Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (333 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Thales verkoopt General Purpose Hardware Security Module activiteiten aan Entrust Datacard

Huizen, 27 februari 2019 - Thales (Euronext Parijs: HO) kondigde recent de ondertekening aan van een definitieve overeenkomst met Entrust Datacard, een toonaangevende leverancier van betrouwbare identiteits- en beveiligingstechnologie oplossingen, voor de afsplitsing van haar General Purpose Hardware Security Module (GP HSM) activiteiten, die sinds januari 2019 als een afzonderlijke zelfstandige onderneming binnen Thales opereert onder de merknaam "nCipher Security".

Deze transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond. Thales verbindt zich ertoe dit bedrijfsonderdeel af te stoten aan een geschikte koper om een sterk concurrerende markt voor GP HSM-oplossingen te waarborgen en de overname van Gemalto af te ronden. De transactie is afhankelijk van de succesvolle afronding van de overname van Gemalto door Thales, de goedkeuring van Entrust als geschikte koper door de Europese Commissie, het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Australian Competition and Consumer Commission en de New Zealand Commerce Commission, en de naleving van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Met deze transactie zal nCipher Security - met een omzet van meer dan 100 miljoen euro in 2018 en meer dan 300 medewerkers - in staat zijn om innovatieve oplossingen en diensten te blijven leveren en haar positie als marktleider te versterken.

Met klanten in meer dan 150 landen biedt Entrust Datacard al 50 jaar op identiteit gebaseerde beveiligingsoplossingen op ondernemingsniveau. Entrust Datacard heeft meer dan 2.200 medewerkers op 34 locaties wereldwijd.

Met een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro heeft Entrust Datacard een breed portfolio van complementaire oplossingen om de vitale informatie en toepassingen van klanten te beveiligen en te controleren. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van Public Key Infrastructure (PKI) oplossingen en diensten – waarbij GP HSM’s primair worden gebruikt voor het beschermen van zowel de rootcertificaten als de sleuteluitgifte door certificeringsinstanties. Dit maakt Entrust Datacard de ideale organisatie voor Thales om de onderneming aan over te dragen, waardoor het zijn leidende positie in de GP HSM-markt veiligstelt en vertrouwen, integriteit en controle biedt aan cruciale bedrijfstoepassingen.

Philippe Keryer, Executive Vice-President Strategy, Research and Technology bij Thales, geeft aan: "Deze aankondiging is een belangrijke stap in het lopende proces van de overname van Gemalto, die naar verwachting eind maart 2019 zal worden afgerond. We zijn ervan overtuigd dat nCipher Security de expertise van Entrust Datacard, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van veilige en beveiligde toegang tot informatie, toepassingen en netwerken en haar wereldwijde aanwezigheid in Europa en Noord-Amerika, sterk zal benutten.”

Todd Wilkinson, voorzitter en CEO van Entrust Datacard verklaart: "Deze overname is een uitstekende aanvulling op onze expertise in zowel cryptografie als hardware en zal ons vermogen om te voldoen aan de evoluerende beveiligingsbehoeften van onze klanten wereldwijd uitbreiden, terwijl we onze eigen groei kunnen versnellen. De Thales General Purpose HSM-oplossing, bekend als nCipher Security, heeft een sterke marktpositie, brengt uitzonderlijk intern talent met zich mee en biedt ons de mogelijkheid om nog uitgebreidere oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen."Over Thales

The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales.

In een wereld die steeds sneller wordt, onvoorspelbaar is en veel kansen biedt, helpen wij die mensen die de ambitie hebben om het leven te verbeteren en veiliger te maken. Door onze unieke diversiteit aan expertise, talenten en culturen te combineren, ontwerpen en realiseren onze engineers buitengewone oplossingen. Oplossingen die de uitdagingen van morgen, vandaag mogelijk maken. Van de bodem van de oceaan tot diep in de ruimte en cyberspace, helpen wij onze klanten betere en snellere beslissingen te maken in een steeds complexere wereld. Met 66.000 medewerkers in 58 landen, behaalde Thales in 2018 een omzet van € 15,9 miljard.

Overheden, instellingen en grote internationale bedrijven vertrouwen op Thales om oplossingen te ontwerpen en te leveren die staten, steden en kritieke infrastructuren beschermen tegen cyberdreigingen die onvoorspelbaarder en steeds geavanceerder worden. Van het veiliger maken van steden en kritieke infrastructuren, tot het beveiligen van de wereldwijde financiële markten; van het beschermen van data en privacy, tot het in stand houden van de connectiviteit van veiligheidsdiensten: Thales zorgt voor de beschikbaarheid van betrouwbare technologieën zodat iedereen niet alleen informatie kan blijven delen en optimaal kan profiteren van de voordelen die de 'connected' wereld biedt, maar ook digitale dreigingen telkens een stap voor blijft.

Bij Thales in Nederland werken ongeveer 2,000 medewerkers in vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high-tech systemen voor de defensie-, luchtvaart-, transport- en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity.

Meer informatie: www.thalescybersecurity.nl

Over Entrust Datacard Corporation
Consumenten, inwoners en werknemers verwachten steeds vaker overal-en-altijd ervaringen - of ze nu aankopen doen, grenzen overschrijden, toegang krijgen tot digitale overheidsdiensten of inloggen op bedrijfsnetwerken. Entrust Datacard biedt de vertrouwde identiteit en veilige transactietechnologieën die deze ervaringen betrouwbaar en veilig maken. De oplossingen variëren van de fysieke wereld van betaalkaarten, paspoorten en ID-kaarten tot het digitale domein van authenticatie, certificaten en beveiligde communicatie. Met meer dan 2.200 collega's van Entrust Datacard over de hele wereld en een netwerk van sterke internationale partners is het bedrijf in 150 landen wereldwijd actief voor haar klanten.

www.entrustdatacard.com

Over nCipher Security
De snel bewegende digitale omgeving van vandaag verbetert de klanttevredenheid, geeft concurrentievoordeel en verbetert de operationele efficiëntie. Het vermenigvuldigt ook de veiligheidsrisico's. nCipher Security, vooraanstaand in de markt van algemene hardware beveiligingsmodules (HSM), stelt wereldwijd toonaangevende organisaties in staat om vertrouwen, integriteit en controle te leveren aan hun cruciale informatie en toepassingen. De cryptografische oplossingen beveiligen opkomende technologieën - cloud, IoT, blockchain, digitale betalingen - en helpen te voldoen aan nieuwe nalevingsmandaten, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde bewezen technologie waarvan wereldwijde organisaties vandaag de dag afhankelijk zijn om hun gevoelige gegevens, netwerkcommunicatie en bedrijfsinfrastructuur te beschermen tegen bedreigingen. Wij leveren vertrouwen voor uw bedrijfskritische applicaties, waarbij we de integriteit van uw gegevens waarborgen en u volledige controle geven - vandaag, morgen, te allen tijde.

www.ncipher.comPERSCONTACT

Yellow Communications
Majoy Koetsier-Juriaans
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: thales@yellow-communications.com
Tags  
Laatste van Thales  
Thales en Microsoft breiden samenwerking uit voor naadloze en veilige toegang

Thales en Ground Labs gaan samen nieuwe oplossing ontwikkelen die data discovery vereenvoudigt

Thales Cyber Defence Game maakt cybersecurity awareness meetbaar
Geplaatst:
Verstreken tijd: 333 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Thales contact  

Logo Thales

Thales sociaal  


Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl