Qlik versterkt bekroonde MVO-programma met lancering van Qlik.org

Qlik.org vergroot de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op wereldwijde duurzaamheid en humanitaire acties op elk zakelijk en maatschappelijk niveau

Amsterdam – 14 maart 2019Qlik heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van Qlik.org, het platform van Qlik voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het platform bouwt voort op de jarenlange samenwerking van het bedrijf met vooraanstaande organisaties als de Verenigde Naties, C40 Cities Climate Leadership Group, Medair, WeSeeHope, Direct Relief en Team Rubicon. Qlik.org markeert een nieuwe fase in de voortdurende missie van het bedrijf om met inzet van zijn software, cultuur en mensen, data om te zetten naar wereldwijde, betekenisvolle activiteiten. Zo draagt Qlik bij aan een duurzame, datageletterde wereld op alle zakelijke en maatschappelijke gebieden.

“Dankzij Qliks structurele ondersteuning aan WeSeeHope in de afgelopen tien jaar zijn wij daadwerkelijk beter in staat geweest onze duurzaamheidsprogramma’s voor de meest kwetsbare mensen te ontwikkelen en uit te voeren”, zegt Mark Glen, CEO van WeSeeHope. “Het is een echt partnerschap dat impact heeft. We zijn blij dat die samenwerking blijft groeien met hulp van een geïnspireerd Qlik-netwerk.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is diep geworteld bij Qlik. De officiële oprichting van een schenkingsprogramma voor software in 2010 en van de Corporate Social Responsibility afdeling in 2014 zijn concrete voorbeelden daarvan. Sinds die tijd heeft Qlik ruim 8 miljoen dollar aan software, training en ondersteuning beschikbaar gesteld aan non-profit organisaties en 50.000 uur aan vrijwilligerswerk van medewerkers bijgedragen. Ook heeft Qlik ruim 5 miljoen dollar in financiële ondersteuning geschonken aan non-profit organisaties voor diverse doelen, zoals humanitaire hulp, hulp bij rampen, wereldwijde gezondheidszorg en milieu. Qlik is al verschillende keren onderscheiden voor zijn mondiale impact. Zo stond Qlik in de top 10 bij de Fast Company 2017 Most Innovative Company for Social Good en ontving het in 2018 drie awards vanwege het partnerschap met Medair voor hulp bij de vluchtelingencrisis in Libanon – de Corporate Engagement Award for Most Innovative Collaboration, de Third Sector Award for Corporate Partnership of the Year en de Washington Technology Government Innovation Award als Industry Innovator.

“Er is enorm veel goed werk te verrichten in de hele wereld – en wij weten dat dat werk uitgebreid en versterkt kan worden dankzij het effectieve gebruik van data. Het corporate programma van Qlik voor maatschappelijk verantwoord ondernemen laat zien dat als we de samenwerking in alle sectoren verbeteren met de kracht van data, we normen stellen die tot actie inspireren”, zegt Julie Kae, Executive Director van Qlik.org. “Met de lancering van Qlik.org breiden we ons netwerk uit en vergroten we de impact via nieuwe en bestaande partners. Zo stellen we nog meer waardevolle organisaties in staat data beter te benutten om de effecten van klimaatverandering en humanitaire crises wereldwijd te bestrijden.”

Qlik heeft ook het Qlik.org Impact Fund opgericht in samenwerking met Tides.org als de donor-adviseur van het fondsenbeheer. Deze structuur stelt Qlik in staat om de processen rondom giften en beurzen te stroomlijnen en hoogwaardige partners aan te trekken om het ecosysteem te financieren en uit te breiden. Qlik.org zal ook een externe raad van advies instellen die bestaat uit de belangrijkste klanten en non-profit partners en die Qlik.org zal helpen en adviseren bij het versterken van het programma ten gunste van het volledige ecosysteem dat Qlik ondersteunt.

“Als Tides zijn we erg blij dat we Qlik kunnen verwelkomen in ons netwerk van bedrijven die op basis van gelijkgestemde waarden proactief de zwaarste uitdagingen van de samenleving willen aangaan met technologische innovatie en samenwerking”, zegt Kriss Deiglmeier, CEO van Tides.

Qlik blijft de waarde van data uitdragen bij veranderingen in alle facetten rondom klimaatuitdagingen en humanitaire crisissituaties. Daarbij zijn mondiale zorginitiatieven een belangrijk aandachtspunt. Qlik werkt onder meer samen met de Private Sector Round Table (PSRT) om landen in de hele wereld te helpen bij het verkrijgen van inzicht en toegang tot vitale middelen en diensten van toonaangevende internationale leveranciers van zorgapparatuur, zorgdiensten en medicijnen om crises aan te pakken en te voorkomen. Julie Kae van Qlik heeft 12 maart bij de South By Southwest conferentie in Austin, Texas deelgenomen aan een panel getiteld ‘The Role of AI in Reducing the Impact of Pandemics’ waar ze deze activiteiten met bestuurders en beslissers besprak.Over Qlik
Qlik werkt elke dag aan een datavaardige wereld, waar iedereen data in kan zetten om welke uitdaging dan ook op te lossen. Alleen het end-to-end data management en analyseplatform van Qlik brengt alle data uit welke bron binnen een organisatie dan ook samen. Zo kunnen mensen, ongeacht hun vaardigheidsniveau, hun nieuwsgierigheid gebruiken om nieuwe inzichten te verkrijgen. Bedrijven gebruiken Qlik om dieper in het gedrag van hun klanten te duiken, bedrijfsprocessen opnieuw uit te vinden, nieuwe winstmogelijkheden aan te boren en risico’s en beloningen te balanceren. Qlik heeft zijn hoofdkantoor in Radnor, Pennsylvania, en doet zaken in meer dan 100 landen met meer dan 48,000 klanten over de hele wereld.

©2019 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik®, Qlik Sense®, QlikView®, QlikTech®, Qlik Cloud®, Qlik DataMarket®, Qlik Analytics Platform®, Qlik NPrinting®, Qlik Connectors®, Qlik GeoAnalytics®, Qlik Core™ en de QlikTech logo's zijn handelsmerken van QlikTech International AB die in meerdere landen zijn geregistreerd. Andere merken en logo's die hierin worden genoemd, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.Voor meer persinformatie:

Yellow Communications
Lisa Elzinga
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: qlik@yellow-communications.com