De Rol van Technologie in Magazijn Productiviteit

Een verschuiving in de klanteneisen en de groei van de on-demand economie hebben een dramatische impact op de supply chain gehad. Digitalisering heeft de wens opwekt voor onmiddellijke, op maat gemaakte service met één klik op de knop. Zebra's Future of Fulfillment Study laat zien dat als antwoord op deze wens, 40 procent van de logistieke bedrijven in 2028 verwacht binnen een periode van twee uur te kunnen leveren. Geweldig voor klanten; een uitdaging voor logistieke teams.

Evoluerende verwachtingen dwingen fabrikanten, magazijnen en logistieke bedrijven om hun productielijnen zo naadloos mogelijk te maken, en de sleutel tot het veilig verhogen van snelheid en efficiëntie is technologie. Desondanks laat Zebra's onderzoek zien dat 55 procent van de organisaties echter nog steeds inefficiënte, handmatige pen-en-papier-gebaseerde processen gebruikt.

Er zijn veel technologieën die de toeleveringsketen kunnen helpen, van radiofrequentie-identificatie (RFID) -technologie, slimme databases en gegevensanalyse tot draagbare scanners en barcodes. De juiste keuze lijkt misschien ontmoedigend maar het is belangrijk om samen te werken met een leverancier die een holistische kijk op de zakelijke behoefte heeft: een met de expertise en ervaring om hen in staat te stellen te analyseren welke aanpak en oplossing de workflows en outputs het best zullen optimaliseren.

Barcodetechnologie is snel in opkomst en heeft het potentieel om de personeelskosten in magazijnen te verminderen, evenals de tijd die men besteed aan individuele taken langs de productielijn. Dit type slimme technologie richt zich op de arbeidsprestaties in het order-, pick- en fulfillment-proces. Tegen 2021 zegt 94 procent van Zebra's respondenten dat ze mobiele computers met barcodescanners gaan gebruiken voor omnichannel-logistiek.

Een bedrijf dat mobiele scanner technologie in het magazijn gebruikt, is General Cavi, een Italiaanse fabrikant die onlangs de productiviteit met 10 tot 15 procent heeft verhoogd.

General Cavi's digitale transformatie
General Cavi is een gespecialiseerde Italiaanse fabrikant die zich toelegt op het ontwerpen, produceren en verkopen van een verscheidenheid aan elektrische kabels en draadproducten. Het bedrijf is gevestigd in Conselice, Italië, en distribueert zijn producten wereldwijd naar zowel publieke als private organisaties. Om te voldoen aan de behoeften van een breed scala van consumenten werd besloten om de digitale technologie op de magazijnvloer te vernieuwen.

In een poging om tegemoet te komen aan de eisen van de consument en de veranderingen in de markt rond het hoogseizoen, heeft General Cavi zijn oude machinepark bijgewerkt met de Android touch mobiele computers, TC8000 van Zebra Technologies.

Verbetering van de efficiëntie op de magazijnvloer
General Cavi heeft de TC8000 ingezet in zes van zijn magazijnen om afgewerkte goederen van begin tot eind te volgen. De TC80000 leent zich perfect voor het beheren van inkomende producten, het tracken van interne voorraadbewegingen en inventaris, tot en met het verzamelen en verzenden van goederen. Zodra een medewerker een barcode heeft gescand, worden de gegevens via het draadloze netwerk van het magazijn naar en van de systemen van General Cavi overgebracht, om de volledige traceerbaarheid van het eindproduct te garanderen, en om de kwaliteitscontrole te verbeteren en terugroepacties in de toeleveringsketen mogelijk te maken.

Een sprong in productiviteit
De inzet van de TC80000 verhoogde de efficiëntie en productiviteit van de magazijnmedewerkers van General Cavi met 10 tot 15 procent, terwijl ook de algemene kwaliteitscontrole van het magazijn werd verbeterd. Omdat de TC8000 ontworpen is om efficiënter te zijn op elk contactpunt - van het scannen van beschadigde barcodes tot een langere levensduur van de batterij -versnelt het elk aspect van gebruik. Dit heeft ertoe bijgedragen dat Generaal Cavi elke dag ongeveer een uur per medewerker bespaart.

De toekomst voor fabrikanten
De nieuwste generatie van mobiele scanners is populair bij eindgebruikers vanwege de hoge kwaliteit die magazijntaken sneller en eenvoudiger maken. In deze tijd van stijgende kosten, veranderende wetgeving en de volgende dag - binnenkort volgend uur - levering, is er een onmiskenbare druk op fabrikanten om tandje bij te zetten met hun digitale transitie. Gelukkig zijn er tal van slimme apparaten beschikbaar om te helpen om de efficiëntie en de productiviteit te verhogen, en de druk van het personeel te verlagen.

Geschreven door Casper Zweers, regiodirecteur Benelux, Zebra Technologies

Ga voor meer informatie naar: Zebra's magazijnoplossingen.