GTT breidt netwerk van Carglass uit voor intensiever applicatiegebruik

Amsterdam, 21 januari 2019GTT Communications, Inc, (NYSE: GTT), de toonaangevende internationale provider van cloudnetworking voor multinationale ondernemingen, kondigt vandaag aan de netwerkoplossing voor Carglass, het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van reparatie en vervanging van autoruiten, uit te breiden. In het nieuwe contract voor de komende vier jaar profiteert Carglass van redundantie en krijgen alle 450 vestigingen de beschikking over een hogere netwerkcapaciteit.

Carglass is bezig met een digitale transformatie om belangrijke applicaties beter te kunnen ondersteunen. Het verhogen van het gebruik van mobiele applicaties voor klantenservice in de reparatiecentra is hier een onderdeel van. Tevens stelt de digitale strategie Carglass in staat om nieuwe markten betreden, ondersteund door de overname van Maisoning, dat is gespecialiseerd in aannemingswerkzaamheden in woningen zoals loodgieterswerk en het vervangen van sloten.

GTT voorziet Carglass van:
  • 75% meer netwerkcapaciteit en een upgrade naar glasvezel. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de behoefte aan meer bandbreedte in de verschillende reparatiecentra.
  • Back-uplinks voor 250 reparatiecentra om de flexibiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk te vergroten.
  • Draadloze 4G-verbindingen voor de 180 vestigingen die zich niet in een grotere stad bevinden.
"De computers maken plaats voor smartphones en dat stelt andere eisen aan onze verbindingen", zegt Didier Roy, CIO van Carglass Frankrijk. "We bieden nu vervangings- en reparatiediensten op 450 locaties en hebben een vloot van 700 voertuigen voor onze thuisservice. De medewerkers moeten overal in real time gebruik kunnen maken van onze applicaties. Zonder goede verbindingen ontstaan er vertragingen of komt het werk stil te liggen. GTT is zich daar terdege van bewust en levert krachtige en flexibele cloudnetworking diensten inclusief 4G, glasvezel, koperlijnen en ADSL. Daarmee voldoen ze aan de uiteenlopende behoeften van de verschillende vestigingen."

“GTT geeft nieuwe betekenis aan internationale communicatie om klanten als Carglass te voorzien van de beste ervaring, zodat zij op hun beurt de beste dienstverlening aan hun klanten kunnen leveren”, zegt Rick Calder, CEO en President van GTT. “We helpen onze klanten om de mensen en cloud-toepassingen in hun organisatie over de hele wereld met elkaar te verbinden.”Over GTT
GTT geeft nieuwe betekenis aan internationale communicatie en verbindt mensen en bedrijven wereldwijd met iedere applicatie in de cloud, klaar voor een toekomst waarin de cloud centraal staat. Onze klanten profiteren van de beste server experience, gebouwd op onze kernwaarden van eenvoud, snelheid en flexibiliteit. GTT, een Fortune Future 50 company, bezit en beheert een wereldwijd Tier 1 internetnetwerk en voorziet klanten overal ter wereld van een uitgebreid pakket aan netwerkdiensten. Bezoek www.gtt.net voor meer informatie over GTT.

Over Carglass
Carglass® is specialist op het gebied van reparatie en vervanging van voertuigbeglazing. Het bedrijf is opgericht in 1982 en is in ons land marktleider in de markt van reparatie en vervanging van voertuigbeglazing. Carglass® heeft 58 servicecenters in Nederland en beschikt over zo'n 650 medewerkers, waarvan 350 werken als servicemonteur en 150 als klantcontactmedewerker. CARGLASS® is al meer dan 30 jaar een vertrouwde partner van particulieren, verzekeraars en autoverhuurbedrijven.

Carglass® is onderdeel van Belron, wereldwijd het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf voor voertuigen.De Belron-groep is in 35 landen en op 5 continenten actief en heeft wereldwijd ongeveer 29.000 werknemers, van wie meer dan de helft hooggekwalificeerde monteurs zijn. In 2017 bereikte het bedrijf met 11,7 miljoen reparaties en vervanging van voertuigbeglazing wereldwijd een omzet van meer dan 3,4 miljard euro.

‘This GTT press release is a translation of the original English version. While the intent is to ensure consistency of meaning between the English and Dutch versions, in any instance of inconsistency the English version shall prevail.’

GTT Persdesk
Naomi van Duin, Yellow Communications
+31 (0)23 555 34 24
GTT@yellow-communications.com
www.gtt.net