www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.com
2501 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 143 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Qualys presenteert wereldwijde IT Asset Inventory-cloud-app

App biedt security- en IT-teams beter inzicht en één versie van de waarheid

Amsterdam, 22 februari 2019 Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, introduceert zijn wereldwijde cloud-app IT Asset Inventory (AI). Deze app biedt security- en IT-teams een compleet overzicht van verrijkte assetdata. Dit stelt ze in staat complexe, wereldwijde en onderling verbonden IT-omgevingen te monitoren, kritieke of potentiële risico’s te identificeren – zoals end-of-life-software – en samen te werken om problemen te verhelpen.

Complexe IT-infrastructuren – veelal ontstaan als gevolg van de digitale transformatie – dagen bedrijven uit om hun netwerken nauwkeurig te monitoren en risico’s snel te verhelpen. Qualys AI verzamelt en analyseert data over IT-assets – verspreid over hybride omgevingen – en biedt continu up-to-date en uitgebreide informatie over deze assets en hun security- en compliance-status. Dit doet de app met behulp van een combinatie van Qualys-sensoren: cloud-agents, scanners en passieve netwerksensoren.

image
Qualys AI biedt zichtbaarheid en één versie van de waarheid voor beveiligings- en IT-teams

Zo krijgt bijvoorbeeld een Fortune 50-retailer met de nieuwe cloud-app volledig zicht op zijn internationale bedrijfsdatacenters, multicloud-omgeving én zijn fysieke winkels en magazijnen. Deze gegevens bieden nieuwe inzichten om risico’s van onbekende apparaten of end-of-life-technologie te ontdekken.

“Qualys AI bewees gelijk zijn toegevoegde waarde door relevante inzichten te bieden en de time-to-decison aanzienlijk te verkleinen”, zegt Sunil Saale, hoofd Cyber and Information Security bij MinterEllison. “Door de app kunnen we elke asset in ons netwerk monitoren. De app voorziet ons van betrouwbare, gedetailleerde IT-assetgegevens bestemd voor IT- en securityactiviteiten, zoals het zoeken naar niet-goedgekeurde software en het identificeren van end-of-life-hardware en -software die van invloed zijn op onze technologische roadmaps.”

Voortdurende risicobeoordeling en compliance-beheer
Met toenemende risico’s en regelgeving op het gebied van security en privacy, en audits voor softwarelicenties is het IT-assetbeheer niet optioneel noch de verantwoordelijkheid van IT-teams alleen. Regels en standaarden van de industrie, zoals PCI DSS, HIPAA, GDPR en FedRAMP, vereisen dat organisaties assets die gevoelige gegevens opslaan, voortdurend identificeren, traceren en beveiligen.

Qualys AI zorgt ervoor dat security- en compliance-teams niet afhankelijk zijn van legacy-tools voor het inventariseren van de assets, en helpt deze teams om het risicoprofiel van hun assets realtime te beheren door:
  • ervoor te zorgen dat er in de productieomgeving geen ongeautoriseerde IT-assetsworden ingezet;
  • actieve apps te detecteren, die niet op hun whitelist staan;
  • teams op de hoogte te brengen wanneer kwetsbare, end-of-life- of niet-gelicenseerde software aanwezig is.
Eén versie van de waarheid om blinde vlekken te elimineren
Qualys AI verzamelt continu gegevens over assets om apparaten, hardware en software te identificeren en te categoriseren. Aan de hand hiervan kunnen security- en IT-teams de assetdetails en informatie over risico’s verzamelen voor het nemen van kritische beslissingen.

Qualys AI elimineert ook de noodzaak om afzonderlijke systemen handmatig te integreren of de geldigheid van datasets te controleren. Het positieve gevolg is dat beide teams één bron van de waarheid kunnen delen, wat leidt tot betere IT- en securityresultaten. Daarnaast kunnen klanten met de data over hun assets de configuration management database (CMDB) bijwerken en zo initiatieven mogelijk maken, zoals:
  • kostenbesparing op IT-gebied;
  • enterprise-architectuur;
  • cloud- en datacentermigraties;
  • servicebeheer.
De gecertificeerde Qualys CMDB Sync-app voor ServiceNow ondersteunt tweerichtingsynchronisatie van assetinformatie.

“Het is onmogelijk om iets te beveiligen wat je niet kent. Onze wereldwijde Qualys AI-cloud-app biedt één versie van de waarheid over wat er op je netwerk gebeurt, dus van de on-premise infrastructuur, endpoints en clouds”, aldus Philippe Courtot, voorzitter raad van bestuur en CEO van Qualys, Inc. “Door de integratie met het cloudplatform van Qualys weet je gelijk welke apparaten met je netwerk zijn verbonden. Bovendien is het mogelijk om realtime de security- en compliance-status van apparaten te beoordelen, wat voor essentieel inzicht zorgt.”

Meer informatie:
Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based security en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 10.000 klanten in meer dan 120 landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun security- en compliance-oplossingen in één platform en het integreren van security in digitale-transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, beter bedrijfsresultaat en een substantiële kostenbesparing. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde Cloud Apps bieden continue bedrijfskritische beveiligingsinformatie, waardoor auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties on-premise, op endpoints en in elastic clouds zijn te automatiseren. Qualys, opgericht in 1999, was een van de eerste SaaS-securityorganisaties. Het bedrijf heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Deutsche Telekom, Fujitsu, HCL Technologies, HP Enterprises, IBM, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Qualys, het Qualys-logo en QualysGuard zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Laatste van Qualys  
Qualys benoemt Ben Carr tot Chief Information Security Officer

Qualys voegt malwaredetectie toe aan zijn Remote Endpoint Protection-oplossing

Qualys levert Vulnerability Management aan Microsoft Azure Security Center voor virtuele machines en containers
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 143 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Qualys contact  

Logo Qualys

  (650) 801 6100
  info@qualys.com
  www.qualys.com
Qualys sociaal  


Qualys tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Zyxel
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Ictivity
Logo devolo
Logo commercetools
Logo Kerridge Commercial Systems
Logo Thinkwise
Logo Dell Boomi
Logo Rubix
Logo OutSystems
Logo Qualys
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88839 persberichten
- 5743 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8407 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl