betrokkenheid”, aldus Jim Goodnight, CEO van SAS. “Met onze innovatieve AI-mogelijkheden helpt SAS organisaties om fraude tegen te gaan, dodelijke ziekten te bestrijden, risico’s beter te beheren, klanten en burgers uitstekende diensten te verlenen, en nog veel meer.

De investering van 1 miljard dollar in AI richt zich op drie hoofdgebieden: Onderzoek en ontwikkeling (R&D) innovaties waarbij SAS blijft voortbouwen op het succes van zijn wereldwijde AI-inspanningen; onderwijsinitiatieven die zich richten op de behoeften van de klant om een beter inzicht te krijgen in en te profiteren van AI; en expertdiensten om het rendement van AI-projecten voor de klant te optimaliseren.

R&D-innovatie

SAS investeert in R&D-innovatie in alle kerngebieden van AI, met speciale aandacht voor het vereenvoudigen van de voordelen voor gebruikers met verschillende vaardigheidsniveaus – van zakelijke gebruikers tot data-analisten en data scientists. SAS integreert AI-mogelijkheden in het SAS-platform en in oplossingen voor data management, customer intelligence, fraude- en security intelligence en risicobeheer, evenals toepassingen voor branches zoals de financiële dienstverlening, overheid, gezondheidszorg, manufacturing en retail.

SAS blijft samenwerken met innovatieve organisaties en toonaangevende technologieleveranciers zoals Accenture, Cisco, Deloitte, Intel en NVIDIA. Dit biedt klanten de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van AI en machine learning en zorgt ervoor dat SAS AI-technologieën optimaal functioneren in de hardware- en cloud-omgevingen van klanten.

SciSports, een innovatieve Nederlandse startup op het gebied van sport analytics, past computer vision van SAS toe op data streaming van voetbalwedstrijden. SAS AI-technologie draait op NVIDIA GPU’s en levert in-game inzichten aan coaches en managers. Door deze en andere data vast te leggen en te analyseren kunnen voetbalclubs veel aspecten van het spel verbeteren, zoals de in-game strategie, scouten van spelers en de fan ervaring.

“De reden dat SAS al vijf jaar bovenaan de ranglijst staat voor advanced analytics is omdat de oplossingen van SAS gebouwd zijn op een solide basis van machine learning en diepgaande kennis van analytics. Deze maken deel uit van het DNA van SAS”, zegt Dave Schubmehl, Research Director Artificial Intelligence bij IDC. “De combinatie van de SAS-kennis en -technologie met zijn voortdurende drang om te innoveren in computer vison, NLP en deep learning zal de verdere adoptie van AI in meerdere branches stimuleren. En het helpt organisaties die geïnteresseerd zijn in AI – of ze nu nog aan het begin van hun AI en analytics levenscyclus staan of al meer volwassen zijn”.

Initiatieven op het gebied van opleiding en -ontwikkeling

Initiatieven op het gebied van opleiding en -ontwikkeling van klanten, zoals het nieuwe SAS AI Accelerator Programma, helpen organisaties en professionals om op elk gewenst niveau ‘klaargestoomd’ te worden voor AI. SAS biedt:

– Op maat gemaakte curricula om organisaties te helpen hun AI-vaardigheden te verbeteren. Dit omvat e-learning zoals de SAS Academy for Data Science, en persoonlijke training in AI-technologieën, best practices en meer.

– Certificeringsprogramma’s die analytics professionals en data scientist helpen met het behalen van het waardevolle certificaat van SAS Certified Professional in AI and Machine Learning. Hierdoor worden ze nog aantrekkelijker voor organisaties die op zoek zijn naar AI-talent.

– Het SAS Analytics Center of Excellence, een groep PhDs en geavanceerde experts in AI, machine learning, NLP, computer vision, optimalisatie, simulatie en aanverwante vaardigheden op het gebied van data science. Deze SAS-experts zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van AI-implementaties van klanten – van gerenommeerde toepassingen tot baanbrekende innovaties.

Resources en talent maken ook onderdeel uit van de investering. SAS zal haar AI-expertise vergroten door middel van extra middelen in Professional Services, Centers of Excellence, onderwijs en R&D.

AI en Analytics in actie

De nieuwste toevoeging aan het SAS smart campus project vormt het nieuwe SAS hoofdkantoor waar het nieuwe Global Education Center is gevestigd en gebruik wordt gemaakt van de nieuwste innovaties op het gebied van AI en machine learning om de prestaties te koppelen aan de bedrijfsresultaten. Het nieuwe gebouw is voorzien van duizenden IoT aangesloten sensoren – ingebed in koelers, boilers en luchtventilatoren – die het water- en energieverbruik monitoren. Door middel van neurale netwerken die gebruikmaken van SAS Event Stream Processing, kunnen de prestaties van sensoren en systemen in real-time worden gevolgd om voorspellingen over het onderhoud te verbeteren en het energie- en waterverbruik te optimaliseren. Bijna de helft van de stroomvoorziening van het nieuwe gebouw wordt geleverd door de naastgelegen SAS Solar Farm, die de inzet van SAS naar duurzaamheid onderstreept.

Enkele van de vele klanten die gebruikmaken van AI en machine learning van SAS zijn:

– Connexions Loyalty – werkt met topmerken aan klantloyaliteitsprogramma’s voor meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd. Het bedrijf vertrouwt op een SAS AI-aangedreven personalisatie engine om de marketing en loyaliteit van de opdrachtgevers van haar klanten te verbeteren.

– Daiwa Securities – creëerde een SAS AI-aangedreven aanbevelingssysteem voor haar vertegenwoordigers. Het systeem analyseert en voorspelt veranderingen voor elke klant en doet aanbevelingen voor het meest geschikte product of het meest geschikte follow-up bericht om klanten aan zicht te binden en de ‘churn’ te verminderen.

– Volvo en Mack Trucks – gebruikt AI-oplossingen van SAS om de streaming van IoT-data van grote booreilanden te analyseren en biedt vervolgens voorspellende onderhoudsinzichten aan transportbedrijven.

Meer informatie over SAS en AI wordt gedeeld door SAS CTO en COO Oliver Schabenberger op de NVIDIA GPU Technology Conference in San José op 19 maart in zijn presentatie “AI: Technology’s Inevitable Consequence”.
Eerder van SAS Nederland  
27 nov 2019 SAS benoemt Heere Blokhuis tot Managing Director Benelux

22 nov 2019 SAS Healthcare-specialist Joost Huiskens promoveert op kankeronderzoek

31 okt 2019 SAS helpt Memory Lane om generaties te verbinden
Cisco presenteert plan voor het internet voor het volgende decennium digitale innovatie

Valid benoemd tot Veeam Accredited Services Provider (VASP)

Google’s Year in Search: Ajax en Duncan trending in 2019

Gina van der Werf steps down as Supervisory Board member ICT Group

KPN Ventures investeert opnieuw in Sensara

Selligent en Cisco bundelen krachten voor een datagestuurde omnichannelklantervaring

Pepperminds kiest Pink Elephant als ICT-partner

Uitwisseling tussen patiënt en zorgverlener vergemakkelijkt door Zorgplatform en BeterDichtbij

Europees Bureau voor Visserijcontrole gunt contract aan Unisys voor IT-diensten en ondersteuning om visbestanden in stand te helpen houden

Een op de drie Nederlandse werknemers niet op de hoogte van AVG-beleid

Eerste Media Hack Day geslaagd voor alle partijen

Healthcare startup Kermit ontwikkelt analyseplatform met Mendix

Adobe voorspelt de visuele trends voor 2020

Dutch Analytics haalt investering van 2 miljoen euro op bij Global Founders Capital en BAM

Cybersecurity in 2020: vier voorspellingen

Onderzoek Ericsson: De 10 consumententrends voor 2030 – ‘Het internet van zintuigen’

Hoe meet je de werkelijke economische impact van cyberaanvallen?
Hipex wint zilveren FD Gazellen Award 2019

Cegeka neemt Dynamics 365-activiteiten over van CTB

Schneider Electric bevestigt duurzaamheidsambities tijdens COP25

Uniserver stelt Deirdre van der Burg aan als strategisch marketing manager

Frontline past zowel koers als naam aan en wordt Frontline Solutions

Sterke internationale groei Barracuda in de MSP-markt

Versleutelen van WAN-verbinding gebeurt te vaak niet volgens IT-beslissers

Bechtle en Ictivity tillen dienstverlening naar hoger niveau

Nuance versnelt toepassing van spraakherkenning in de gezondheidszorg met Dragon Medical One

2020 cybersecurity voorspellingen

Supply chain reorganisatie verbetert klantenservice en flexibiliteit Panasonic Toughbook

Western Digital's nieuwe WD Blue SSD met NVMe-protocol tot 4x sneller dan SATA SSD

FintechOS haalt € 12,7 miljoen op in Serie A voor wereldwijde expansie

AFAS Foundation en Missing Chapter Foundation ontwikkelen lesprogramma om kinderarmoede in Nederland bespreekbaar te maken

Cyberveiligvoor de financiëlesector in 2020
Geplaatst:
Verstreken tijd: 268 dagen
SAS Nederland contact  

Logo SAS Nederland

  +31 (0)35-699 69 00
  sasinfo@snl.sas.com
  www.sas.com
SAS Nederland sociaal  


SAS Nederland tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Cisco
Logo Valid
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Logo Telindus
Logo Ictivity
Logo Nuance
Logo Palo Alto Networks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo SecureMe2
Logo Schneider Electric
Logo Fellowes Benelux
Logo I.R.I.S.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87300 persberichten
- 5571 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6867 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl