www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2473 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (228 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

‘Nederlands’ KnowBe4 krijgt investering van KKR 

Waarde van het Security Awareness trainingsplatform geschat op 800 miljoen Dollar

Tampa Bay, Florida, 1 maart 2019 – KnowBe4, aanbieder van het meest uitgebreide platform voor security awareness trainingen en phishing-simulaties ter wereld, kondigt vandaag aan dat het een grote minderheidsinvestering heeft gekregen van investeringsmaatschappij KKR, met steun van Ten Eleven Ventures. De waarde van het bedrijf wordt nu geschat op 800 miljoen dollar (703 miljoen euro). KnowBe4 gaat de kapitaalinjectie gebruiken om de internationale expansie van het bedrijf te bekostigen en om het platform verder uit te breiden met trainingsmodules. KnowBe4 is opgericht door de Nederlander Stu Sjouwerman.

2018 was een bijzonder succesvol jaar voor KnowBe4. Het bedrijf haalde meer dan 120 miljoen dollar (105,5 miljoen euro) aan boekingen en een groei van 110 procent. Sjouwerman, CEO van KnowBe4:“KKR is een belangrijke strategische partner voor KnowBe4 nu we wereldwijd blijven groeien en new school security awareness trainingen naar nieuwe markten brengen .De afgelopen 23 kwartalen is er sprake van explosieve groei en het ziet er niet naar uit dat dit in de toekomst minder gaat worden. Organisaties moeten investeren in de menselijke kant van hun IT-beveiliging en er is geen betere manier om dit te doen door personeel structureel te trainen en te testen tegen de constant veranderende dreiging waar ze aan blootgesteld zijn.”

IT-beveiliging wordt vaak benaderd door te kijken naar technologische oplossingen. KnowBe4 richt zich met zijn security awareness trainingen en gesimuleerde phishing-tests op het gedrag van personeel. Door hen te trainen wordt er een menselijk schild opgetuigd dat de technische beveiligingsoplossingen aanvult. KnowBe4 produceert constant nieuwe content en phishing-simualties om mensen effectief te onderwijzen op het gebied van social engineering, phishing en malware. KnowBe4’s platform wordt door meer dan 23.000 organisaties gebruikt in een groot aantal gereguleerde sectoren, zoals de financiële markt, de gezondheidszorg, de energiesector, de overheid en de verzekeringsmarkt.

Hack vaak gevolg menselijke fout
Stephen Shanley, directeur bij KKR: “Wereldwijd wordt er meer dan 48 miljard Dollar geïnvesteerd aan beveiligingsoplossingen, maar ondanks al dat geldt blijft het aantal hacks en datalekken toenemen. 90 Procent van al die incidenten is het gevolg van een menselijke fout. We zijn ervan overtuigd dat het personeel van een organisatie de eerste en de laatste verdedigingslinie is. En dat is precies waarom we zo enthousiast zijn over onze investering in KnowBe4, de leidende cybersecurity oplossing die de infrastructuur en techniek overslaat en er de hoofdzaak van maakt werknemers slimmere beveiligingsbeslissingen te nemen.“

KKR gaat de investering doen via zijn Next Generation Technology Fund, een fonds dat zich speciaal richt op investeringen in software, beveiliging, internet, digitale media en informatiedienstverlening.

“Training die ervoor zorgt dat medewerkers weerbaarder worden tegen slimme spear phishing aanvallen is belangrijker dan ooit. De oplossing van KnowBe4 brengt het risico van een datalek terug, heeft een goede ROI en is daardoor een effectieve oplossing voor het leeuwendeel van de bedrijven dat worstelt met het trainen van personeel tegen phishing-gevaren,” zegt Mark Hatfield, oprichter en algemeen partner bij Ten Eleven Ventures.

##

Over KnowBe4
KnowBe4 is aanbieder van het meest uitgebreide platform voor security awareness trainingen en phishing-simulaties ter wereld. Het platform helpt duizenden organisaties personeel te trainen in het herkennen, rapporteren en voorkomen van phishing-aanvallen, malware, CEO-fraude en andere vormen van cybercrime. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door de Nederlands-Amerikaanse beveiligingsexpert en IT-ondernemer Stu Sjouwerman. Naast het hoofdkantoor in de Verenigde Staten (Tampa Bay, Florida) heeft KnowBe4 ook vestigingen in Zuid-Afrika, Singapore, Engeland, Duitsland en Nederland (Utrecht). Voor meer informatie, zie https://www.knowbe4.com/

Over KKR
KKR is een leidende wereldwijd opererende bellegingsfirma die zich richt op diverse investeringsgebieden, zoals private equity, energie, infrastructuur, vastgoed en credit. Door een geduldig en gedisciplineerd investeringsbeleid te volgen, mensen van wereldklasse aan te nemen en door groei te stimuleren met behulp van KKR portfoliobedrijven slaagt KKR erin aantrekkelijke investeringsrendementen te genereren voor zijn fondsbeleggers. KKR investeert eigen kapitaal naast het kapitaal dat ze investeert voor zijn fondsbeleggers en zorgt voor financieringsoplossingen en investeringskansen door middel van zijn capital market business.

Voor extra informatie over KKR & Co. Inc. (NYSE:KKR): www.kkr.com en @KKRCo op Twitter

Over Ten Eleven Ventures
Ten Eleven Ventures is een durfkapitaalinvesteerder die zich enkel richt op digitale beveiliging. Het fonds investeert wereldwijd en trekt profijt van zijn brede investeringskijk op digitale beveiliging van start tot groei (via zijn Joint Investment Alliance met KKR Technology Group). Sinds zijn oprichting in 2015 heeft Ten Eleven Ventures bijna 500 miljoen dollar opgehaald en heeft het geïnvesteerd in vijftien leidende cybersecuritybedrijven waaronder Cylance, DarkTrace, Optiv, Ping Identity, Twistlock en Verodin. Voor meer informatie: http://www.1011vc.com

Meer informatie voor de pers:
Lubbers De Jong
Bram Semeijn
T:+31 (0) 20 2050448
E:  bram@lubbersdejong.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van KnowBe4  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 228 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
KnowBe4 contact  
Logo KnowBe4
KnowBe4 sociaal  
KnowBe4 tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo GTT Communications
Logo Interxion
Logo Ymor
Logo XpertHR
Logo Building Blocks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl