www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (208 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

CoolProfs lanceert OutSystems traineeship ontwikkeld door YoungCapital

Oude Wetering, 27 februari 2019 – Rapid development partner CoolProfs is een samenwerking aangegaan met YoungCapital voor het trainen en werven van junior consultants. Eric ten Harkel, algemeen directeur van CoolProfs, en Maurice Peeters, Director Professionals & Academy bij YoungCapital, hebben onlangs hierover een contract gesloten.

Een speciaal aangesteld recruitmentteam van YoungCapital richt zich op het werven van mogelijke kandidaten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. De focus ligt hierbij primair op analytisch vermogen, communicatievaardigheden en affiniteit met IT. Na een eerste sollicitatiefase bij YoungCapital – bestaande o.a. uit gesprekken over intrinsieke motivatie en een assessment –, worden de kandidaten aan CoolProfs voorgedragen voor sollicitatiegesprekken. Wanneer er een match is, kan de kandidaat deelnemen aan het OutSystems traineeship.

Dit unieke traineeship heeft YoungCapital speciaal voor CoolProfs ontwikkeld om kandidaten klaar te stomen voor een carrière als OutSystems Developer. OutSystems is een zogenoemd low-code ontwikkelplatform. Anders dan traditionele programmeertalen, zoals bijvoorbeeld Java, C++ of C#, hoeven softwareontwikkelaars met OutSystems vrijwel geen code te schrijven, maar kunnen ze een applicatie modelleren met ‘blokken’ voorgeschreven code. Software ontwikkelen gaat zo veel sneller en is minder complex en foutgevoelig.

Het acht weken durende traineeship bevat een theoretisch en een praktijkgedeelte, waarbij naast het werken met OutSystems, ook de Agile/Scrum werkwijze aan bod komt. De trainees gaan aan de slag met een praktijkcasus waar ze een eindpresentatie over geven. Wanneer ze het traineeship succesvol hebben doorlopen, zijn ze in het bezit van een Scrum certificaat en hebben ze het officiële OutSystems Associate certificaat behaald. De kandidaten kunnen dan direct bij CoolProfs aan de slag.

“We zijn erg blij de handen ineen te kunnen slaan met YoungCapital”, zegt Ten Harkel. “Zij hebben veel ervaring met IT-recruitment en gaan voortvarend te werk. YoungCapital heeft goed geluisterd naar onze wensen en ambities en kwamen met deze unieke oplossing. Het OutSystems traineeship van YoungCapital zorgt voor een aanzienlijke verkorting van ons on-boarding proces en brengt onze wens om te groeien naar een personeelsbestand van meer dan 100 gecertificeerde OutSystems consultants, binnen handbereik.”

“CoolProfs heeft helder voor ogen wat ze zoeken in hun kandidaat consultants”, vertelt Peeters. “De nadruk ligt daarbij niet op harde ontwikkel-skills, maar op analytische en communicatieve vaardigheden. De kandidaatprofielen zijn heel breed. Het opzetten van een specifiek OutSystems traineeprogramma was voor ons een logische stap. Wij merken dat de vraag naar low-code, en met name OutSystems, in opkomst is bij zowel bedrijven als sollicitanten. Daarnaast leggen wij ons steeds meer toe op projectgebaseerde samenwerkingen, gericht op de behoefte van de klant, en minder op koude recruitment en detachering. We zijn verheugd en vereerd dat we op deze manier met CoolProfs mogen samenwerken en hen mogen helpen verder te groeien en organisatiedoelen te verwezenlijken.”

Het eerste OutSystems traineeship van YoungCapital gaat op 1 april van start met vijf trainees.


Maurice Peeters, YoungCapital, en Eric ten Harkel, CoolProfs.

###

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij het low-code platform, OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

Over YoungCapital
YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van COOLProfs  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 208 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
COOLProfs contact  
Logo COOLProfs
  (071) 3311623
  info@coolprofs.com
  www.coolprofs.com
COOLProfs sociaal  
COOLProfs tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureauwww.marcommit.nl