www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 150 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

PQR wint Europese aanbesteding IJsselgemeenten

Beste prijs-kwaliteitverhouding met oog voor ROI

De Meern, 4 februari 2019 – PQR heeft de gunning voor het leveren van een nieuwe serveromgeving en bijbehorende dienstverlening van IJsselgemeenten gekregen. De uitvraag betrof een Europese openbare aanbesteding voor de vervanging van servers. Onderscheidend ten opzichte van andere inschrijvers was het feit dat PQR veel aandacht aan de kwaliteit en de inpasbaarheid van de apparatuur in de bestaande situatie heeft besteed.

IJsselgemeenten
IJsselgemeenten bestaat sinds 1 januari 2015 en is een publiekrechtelijke samenwerking op het gebied van Sociale Zaken en ICT tussen de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas (alleen Sociale Zaken). IJsselgemeenten had al gekozen voor blade computing, een concept van in een rack stapelbare serversystemen op basis van een HPE Synergy 12000 frame. In ieder gemeentehuis stond al een HPE Synergy 12000 frame waarvan de capaciteit verder uitgebreid moest worden. Uitbreiding van dit systeem is zeer een eenvoudig, nieuwe servers kunnen ‘plug & play’ worden toegevoegd.

Europese aanbesteding
De Europese openbare aanbesteding was uitgeschreven op basis van het gunningcriterium 'economisch meest voordelige inschrijving'. Dit wordt vastgesteld op basis van de ‘beste prijs-kwaliteitverhouding’. In de aanbesteding gaf IJsselgemeenten aan de nog beschikbare capaciteit van het bestaande HPE Synergy serverplatform te willen gebruiken voor extra servers omdat anders een nieuwe investering in netwerkcomponenten zoals coreswitches en rackspace nodig zou zijn. Door voort te borduren op het bladeconcept verwacht IJsselgemeenten de totale eigendomskosten van de huidige omgeving te verlagen. Eenvoudige schaalbaarheid en het gemak van ingebruikname en beheer maakt dat uitbreiding van het HPE Synergy 12000 platform voor IJsselgemeenten een logische stap was.

Gunning
PQR kreeg de gunning voor het leveren van de nieuwe serveromgeving en bijbehorende dienstverlening. Het gaat om HPE Synergy compute nodes voor zowel VMware VDI als Oracle. Ook plaatst PQR een nieuwe server ten behoeve van de uitwijk van kritieke systemen, zoals Basisregistratie Personen, Adressen en Gebouwen en de kantoorautomatisering systemen. De voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de nieuwe apparatuur te plaatsen in de bestaande omgeving zijn meteen in gang gezet. PQR zal het managementplatform HPE Oneview upgraden, serverprofielen voor de nieuwe servers opstellen en de hardware installeren. Onderdeel van de uitvraag was een implementatieplan met planning, een risico- en een kansendossier.

Aandacht en ervaring
PQR voert de gevraagde werkzaamheden met grote regelmaat uit bij klanten binnen de lokale overheid. ‘Uit de inschrijving van PQR bleek niet alleen dat zij de technische aspecten beheersen, maar ook ervaring hebben met planning en inschattingen maken. Het kansendossier van PQR is goed beoordeeld. Mede daardoor hebben we wat zaken anders gedaan en de configuratie veranderd.’, zegt Stefan van de Werken, Informatiemanager en Security Officer bij IJsselgemeenten. ‘PQR heeft onze wens om de nieuwe apparatuur in de bestaande omgeving in te passen ter harte genomen. Naast prijs-kwaliteit en TCO was deze klantgerichtheid doorslaggevend in onze keuze voor PQR. Als erg positief ervaren wij de projectmatige manier van werken, de hoge kwaliteit van de gevraagde documenten en geleverde diensten en het sparren met PQR over diverse ICT-vraagstukken. Wij zijn erg tevreden met de manier van werken en het uiteindelijke resultaat.’

-------

Over PQR
Als cloud integrator adviseert, levert én beheert PQR hybride cloudomgevingen. Met haar jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken, inclusief bijbehorende managed services, transformeert PQR uw infrastructuur tot een stabiele en dynamische werkomgeving. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg. Met onze klanten werken wij doelgericht, planmatig en deskundig aan het succes van morgen.

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Naast aantoonbare referenties beschikt PQR over hoge partnerstatussen en certificeringen. PQR is Citrix Platinum Solution Advisor, Hewlett Packard Enterprise Platinum Partner, Ivanti Platinum Partner, Microsoft Gold Partner,  NVIDIA Elite Partner, Nutanix Master Partner en VMware Premier Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en Amsterdam en telt meer dan 160 medewerkers.

Voor meer informatie:

PQR
Marloes Windhorst
T. 033-662 9729
E. marketing@pqr.nl
Laatste van PQR B.V.  
PQR en Northwave introduceren gezamenlijk nieuw Cyber Security-aanbod

Pantar selecteert PQR voor inrichting en beheer van ruim 350 ‘digital workspaces’

PQR realiseert flexibele capaciteit bij gemeente Barneveld
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 150 dagen
PQR B.V. contact  

Logo PQR B.V.

  030-6629729
  info@pqr.nl
  www.pqr.com
PQR B.V. sociaal  


PQR B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl