www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (234 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Extreme Networks maakt financiële resultaten over tweede kwartaal van boekjaar 2019 bekend

Utrecht, 1 februari 2019 Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) maakt de financiële resultaten van het tweede kwartaal van het boekjaar 2019, dat eindigde op 31 december 2018, bekend.
  • De omzet kwam uit op $252,7 miljoen, een toename van 9% jaar-op-jaar en 5% kwartaal-op-kwartaal.
  • Brutomarge (GAAP) van 55,9% tegen 55,8% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Brutomarge (niet-GAAP) van 58,2% tegen 59,4% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Operationele marge (GAAP) van 1,9% tegen 13,5% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Operationele marge (niet-GAAP) van 8,0% tegen 8,8% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Vrije cashflow van $23,6 miljoen voor terugkoop eigen aandelen, en $8,6 miljoen na terugkoop eigen aandelen.
“Wij rapporteren met tevredenheid een omzet die uitkwam aan de bovenkant van onze verwachtingen en die onze opeenvolgende groei onderstreept. Onze resultaten waren met name het gevolg van cross-selling en de adoptie van onze Smart OmniEdge-, Automated Campus- en Agile Data Center-oplossingen. Dat zijn onze end-to-end softwaregedreven oplossingen voor alle regio’s en verticale sectoren. We zagen ook een bescheiden vraagtoename in het kwartaal na de prijsverhoging van 1 november 2018. Daarnaast hebben we onze belofte ingelost om onze cash winstgevend te besteden door in het kwartaal voor 15 miljoen dollar aan aandelen terug te kopen”, zegt Ed Meyercord, President en CEO van Extreme Networks.

Executive Vice-President en CFO Rémi Thomas voegt daaraan toe: “Wij bevestigen onze vooruitzichten voor het boekjaar 2019 en voorzien meer dan een miljard dollar aan omzet. Na de sterke cashflow dankzij een uitzonderlijk lineair kwartaal en enkele aankopen op voorhand, die zorgen voor sterke kwartaalresultaten, verwachten we een omzet en brutomarge in het derde kwartaal, die vergelijkbaar zijn met die van het tweede kwartaal. Wij blijven ons richten op het verbeteren van onze cashpositie gedurende het boekjaar en zijn goed gepositioneerd voor groei en een blijvende verbetering van de brutomarge op de lange termijn.”

Meyercord concludeert: “Vooruitkijkend zal onze sterke roadmap en verbeterde executie gecombineerd met interne digitale transformatie-initiatieven, ons in staat stellen om de productiviteit en interne efficiency in de tweede helft van het boekjaar te stimuleren. Wij kijken uit naar een diepgaande review van onze visie, strategie en operationele initiatieven tijdens onze Investor Day-conferentie op 13 februari 2019.”

Vooruitzichten
De vooruitzichten zijn gebaseerd op bestaande verwachtingen. De volgende verklaringen zijn toekomstige verklaringen en feitelijke resultaten kunnen afwijken van wat in de Forward-Looking Statements is vermeld.

Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van het boekjaar 2019, dat eindigt op 31 maart 2019, een omzet tussen de $247,0 miljoen en $257,0 miljoen. De brutomarge (GAAP) komt naar verwachting uit tussen de 55,2% en 57,3%, en de brutomarge (niet-GAAP) tussen de 57,5% en 59,5%. De bedrijfskosten komen naar verwachting uit tussen de $139,7 miljoen en $143,0 miljoen op GAAP-basis, en tussen de $129,9 miljoen en $133,2 miljoen op niet-GAAP-basis. De winst (GAAP) bedraagt naar verwachting een nettoverlies tussen de $8,3 miljoen en $0,7 miljoen, ofwel tussen de $0,07 en $0,01 per basisaandeel. De nettowinst (niet-GAAP) komt naar verwachting uit op een bedrag tussen de $7,2 miljoen en $14,9 miljoen, ofwel $0,06 en $0,13 per verwaterd aandeel. De ‘per aandeel’-doelen (GAAP en niet-GAAP) zijn gebaseerd op respectievelijk 117,1 miljoen en 119,6 miljoen gewogen uitstaande aandelen.

Het volledige (Engelstalige) persbericht is te vinden op de website van Extreme.

###

Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. ( EXTR) levert softwaregedreven netwerkoplossingen die flexibel, adaptief en veilig zijn om digitale transformatie mogelijk te maken. De honderd procent in-sourced services en ondersteuning van het bedrijf zijn toonaangevend in de branche. Met 30.000 klanten wereldwijd, waaronder de helft van de Fortune 50-bedrijven en enkele van ’s werelds meest toonaangevende namen op het gebied van business, horeca, detailhandel, transport en logistiek, educatie, overheid, gezondheidszorg en industrie, blijft het bedrijf alert om succes voor klanten en partners te garanderen. Extreme Networks noemt dit Customer-Driven Networking™. Extreme werd opgericht in 1996, het hoofdkantoor staat in San Jose, Californië (VS). Meer informatie is te vinden op www.extremenetworks.com.

Extreme Networks en de logo’s van Extreme Networks zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extreme Networks, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Andere handelsmerken in dit persbericht zijn eigendom van derden.
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Extreme Networks  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 234 dagen
PR contact  
Logo LVTPR
Extreme Networks contact  
Logo Extreme Networks
   +31 30 800 5100
  www.extremenetworks.com
Extreme Networks sociaal  
Extreme Networks tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl