www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2497 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 62 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Extreme Networks maakt financiële resultaten over tweede kwartaal van boekjaar 2019 bekend

Utrecht, 1 februari 2019 Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) maakt de financiële resultaten van het tweede kwartaal van het boekjaar 2019, dat eindigde op 31 december 2018, bekend.
  • De omzet kwam uit op $252,7 miljoen, een toename van 9% jaar-op-jaar en 5% kwartaal-op-kwartaal.
  • Brutomarge (GAAP) van 55,9% tegen 55,8% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Brutomarge (niet-GAAP) van 58,2% tegen 59,4% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Operationele marge (GAAP) van 1,9% tegen 13,5% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Operationele marge (niet-GAAP) van 8,0% tegen 8,8% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Vrije cashflow van $23,6 miljoen voor terugkoop eigen aandelen, en $8,6 miljoen na terugkoop eigen aandelen.
“Wij rapporteren met tevredenheid een omzet die uitkwam aan de bovenkant van onze verwachtingen en die onze opeenvolgende groei onderstreept. Onze resultaten waren met name het gevolg van cross-selling en de adoptie van onze Smart OmniEdge-, Automated Campus- en Agile Data Center-oplossingen. Dat zijn onze end-to-end softwaregedreven oplossingen voor alle regio’s en verticale sectoren. We zagen ook een bescheiden vraagtoename in het kwartaal na de prijsverhoging van 1 november 2018. Daarnaast hebben we onze belofte ingelost om onze cash winstgevend te besteden door in het kwartaal voor 15 miljoen dollar aan aandelen terug te kopen”, zegt Ed Meyercord, President en CEO van Extreme Networks.

Executive Vice-President en CFO Rémi Thomas voegt daaraan toe: “Wij bevestigen onze vooruitzichten voor het boekjaar 2019 en voorzien meer dan een miljard dollar aan omzet. Na de sterke cashflow dankzij een uitzonderlijk lineair kwartaal en enkele aankopen op voorhand, die zorgen voor sterke kwartaalresultaten, verwachten we een omzet en brutomarge in het derde kwartaal, die vergelijkbaar zijn met die van het tweede kwartaal. Wij blijven ons richten op het verbeteren van onze cashpositie gedurende het boekjaar en zijn goed gepositioneerd voor groei en een blijvende verbetering van de brutomarge op de lange termijn.”

Meyercord concludeert: “Vooruitkijkend zal onze sterke roadmap en verbeterde executie gecombineerd met interne digitale transformatie-initiatieven, ons in staat stellen om de productiviteit en interne efficiency in de tweede helft van het boekjaar te stimuleren. Wij kijken uit naar een diepgaande review van onze visie, strategie en operationele initiatieven tijdens onze Investor Day-conferentie op 13 februari 2019.”

Vooruitzichten
De vooruitzichten zijn gebaseerd op bestaande verwachtingen. De volgende verklaringen zijn toekomstige verklaringen en feitelijke resultaten kunnen afwijken van wat in de Forward-Looking Statements is vermeld.

Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van het boekjaar 2019, dat eindigt op 31 maart 2019, een omzet tussen de $247,0 miljoen en $257,0 miljoen. De brutomarge (GAAP) komt naar verwachting uit tussen de 55,2% en 57,3%, en de brutomarge (niet-GAAP) tussen de 57,5% en 59,5%. De bedrijfskosten komen naar verwachting uit tussen de $139,7 miljoen en $143,0 miljoen op GAAP-basis, en tussen de $129,9 miljoen en $133,2 miljoen op niet-GAAP-basis. De winst (GAAP) bedraagt naar verwachting een nettoverlies tussen de $8,3 miljoen en $0,7 miljoen, ofwel tussen de $0,07 en $0,01 per basisaandeel. De nettowinst (niet-GAAP) komt naar verwachting uit op een bedrag tussen de $7,2 miljoen en $14,9 miljoen, ofwel $0,06 en $0,13 per verwaterd aandeel. De ‘per aandeel’-doelen (GAAP en niet-GAAP) zijn gebaseerd op respectievelijk 117,1 miljoen en 119,6 miljoen gewogen uitstaande aandelen.

Het volledige (Engelstalige) persbericht is te vinden op de website van Extreme.

###

Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. ( EXTR) levert softwaregedreven netwerkoplossingen die flexibel, adaptief en veilig zijn om digitale transformatie mogelijk te maken. De honderd procent in-sourced services en ondersteuning van het bedrijf zijn toonaangevend in de branche. Met 30.000 klanten wereldwijd, waaronder de helft van de Fortune 50-bedrijven en enkele van ’s werelds meest toonaangevende namen op het gebied van business, horeca, detailhandel, transport en logistiek, educatie, overheid, gezondheidszorg en industrie, blijft het bedrijf alert om succes voor klanten en partners te garanderen. Extreme Networks noemt dit Customer-Driven Networking™. Extreme werd opgericht in 1996, het hoofdkantoor staat in San Jose, Californië (VS). Meer informatie is te vinden op www.extremenetworks.com.

Extreme Networks en de logo’s van Extreme Networks zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extreme Networks, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Andere handelsmerken in dit persbericht zijn eigendom van derden.
Tags  
Laatste van Extreme Networks  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 62 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Extreme Networ.. contact  

Logo Extreme Networks

   +31 30 800 5100
  www.extremenetworks.com
Extreme Networ.. sociaal  


Extreme Networ.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Relined Fiber Network
Logo Aventeon BV
Logo Intergrid
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Pegamento
Logo QuandaGo
Logo Humanwave B.V.
Logo RockingRobots
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Signet
Logo SRC System Integrators BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Salure
Logo MCS B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Nalanda Technology
Logo MCS B.V.
Logo Yenlo
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Kannegieter
Logo MCS B.V.
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Nextmoves
Logo Workday
Logo Thinkwise
Logo Schneider Electric
Logo BrainProfs
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Auth0
Logo Infor
Logo Clarity Benelux
Logo Workiva
Logo Schneider Electric
Logo Orange Cyberdefense
Logo Ivanti
Logo Eaton
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89839 persberichten
- 5835 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9173 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers