www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauContentbureau
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (451 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Dell Technologies roept Europese overheden en IT-industrie op 45 miljard euro aan overheidsgeld in te zetten voor een duurzame toekomst

Amsterdam / Brussel - Dell Technologies, roept vandaag de Europese en lokale overheden en de IT-industrie op een duurzamere toekomst te stimuleren. Dit door bij de aanschaf van IT-diensten gezamenlijk duurzaamheid tot een prioriteit te maken. Deze ‘Call to Action’ moet dienen als stimulans voor het benutten van de kans om de koopkracht van Europese overheden te gebruiken om duurzaamheid in inkoopprocessen en -resultaten te bevorderen.

De overheidsuitgaven in de Europese Unie worden geschat op ongeveer 1,8 biljoen euro per jaar (1), waarvan de IT-uitgaven naar verwachting zullen toenemen tot 45 miljard euro in 2021. Door samen een prioriteit te maken van duurzaamheid bij de inkoop van IT-producten, kunnen Europese overheden hun maatschappelijke en milieu-impact verbeteren en tegelijkertijd de Total Cost of Ownership van gekochte producten en diensten verlagen.

De EU-richtlijn inzake overheidsopdrachten van 2014 vergrootte de mogelijkheden voor openbare aanbesteders om op basis van duurzaamheid aanbestedingen toe te kennen met criteria die verder gaan dan prijs. Hoewel de richtlijn al ongeveer twee jaar in de nationale wetgeving van de meeste EU-lidstaten is opgenomen, blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie dat 55 procent van de overheidsopdrachten in de EU nog steeds wordt toegekend met de laagste prijs als enige toekenningscriterium. Recent onderzoek door adviesbureau Oxford Analytica, in opdracht van Dell Technologies, toont aan dat een gebrek aan dialoog met de industrie en begeleiding bij de toepassing van relevante duurzaamheidscriteria, de acceptatie van duurzaam inkopen belemmert.

Dell Technologies is van mening dat er een duidelijke behoefte is aan maatregelen van zowel beleidsmakers als het bedrijfsleven om deze obstakels voor adoptie te overwinnen en ervoor te zorgen dat Europa toonaangevend blijft op het gebied van duurzaam inkopen.

Om dit te bereiken doet Dell Technologies een oproep aan:
  • De Europese Commissie om de ontwikkeling en verspreiding van sectorspecifieke richtlijnen voor de implementatie van duurzaamheid, zowel wat betreft het milieu als maatschappelijk, bij overheidsopdrachten te ondersteunen. Dit door samen te werken met relevante industrieën, deskundigen en nationale belanghebbenden en in overeenstemming met de bestaande internationale kaders en best practices uit de sector. Daarnaast ook om te zorgen voor capaciteitsopbouw, uitwisseling van beste practices en het ranken van vorderingen die lidstaten maken.
  • De regeringen van de lidstaten om bij het beleid inzake overheidsopdrachten uit te gaan van een beginsel van duurzaamheid, de samenwerking met het bedrijfsleven te bevorderen en de uitvoering in de praktijk te ondersteunen door middel van capaciteitsopbouw en support tools voor openbare aanbesteders.
  • De IT-industrie om met de Europese Commissie en de nationale belanghebbenden van overheidsopdrachten samen te werken om best practices en innovaties te delen om de duurzaamheid van de IT-levenscyclus te verbeteren. Om samen te werken met de Responsible Business Alliance om gezamenlijke vereisten voor de duurzaamheid van de toeleveringsketen te definiëren en verder te ontwikkelen. Als onderdeel van deze inspanning committeert Dell Technologies zich aan het actief bijdragen aan lopende zaken van de Responsible Business Alliance (RBA) om in 2019 gezamenlijke richtlijnen voor verantwoorde IT-overheidsopdrachten te ontwikkelen.
Het helpen bevorderen van wereldwijde duurzame praktijken sluit aan bij het doel van Dell Technologies om technologie te ontwikkelen die de menselijke vooruitgang bevordert. De producten van Dell Technologies voldoen aan een reeks duurzaamheidscertificeringen en eco-labels. Bovendien is duurzaamheid een stimulator voor productinnovatie. Sinds 2012 heeft het bedrijf de energie-intensiteit van zijn producten met 60 procent verlaagd en nu werkt het toe naar de doelstelling van 80 procent in 2020. 90 procent van de in aanmerking komende producten voldoet aan de ENERGY STAR-norm.

Dell Technologies heeft ook een reeks onderscheidingen ontvangen voor zijn inzet op het gebied van duurzaamheid. Zo staat het al vijf jaar op rij op de Ethisphere-lijst van 's werelds meest ethische bedrijven. Het bedrijf heeft ook de Responsible Business Alliance Code of Conduct volledig geadopteerd voor de eigen activiteiten en toeleveringsketen.

Louise Koch, Corporate Sustainability Director van Dell EMEA: "Dell Technologies heeft zelf ervaren wat de voordelen zijn van een circulaire aanpak, zowel zakelijk als voor het milieu. Het is een win-winsituatie, waarbij zowel de vraag naar energie, de kosten alsook de ecologische voetafdruk worden verminderd. Door nauw samen te werken met de Responsible Business Alliance (RBA) en Europese overheden en bedrijven kunnen we problemen die steeds kritieker worden, zoals de strijd tegen klimaatverandering, sneller aanpakken."

"Aangezien de vraag naar technologie wereldwijd toeneemt, zal er behoefte zijn aan meer partners binnen en buiten de IT-industrie om normen en praktijken te verbeteren en een duurzamere toekomst na te streven", aldus Aongus Hegarty, President EMEA Commercial Business van Dell EMC. "Overheidsaanbestedingen zijn slechts een voorbeeld van een belangrijke, onbenutte mogelijkheid om duurzaamheid op grote schaal te stimuleren, in overeenstemming met internationale normen en best practices uit de sector. Daarom hebben we ervoor gekozen dit initiatief actief te bepleiten bij belangrijke belanghebbenden en lanceren we vandaag onze Call to Action."

1)Wat is GPP? Europese Commissie, http://ec.europa.eu/environment/gpp/what_en.htm. Accessed 15/11-2018

# # #

Over Dell Technologies
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud.

Contact
Dell EMC
Marcel van der Geld
T. 06 30 02 32 81
E. marcel.geld(at)dell.com

Whizpr
Paul Maris / Winnie Silvertand
T. 0317 410 483
E. dell(at)whizpr.nl
Tags  
Laatste van Dell Technologies  
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 451 dagen
Dell Technolog.. contact  

Logo Dell Technologies

  020 674 4873
  sales_nl@dell.com
  www.dell.com/nl-nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.nl