Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 103 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

RFI Engineering en Arcobel stellen nieuwe Internet of Things-sensor beschikbaar voor industriële markt

Almere, 25 januari 2019RFI Engineering, producent op het gebied van elektronica, procesbesturing en meet- en regeltechniek, werkt sinds 1 januari 2019 samen met Arcobel, leverancier in embedded hardware oplossingen en adviseur voor de industrie. Met Arcobel als distributeur van de Long Range Wide Area Network (LoRaWAN)-gateway, een ontvangststation dat sensoren uitleest, wordt de Internet of Things (IoT) voor de industriële markt mogelijk. De gateway kan bijvoorbeeld worden ingezet bij watermanagement of energiemaatschappijen. Met de samenwerking spelen de organisaties in op de toenemende vraag naar LoRaWAN-gateways.

Van gateway naar big data-platform
De LoRaWAN-gateway wordt gebruikt voor publieke en private IoT-toepassingen en kan sensoren binnen een bereik van 15 kilometer draadloos uitlezen. Iedere gateway kan de uitgelezen data van de sensoren doorsturen naar een big data-platform, zodat gebruikers analyses kunnen uitvoeren. De technologie wordt inmiddels al ingezet bij het op afstand aansturen van regenpijpkleppen. Wanneer een weerstation bijvoorbeeld aangeeft dat er een regenbui aankomt, worden de regenpijpkleppen op afstand afgesloten om overstromingen te voorkomen.

Hans Adams, CEO van Arcobel legt uit: “Wij zien de vraag naar LoRaWAN-gateways sterk stijgen en verwachten dat deze trend blijft doorzetten. Doordat de technologie kan worden ingezet voor IoT, zijn talloze toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een slimme gasmeter, waarbij een sensor de meterstand afleest en dit via de gateway naar de energiemaatschappij stuurt. Een ander voorbeeld zijn sensoren op de gemalen in Nederland, waarbij de sensor storingen signaleert en zorgt dat er direct een monteur wordt gestuurd. De industriële sector wordt op deze manier van de gemakken van IoT voorzien. We kijken dan ook uit naar een prettige samenwerking met RFI Engineering.”

Tom Jansen, Director Business Development van RFI Engineering licht toe: “Wij zijn trots dat we met deze nieuwe samenwerking kunnen voorzien in de behoeften van de industrie. De snelgroeiende markt van LoRaWAN voegt waarde toe aan Arcobel’s huidige portfolio van IoT-oplossingen. Daarnaast heeft deze organisatie binnen de industriële markt inmiddels talloze innovatieve toepassingen geleverd, waardoor wij zeker weten dat zij gaan bijdragen aan de groei van RFI Engineering. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met Arcobel als distributeur van onze gateways.”

-----

Over RFI Engineering:
RFI Engineering is gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en produceren van passende oplossingen op het gebied van elektronica, procesbesturing en meet- en regeltechniek. RFI Engineering ontwerpt en produceert oplossingen op klantspecificatie. Door de diepgaande kennis van LoRa RF, Public en Private LoRaWAN, Out-of-Band Management, Disaster Recovery, M2M communicatie en Internet of Things biedt RFI Engineering al meer dan 11 jaar wereldwijd onderscheidende oplossingen voor onder andere telecom operators. Voor meer informatie: www.rfi-engineering.com

Over Arcobel:
Arcobel Embedded Solutions, opgericht in 1974, levert embedded hardware oplossingen en advies voor de industrie. Vanuit onze vestigingen in Nederland en België levert Arcobel met name voor binnen de Benelux-markt. Arcobel vertegenwoordigt een aantal vooraanstaande fabrikanten van embedded hardware. De specialisten vinden het een uitdaging om voor de klanten die producten te selecteren die de toepassing naar een hoger plan brengen. Naast het adviseren en leveren van standaardproducten bouwt Arcobel ook maatwerk. Voor een keur aan applicaties en klanten levert Arcobel volledig unieke samengestelde producten van cpu kaarten tot aan volledig klant specifieke industriële pc en IoT netwerk systemen. Voor meer informatie over Arcobel en de producten: www.arcobel.nl en www.abigo4u.com.

Meer informatie:
Marcommit
Charlotte Paulus
+31 (0)35-5822730
charlotte.paulus@marcommit.nl
Laatste van RFI Engineering B.V.  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 103 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
RFI Engineerin.. contact  

Logo RFI Engineering B.V.

RFI Engineerin.. sociaal  


RFI Engineerin.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Logo Bynder B.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91074 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl