ContentbureauContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 172 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Onderzoek PA Consulting: Sterke correlatie agile kenmerken en financiële prestaties bedrijven

Utrecht, 14 februari 2019 – Maar liefst een op de zes bedrijven riskeert in de komende vijf jaar een faillissement, doordat ze zich niet snel genoeg aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. Uit een wereldwijd onderzoek van PA Consulting onder 500 directeuren van grote bedrijven blijkt dat organisaties die werken in een agile cultuur beter presteren en de voorsprong op de concurrentie versnellen. “De best presterende organisaties hebben een veel hoger niveau van agility – flexibiliteit – dan bedrijven met traditionele businessmodellen”, signaleert Hans Burg, expert Agility and Digital Transformation bij PA Consulting. “Drie op de vijf directeuren erkent overigens de noodzaak om de bedrijfsvoering en -cultuur aan te passen, maar heeft problemen dat te realiseren.”

Agile is tegenwoordig een veel gebezigde term, ondanks dat het voor veel directeuren nog steeds iets ongrijpbaars is, toont het onderzoek van PA. Twee derde van de directeuren beseft dat hun businessmodel fundamenteel anders en meer agile moet worden. Maar drie op de vijf geeft tegelijkertijd aan ermee te worstelen hoe ze dat moet realiseren. “Directies weten dat ze dingen anders moeten doen en beseffen dat organisatorische agility de sleutel tot succes is in een omgeving waarin bedreigingen en kansen snel veranderen”, zegt Hans Burg. “Alleen slagen veel bedrijven er niet in om een organisatiecultuur te creëren waarin agile meer is dan alléén een onderwerp voor de IT-afdeling. Een agile organisatie vraagt namelijk een organisatiebrede aanpak om systematisch de wendbaarheid te vergroten.” Die aanpak is noodzakelijk, zeggen de directeuren overigens zelf in het onderzoek. Ze voorspellen namelijk dat een op de zes organisaties binnen vijf jaar in zwaar weer terechtkomt als ze organisatorische wendbaarheid niet hebben omarmd.

Organisatiecultuur cruciaal
Maar wat doen de goed presterende ondernemingen in het onderzoek anders dankzij de inbedding van een agile cultuur? Ze reageren sneller op klanten en hun behoeften, introduceren sneller nieuwe producten en services, schakelen intern sneller en hebben wendbaardere systemen en processen om zich continu aan de veranderende markt te kunnen aanpassen. “Om daarin succesvol te zijn, is een juiste organisatiecultuur van cruciaal belang”, stelt de expert Agility and Digital Transformation bij PA. “Het is de belangrijkste voorwaarde voor het inbedden van flexibiliteit, waarbij de vereiste cultuurverandering in de top van het bedrijf dient te beginnen.”

Het nieuwe normaal
Agility is het nieuwe normaal in de huidige wereld en zeker niet even een snelle tussenoplossing, waarschuwt Hans Burg. “We zien zelf bij onze klanten dat ze dankzij de transformatie naar een nieuwe, wendbare cultuur tot betere – financiële – prestaties komen. Dat gaat overigens niet van de ene op de andere dag, het vraagt van organisaties en de medewerkers doorzettingsvermogen en consistentie. Maar met een we can do-mentaliteit zien we tegelijkertijd nieuwe dimensies in organisaties ontstaan, met medewerkers die elkaar stimuleren en uitdagen in een andere bedrijfscultuur.”

Vijf eerste stappen
In het onderzoeksrapport benoemt PA Consulting vijf haalbare stappen die het management van organisaties direct kan nemen op weg naar een mooie toekomst: zet in alles de klant centraal, versnel de time to value, houd de eenvoud in de gaten, faciliteer groeimogelijkheden en geef je medewerkers vrijheid. “Stappen op weg naar organisatorische agility, die noodzakelijk zijn om op relatief korte termijn niet op een onoverbrugbare achterstand gezet te worden door de concurrentie”, stelt Hans Burg. “De top-10 bedrijven in het onderzoek die financieel het best presteren, hebben immers bijna 30 procent meer agile-karakteristieken in het bedrijfs-DNA. Deze wendbare bedrijven evolueren verder en groeien met de dag sneller.”Noot voor de redactie

Voor het onderzoeksrapport of een interview met Hans Burg kunt u contact opnemen met Audrey Brugman via 023 555 34 24 of paconsulting@yellow-communications.com.

Over het onderzoek
PA Consulting heeft wereldwijd 500 directeuren van enkele van de grootse organisaties uit diverse sectoren ondervraagd, waaronder financiële dienstverleners, productiebedrijven, detailhandel, telecom, nutsbedrijven, logistiek en reisbranche. Voor elke organisatie zijn 15 agile kenmerken over vijf dimensies geanalyseerd, waarbij een sterke positieve correlatie is gevonden tussen de agile kenmerken en de financiële prestaties van ondernemingen.

Over PA Consulting
Als innovatie- en transformatie adviesbureau geloven we in de kracht van vindingrijkheid om een positieve menselijke toekomst op te bouwen in een door technologie aangedreven wereld. Nu strategieën, technologieën en innovatie met elkaar botsen, maken we van complexiteit een kans. Onze diverse teams van experts combineren innovatief denken en baanbrekende technologieën om verder en sneller vooruit te komen. Onze klanten passen zich aan en transformeren, en samen bereiken we blijvende resultaten. We zijn meer dan 2.600 specialisten op het gebied van consumenten, defensie en beveiliging, energie- en nutsbedrijven, financiële diensten, overheid, gezondheidszorg, biowetenschappen, productie, transport, reizen en logistiek. En we werken wereldwijd vanuit kantoren in Noord-Amerika, Europa, de Scandinavische landen en de Golfstaten.

PA. Bringing Ingenuity to Life.

Meer informatie:www.paconsulting.comVoor meer informatie

Yellow Communications
Audrey Brugman
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail:paconsulting@yellow-communications.com
Laatste van PA Consulting  
Na COVID-19 dreigen impulsieve bezuinigingen

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Minder risico op overdracht COVID-19 en andere ziekten met nieuw apparaat dat ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 172 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
PA Consulting contact  

Logo PA Consulting

  +31 30 28 29 791
  www.paconsulting.com
PA Consulting sociaal  


PA Consulting tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Xerox
Logo Stocard
Logo Intermax
Logo WorldStream
Logo Valid
Logo myBrand
Logo Conclusion
Logo LogRhythm
Logo Auth0
Logo Unisys
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88968 persberichten
- 5758 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8512 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl