Luc Querton benoemd tot CEO van de Altares Group

Rotterdam, 22 januari 2019 – De Altares Group, expert in bedrijfsdata, benoemt Luc Querton (48) als CEO. Hij bekleedt deze functie vanaf 7 januari 2019. Querton, van Belgische nationaliteit, is al twintig jaar in Frankrijk woonachtig en heeft zijn sporen als bestuurder ruimschoots verdiend. Hij is afkomstig uit de hightech-sector en heeft de afgelopen vijftien jaar met name geavanceerde technologieën toegepast op financiële diensten. Voor zijn benoeming bij Altares boekte hij successen bij IBM, Business Objects/SAP, Unisys, NetEconomy/Fiserv en Fircosoft. Bij laatstgenoemde bracht hij het tot CEO.

Heruitvinden van dataverrijking
Het aantreden van Querton komt op een moment dat de Altares Group, met steun van aandeelhouder Naxicap, zich evolueert tot grote speler op het gebied van technologische oplossingen voor dataverrijking. Eric Aveillan van Naxicap over de aanstelling: "Onder leiding van Luc Querton zal de innovatiekracht van Altares Dun & Bradstreet een boost krijgen. Zo kan de organisatie ook in de toekomst voldoen aan de behoeften van de veranderende bestaande markten en nieuwe oplossingen afleveren voor nieuwe marktsegmenten en regio’s."

Luc Querton brengt uitgebreide ervaring op het gebied van fusies en overnames en de ontwikkeling van ICT-bedrijven mee naar Altares Dun & Bradstreet. Querton vertelt: "Het menselijke kapitaal en innovatievermogen van Altares zijn de drijvende kracht achter onze ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om onze medewerkers, prestigieuze klantenkring en partners naar een hoger niveau te tillen."

---

Noot voor de redactie: In de bijlage vindt u een afbeelding van Luc Querton geschikt voor publicatie.

Luc Querton
Luc Querton

Over Altares Dun & Bradstreet
Als expert op het gebied van bedrijfsgegevens, verzamelt, structureert, analyseert en verbetert Altares B2B-data om deze "smart" te maken en de besluitvorming voor senior en operationele managers te vergemakkelijken. De groep biedt zijn expertise aan in de volledige datawaardeketen.

Altares Dun & Bradstreet, ‘s werelds grootste internationale B2B-informatienetwerk, biedt ongekende toegang tot haar databases van meer dan 300 miljoen bedrijven in 220 landen. Meer informatie over Altares Dun & Bradstreet is te vinden op de websiteLinkedInFacebook en Twitter.

Over Naxicap Partners 
Naxicap Partners - een aan Natixis Investment Managers* gelieerde onderneming – is een belangrijke speler op het gebied van kapitaalinvesteringen met een beheerd vermogen van 3,2 miljard euro. Naxicap Partners is een betrokken en verantwoordelijke investeerder en bouwt samen met ondernemers aan sterke en opbouwende samenwerkingen om hun projecten tot een succes te maken. De onderneming heeft zo’n 35 investeringsprofessionals in dienst. Zij werken vanuit vijf vestigingen in Parijs, Lyon, Toulouse, Nantes en Frankfurt. Meer informatie is beschikbaar op www.naxicap.fr.

Over Natixis Investment Managers*
Natixis Investment Managers begeleidt investeerders bij het samenstellen van hun portefeuilles en reikt hen daartoe een breed scala aan maatoplossingen aan. Op basis van de uitgebreide expertise van zijn 27 beheermaatschappijen in alle delen van de wereld heeft het de methodiek Active Thinking? ontwikkeld. Deze helpt klanten met het realiseren van hun investeringsdoelstellingen, ongeacht de marktomstandigheden. Natixis Investment Managers behoort tot de grootste vermogensbeheerders ter wereld1 (861 miljard euro aan beheerd vermogen2). Onder Natixis Investment Managers vallen alle beheer- en distributie-onderdelen die aan Natixis Distribution, L. P. en Natixis Investment Managers S. A. zijn gelieerd. Natixis Investment Managers, dat twee hoofdvestigingen in Parijs en Boston heeft, is een dochteronderneming van Natixis. Natixis is genoteerd aan de beurs van Parijs en is een dochteronderneming van BPCE, de tweede bankgroep van Frankrijk.

1 Cerulli Quantitative Update: Global Markets 2017 heeft Natixis Investment Managers (voorheen Natixis Global Asset Management aangemerkt als de 15e grootste beheermaatschappij ter wereld, gerekend naar totaal beheerd vermogen op 31 december 2016.

2 Nettovermogenswaarde op 30 september 2018. Het beheerd vermogen (AUM) kan bestaan uit vermogen waarvoor niet-regelgevende AUM-diensten ('non-regulatory AUM services') worden aangeboden .Dit omvat dus vermogen dat niet onder de definitie van 'regulatory AUM' valt, zoals door de SEB geformuleerd in deel 1 van zijn ADV-formulier.

Meer informatie
Marcommit
Annelies Heuvelmans
035-5822730
dunbradstreet@marcommit.nl