www.LVTPR.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (211 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: En Serio

SAS kondigt investering van 1 miljard dollar aan in kunstmatige intelligentie (AI)

De investering betreft nieuwe geavanceerde AI-technologieën en -oplossingen & AI Accelerator Programma die de opleiding en ontwikkeling van klanten ondersteunt

SAS, marktleider in analytics, investeert de komende drie jaar $1 miljard in AI door middel van software-innovatie, onderwijs, aanbod van expert services en meer. Hiermee bouwt SAS voort op de sterke basis die het al in AI heeft, waaronder advanced analytics, machine learning, deep learning, natural language processing (NLP) en computer vision. Onderwijsprogramma’s en expert services zorgen ervoor dat leidinggevenden en data scientists zijn voorbereid op de toekomst van AI, met de technologie, vaardigheden en ondersteuning die zij nodig hebben om hun organisaties te transformeren.

“Bij SAS blijven we toegewijd aan onze klanten en hun succes en deze investering is een voorbeeld van die betrokkenheid”, aldus Jim Goodnight, CEO van SAS. “Met onze innovatieve AI-mogelijkheden helpt SAS organisaties om fraude tegen te gaan, dodelijke ziekten te bestrijden, risico’s beter te beheren, klanten en burgers uitstekende diensten te verlenen, en nog veel meer.

De investering van 1 miljard dollar in AI richt zich op drie hoofdgebieden: Onderzoek en ontwikkeling (R&D) innovaties waarbij SAS blijft voortbouwen op het succes van zijn wereldwijde AI-inspanningen; onderwijsinitiatieven die zich richten op de behoeften van de klant om een beter inzicht te krijgen in en te profiteren van AI; en expertdiensten om het rendement van AI-projecten voor de klant te optimaliseren.

R&D-innovatie

SAS investeert in R&D-innovatie in alle kerngebieden van AI, met speciale aandacht voor het vereenvoudigen van de voordelen voor gebruikers met verschillende vaardigheidsniveaus – van zakelijke gebruikers tot data-analisten en data scientists. SAS integreert AI-mogelijkheden in het SAS-platform en in oplossingen voor data management, customer intelligence, fraude- en security intelligence en risicobeheer, evenals toepassingen voor branches zoals de financiële dienstverlening, overheid, gezondheidszorg, manufacturing en retail.

SAS blijft samenwerken met innovatieve organisaties en toonaangevende technologieleveranciers zoals Accenture, Cisco, Deloitte, Intel en NVIDIA. Dit biedt klanten de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van AI en machine learning en zorgt ervoor dat SAS AI-technologieën optimaal functioneren in de hardware- en cloud-omgevingen van klanten.

SciSports, een innovatieve Nederlandse startup op het gebied van sport analytics, past computer vision van SAS toe op data streaming van voetbalwedstrijden. SAS AI-technologie draait op NVIDIA GPU’s en levert in-game inzichten aan coaches en managers. Door deze en andere data vast te leggen en te analyseren kunnen voetbalclubs veel aspecten van het spel verbeteren, zoals de in-game strategie, scouten van spelers en de fan ervaring.

“De reden dat SAS al vijf jaar bovenaan de ranglijst staat voor advanced analytics is omdat de oplossingen van SAS gebouwd zijn op een solide basis van machine learning en diepgaande kennis van analytics. Deze maken deel uit van het DNA van SAS”, zegt Dave Schubmehl, Research Director Artificial Intelligence bij IDC. “De combinatie van de SAS-kennis en -technologie met zijn voortdurende drang om te innoveren in computer vison, NLP en deep learning zal de verdere adoptie van AI in meerdere branches stimuleren. En het helpt organisaties die geïnteresseerd zijn in AI – of ze nu nog aan het begin van hun AI en analytics levenscyclus staan of al meer volwassen zijn”.

Initiatieven op het gebied van opleiding en -ontwikkeling

Initiatieven op het gebied van opleiding en -ontwikkeling van klanten, zoals het nieuwe SAS AI Accelerator Programma, helpen organisaties en professionals om op elk gewenst niveau ‘klaargestoomd’ te worden voor AI. SAS biedt:

– Op maat gemaakte curricula om organisaties te helpen hun AI-vaardigheden te verbeteren. Dit omvat e-learning zoals de SAS Academy for Data Science, en persoonlijke training in AI-technologieën, best practices en meer.

– Certificeringsprogramma’s die analytics professionals en data scientist helpen met het behalen van het waardevolle certificaat van SAS Certified Professional in AI and Machine Learning. Hierdoor worden ze nog aantrekkelijker voor organisaties die op zoek zijn naar AI-talent.

– Het SAS Analytics Center of Excellence, een groep PhDs en geavanceerde experts in AI, machine learning, NLP, computer vision, optimalisatie, simulatie en aanverwante vaardigheden op het gebied van data science. Deze SAS-experts zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van AI-implementaties van klanten – van gerenommeerde toepassingen tot baanbrekende innovaties.

Resources en talent maken ook onderdeel uit van de investering. SAS zal haar AI-expertise vergroten door middel van extra middelen in Professional Services, Centers of Excellence, onderwijs en R&D.

AI en Analytics in actie

De nieuwste toevoeging aan het SAS smart campus project vormt het nieuwe SAS hoofdkantoor waar het nieuwe Global Education Center is gevestigd en gebruik wordt gemaakt van de nieuwste innovaties op het gebied van AI en machine learning om de prestaties te koppelen aan de bedrijfsresultaten. Het nieuwe gebouw is voorzien van duizenden IoT aangesloten sensoren – ingebed in koelers, boilers en luchtventilatoren – die het water- en energieverbruik monitoren. Door middel van neurale netwerken die gebruikmaken van SAS Event Stream Processing, kunnen de prestaties van sensoren en systemen in real-time worden gevolgd om voorspellingen over het onderhoud te verbeteren en het energie- en waterverbruik te optimaliseren. Bijna de helft van de stroomvoorziening van het nieuwe gebouw wordt geleverd door de naastgelegen SAS Solar Farm, die de inzet van SAS naar duurzaamheid onderstreept.

Enkele van de vele klanten die gebruikmaken van AI en machine learning van SAS zijn:

– Connexions Loyalty – werkt met topmerken aan klantloyaliteitsprogramma’s voor meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd. Het bedrijf vertrouwt op een SAS AI-aangedreven personalisatie engine om de marketing en loyaliteit van de opdrachtgevers van haar klanten te verbeteren.

– Daiwa Securities – creëerde een SAS AI-aangedreven aanbevelingssysteem voor haar vertegenwoordigers. Het systeem analyseert en voorspelt veranderingen voor elke klant en doet aanbevelingen voor het meest geschikte product of het meest geschikte follow-up bericht om klanten aan zicht te binden en de ‘churn’ te verminderen.

– Volvo en Mack Trucks – gebruikt AI-oplossingen van SAS om de streaming van IoT-data van grote booreilanden te analyseren en biedt vervolgens voorspellende onderhoudsinzichten aan transportbedrijven.

Meer informatie over SAS en AI wordt gedeeld door SAS CTO en COO Oliver Schabenberger op de NVIDIA GPU Technology Conference in San José op 19 maart in zijn presentatie “AI: Technology’s Inevitable Consequence”.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van SAS Nederland  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van woensdag 16 oktober 2019  
Financiële schade van downtime door ransomware meer dan 200 procent gestegen

NTT Netherlands uitgeroepen tot Cisco Customer Experience Partner of the Year en Software Partner of the Year

Delta Lake Project haakt aan bij Linux Foundation om zo open standaard voor data lakes te worden

Databricks vereenvoudigt het beheer van Machine Learning modellen met MLflow Model Registry

Eenvoudig woningen slimmer maken dankzij Eatons xComfort Bridge

Marieke Saeij wordt nieuwe CEO Onguard

Fontys Hogeschool ICT maakt scholieren enthousiast voor techniek tijdens TTT event 2019 in Koepelhal Tilburg

Nieuw onderzoek van Dell Technologies voorspelt hoe opkomende technologieën onze levens tegen 2030 zullen transformeren

Bert Zoetbrood gaat leiding geven aan DEKRA in Noord-Amerika

Digitale sector doet oproep aan kabinet
NewChannel en Keeper Security stellen zakelijk wachtwoordbeheer veilig

Managementboek van het Jaar 2019 ‘Alles Transactie’ nu ook beschikbaar in het Engels 

GTT levert SD-WAN en SIP Trunking aan Greenyard voor een kosteneffectieve cloudstrategie

In 0,00043 sec van Schiphol naar Science Park en terug: Interxion verbindt vitale Amsterdamse regio’s met ultrasnelle verbindingen

BNW Consulting, eigenaar van PowerConnect, presenteert Ymor als exclusieve distributeur voor Europa

Helft van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd

Building Blocks benoemd tot Cool Vendor in IT Services door Gartner

Google Nest Mini: 2x zoveel bas, klaar voor de toekomst

Workfront koopt startup Atiim voor Strategic Goals Management

UiPath koopt StepShot en voegt procesdocumentering toe aan zijn toonaangevende RPA-platform

UiPath koopt ProcessGold en biedt voortaan ongeëvenaard inzicht in dataprocessen

Xerox kiest transparent als Kleur van het Jaar 2020

CP2E-serie alles-in-één controller van Omron maakt IoT mogelijk in compacte toepassingen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 211 dagen
PR contact  
Logo En Serio
SAS Nederland contact  
Logo SAS Nederland
  +31 (0)35-699 69 00
  sasinfo@snl.sas.com
  www.sas.com
SAS Nederland sociaal  
SAS Nederland tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Datto
Logo NTT Ltd.
Logo Databricks
Logo Databricks
Logo Eaton
Logo Onguard
Logo Innopay
Logo GTT Communications
Logo Interxion
Logo Ymor
Logo XpertHR
Logo Building Blocks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
 
www.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl