www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (208 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Thales verkoopt General Purpose Hardware Security Module activiteiten aan Entrust Datacard

Huizen, 27 februari 2019 - Thales (Euronext Parijs: HO) kondigde recent de ondertekening aan van een definitieve overeenkomst met Entrust Datacard, een toonaangevende leverancier van betrouwbare identiteits- en beveiligingstechnologie oplossingen, voor de afsplitsing van haar General Purpose Hardware Security Module (GP HSM) activiteiten, die sinds januari 2019 als een afzonderlijke zelfstandige onderneming binnen Thales opereert onder de merknaam "nCipher Security".

Deze transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond. Thales verbindt zich ertoe dit bedrijfsonderdeel af te stoten aan een geschikte koper om een sterk concurrerende markt voor GP HSM-oplossingen te waarborgen en de overname van Gemalto af te ronden. De transactie is afhankelijk van de succesvolle afronding van de overname van Gemalto door Thales, de goedkeuring van Entrust als geschikte koper door de Europese Commissie, het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Australian Competition and Consumer Commission en de New Zealand Commerce Commission, en de naleving van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Met deze transactie zal nCipher Security - met een omzet van meer dan 100 miljoen euro in 2018 en meer dan 300 medewerkers - in staat zijn om innovatieve oplossingen en diensten te blijven leveren en haar positie als marktleider te versterken.

Met klanten in meer dan 150 landen biedt Entrust Datacard al 50 jaar op identiteit gebaseerde beveiligingsoplossingen op ondernemingsniveau. Entrust Datacard heeft meer dan 2.200 medewerkers op 34 locaties wereldwijd.

Met een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro heeft Entrust Datacard een breed portfolio van complementaire oplossingen om de vitale informatie en toepassingen van klanten te beveiligen en te controleren. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van Public Key Infrastructure (PKI) oplossingen en diensten – waarbij GP HSM’s primair worden gebruikt voor het beschermen van zowel de rootcertificaten als de sleuteluitgifte door certificeringsinstanties. Dit maakt Entrust Datacard de ideale organisatie voor Thales om de onderneming aan over te dragen, waardoor het zijn leidende positie in de GP HSM-markt veiligstelt en vertrouwen, integriteit en controle biedt aan cruciale bedrijfstoepassingen.

Philippe Keryer, Executive Vice-President Strategy, Research and Technology bij Thales, geeft aan: "Deze aankondiging is een belangrijke stap in het lopende proces van de overname van Gemalto, die naar verwachting eind maart 2019 zal worden afgerond. We zijn ervan overtuigd dat nCipher Security de expertise van Entrust Datacard, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van veilige en beveiligde toegang tot informatie, toepassingen en netwerken en haar wereldwijde aanwezigheid in Europa en Noord-Amerika, sterk zal benutten.”

Todd Wilkinson, voorzitter en CEO van Entrust Datacard verklaart: "Deze overname is een uitstekende aanvulling op onze expertise in zowel cryptografie als hardware en zal ons vermogen om te voldoen aan de evoluerende beveiligingsbehoeften van onze klanten wereldwijd uitbreiden, terwijl we onze eigen groei kunnen versnellen. De Thales General Purpose HSM-oplossing, bekend als nCipher Security, heeft een sterke marktpositie, brengt uitzonderlijk intern talent met zich mee en biedt ons de mogelijkheid om nog uitgebreidere oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen."Over Thales

The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales.

In een wereld die steeds sneller wordt, onvoorspelbaar is en veel kansen biedt, helpen wij die mensen die de ambitie hebben om het leven te verbeteren en veiliger te maken. Door onze unieke diversiteit aan expertise, talenten en culturen te combineren, ontwerpen en realiseren onze engineers buitengewone oplossingen. Oplossingen die de uitdagingen van morgen, vandaag mogelijk maken. Van de bodem van de oceaan tot diep in de ruimte en cyberspace, helpen wij onze klanten betere en snellere beslissingen te maken in een steeds complexere wereld. Met 66.000 medewerkers in 58 landen, behaalde Thales in 2018 een omzet van € 15,9 miljard.

Overheden, instellingen en grote internationale bedrijven vertrouwen op Thales om oplossingen te ontwerpen en te leveren die staten, steden en kritieke infrastructuren beschermen tegen cyberdreigingen die onvoorspelbaarder en steeds geavanceerder worden. Van het veiliger maken van steden en kritieke infrastructuren, tot het beveiligen van de wereldwijde financiële markten; van het beschermen van data en privacy, tot het in stand houden van de connectiviteit van veiligheidsdiensten: Thales zorgt voor de beschikbaarheid van betrouwbare technologieën zodat iedereen niet alleen informatie kan blijven delen en optimaal kan profiteren van de voordelen die de 'connected' wereld biedt, maar ook digitale dreigingen telkens een stap voor blijft.

Bij Thales in Nederland werken ongeveer 2,000 medewerkers in vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high-tech systemen voor de defensie-, luchtvaart-, transport- en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity.

Meer informatie: www.thalescybersecurity.nl

Over Entrust Datacard Corporation
Consumenten, inwoners en werknemers verwachten steeds vaker overal-en-altijd ervaringen - of ze nu aankopen doen, grenzen overschrijden, toegang krijgen tot digitale overheidsdiensten of inloggen op bedrijfsnetwerken. Entrust Datacard biedt de vertrouwde identiteit en veilige transactietechnologieën die deze ervaringen betrouwbaar en veilig maken. De oplossingen variëren van de fysieke wereld van betaalkaarten, paspoorten en ID-kaarten tot het digitale domein van authenticatie, certificaten en beveiligde communicatie. Met meer dan 2.200 collega's van Entrust Datacard over de hele wereld en een netwerk van sterke internationale partners is het bedrijf in 150 landen wereldwijd actief voor haar klanten.

www.entrustdatacard.com

Over nCipher Security
De snel bewegende digitale omgeving van vandaag verbetert de klanttevredenheid, geeft concurrentievoordeel en verbetert de operationele efficiëntie. Het vermenigvuldigt ook de veiligheidsrisico's. nCipher Security, vooraanstaand in de markt van algemene hardware beveiligingsmodules (HSM), stelt wereldwijd toonaangevende organisaties in staat om vertrouwen, integriteit en controle te leveren aan hun cruciale informatie en toepassingen. De cryptografische oplossingen beveiligen opkomende technologieën - cloud, IoT, blockchain, digitale betalingen - en helpen te voldoen aan nieuwe nalevingsmandaten, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde bewezen technologie waarvan wereldwijde organisaties vandaag de dag afhankelijk zijn om hun gevoelige gegevens, netwerkcommunicatie en bedrijfsinfrastructuur te beschermen tegen bedreigingen. Wij leveren vertrouwen voor uw bedrijfskritische applicaties, waarbij we de integriteit van uw gegevens waarborgen en u volledige controle geven - vandaag, morgen, te allen tijde.

www.ncipher.comPERSCONTACT

Yellow Communications
Majoy Koetsier-Juriaans
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: thales@yellow-communications.com
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Thales  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 208 dagen
PR contact  
Logo Marcommit
Thales contact  
Logo Thales
Thales sociaal  
Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl