www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2517 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 52 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

IaaS Hosting Provider NovoServe realiseert 40GE verbinding met Asteroid IXP in Amsterdam

Doetinchem, 16 januari 2019 - NovoServe, een private equity-ondersteunde hosting provider met eigen datacenters in Doetinchem en Enschede, gefocust op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat waaronder dedicated servers en virtuele servers, heeft een 40GE poortverbinding gerealiseerd met de Asteroid Internet Exchange Point (IXP) in Amsterdam. Het betekent dat de huidige peering/interconnectie capaciteit via het Asteroid IXP Platform voor NovoServe’s netwerkbackbone in Nederland en Duitsland wordt verviervoudigd.

Asteroid IXP in Amsterdam biedt een volledig geautomatiseerd en beveiligd interconnectie platform waar de grootste carriers, ISP's, hostingbedrijven, CDN's en contentproviders wereldwijd samenkomen om verkeer uit te wisselen. Het “slimme” technische ontwerp van Asteroid's Internet Exchange Point in Amsterdam voorziet gebruikers van een volledig geautomatiseerd en schaalbaar netwerk peering systeem.

De verbinding van NovoServe’s netwerkbackbone met het Asteroid IXP Platform betreft een upgrade van 10GE naar 40GE poortcapaciteit. De verbinding met Asteroid IXP is bedoeld om efficiënte interconnectie en verbeterde routeringsopties te realiseren voor minimale latency. Tegelijkertijd is het bedoeld om de netwerkbeveiliging, redundantie en snelheid te versterken. Door de peering/interconnectie capaciteit te upgraden van 10GE naar 40GE poortcapaciteit, is NovoServe in staat om het groeiende netwerkverkeer in Europa en de groeiende behoefte aan bandbreedtevolume te faciliteren. NovoServe is al aan het kijken naar een 100GE-verbinding, omdat het in 2019 een snelle verdere groei van het IaaS-hosting netwerk verwacht met toenemende eisen die gesteld worden aan latency reductie.

"NovoServe heeft de laatste tijd een indrukwekkende volumegroei in netwerk bandbreedte laten zien," zegt Remco van Mook, CEO van Asteroid. “Wij zijn verheugd dat NovoServe nu een belangrijke upgrade en verbeterde verbinding tot stand heeft gebracht met onze sterk geautomatiseerde Asteroid IXP. NovoServe's Europese netwerkbackbone en bandbreedte, ondersteund door hun eigen datacenters, voegt belangrijke interconnectie- en efficiëntiemogelijkheden toe voor de andere peering partners die aanwezig zijn op het Asteroid IXP platform. Als private equity-ondersteund IaaS-hostingbedrijf met aanzienlijke netwerkgroei de laatste tijd, verwachten wij dat NovoServe een belangrijke verdere bijdrage zal leveren aan ons snel groeiende ecosysteem van partners. Ook hun geplande verdere internationale groei in de komende jaren zal daar een rol in spelen.”

Voor meer informatie over NovoServe, ga naar: https://www.novoserve.com/

NovoServe’s netwerk in Nederland en Duitsland


"NovoServe heeft de laatste tijd een indrukwekkende volumegroei in netwerk bandbreedte laten zien, we zijn verheugd dat NovoServe nu een belangrijke upgrade tot stand heeft gebracht met onze sterk geautomatiseerde Asteroid IXP," zegt Remco van Mook, CEO van Asteroid.

De nieuwe 40GE poortverbinding met Asteroid IXP vormt de eerste aanzet voor een geplande totale herstructurering van het eigen grensoverschrijdende IaaS-hosting netwerk van NovoServe. De herstructurering zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond. Dit netwerk biedt bandbreedte in combinatie met NovoServe’s dedicated server en virtuele server oplossingen aan klanten over de hele wereld. De herstructurering van NovoServe’s netwerk is eveneens bedoeld om de verwachte volumegroei in bandbreedte dit jaar te faciliteren.

NovoServe's grensoverschrijdende netwerk backbone in Nederland en Duitsland biedt een bandbreedte mix van IP Transit en peering via Tier-1 carriers en IXPs. De netwerkarchitectuur van NovoServe is ontworpen om optimale routeringspaden te creëren voor de te leveren Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting oplossingen. Het netwerk verbindt twee eigen datacenters van NovoServe in Nederland en 6 netwerk Points-of-Presence (PoP's) in twee onderling verbonden ringen tussen Amsterdam en Frankfurt. Ook bestaat het netwerk van NovoServe uit peering verbindingen die al beschikbaar zijn via andere Nederlandse IXP's.

Online gaming, CSP's, streaming

"Asteroid levert zeer efficiënte, kosteneffectieve en eenvoudig te implementeren lokale netwerk interconnectie," zegt Herke Plantenga, mede-oprichter en CEO van NovoServe. "Zij hebben veel technische inspanningen geleverd voor het ontwerp van deze IXP. Met hun efficiënte, sterk geautomatiseerde peering model voor internetverbindingen lopen ze duidelijk voorop in de markt. Gebouwd op de nieuwste technologieën, biedt het Asteroid platform een geweldig technologisch ontwerp, waarbij netwerk peering partners slechts één simpele klik verwijderd zijn voor ons."


“De capaciteitsverhoging naar 40GE komt tegemoet aan onze huidige eisen voor netwerkgroei en bandbreedte, wel overwegen we nu al een upgrade naar 100GE-poortcapaciteit,” zegt Herke Plantenga, mede-oprichter en CEO van NovoServe.

"De verbinding van onze datacenters en het NovoServe netwerk met de Asteroid Internet Exchange Point in Amsterdam biedt onze klanten een snellere en robuustere netwerkinfrastructuur, verbeterde netwerkprestaties en uitgebreide netwerkrouteringsopties," zegt Plantenga. "Vooral onze klanten met latency-gevoelige applicaties, waaronder online gaming bedrijven, Cloud Service Providers en SaaS-applicatieproviders hebben baat bij het Asteroid IXP platform in ons netwerk ecosysteem. Het biedt hen lagere latency en verbeterde security. De capaciteitsverhoging naar 40GE komt tegemoet aan onze huidige eisen voor netwerkgroei en bandbreedte. Wel overwegen we nu al een upgrade naar 100GE-poortcapaciteit, omdat het hard gaat met de groei in bandbreedtevolume in ons netwerk. Wij zullen daarnaast de architectuur van onze grensoverschrijdende netwerkbackbone in Nederland en Duitsland in het eerste kwartaal van 2019 opnieuw vormgeven. Al deze netwerkaanpassingen zijn bedoeld om verdere netwerkgroei te ondersteunen en geografisch een verdere verlaging van de latency te realiseren.”


De nieuwe 40GE poortverbinding met Asteroid IXP vormt de eerste aanzet voor een geplande totale herstructurering van het eigen IaaS-hosting netwerk van NovoServe in Nederland en Duitsland.

Over Asteroid

Asteroid is een pionier op het gebied van globale netwerk interconnectie platformen. Het bedrijf heeft neutrale Internet Exchange Points (IXP’s) wereldwijd in beheer en werkt met lokaal vertrouwde partijen om efficiënte netwerk interconnectie services aan te bieden.

Het Asteroid IXP model betekent in feite een terugkeer naar de meest simpele en meest efficiënte vorm van peering, maar dan gebouwd met state-of-the-art technologie en een lichtgewicht en schaalbare architectuur, alsmede geavanceerde gebruikerstools.

Asteroid IXP’s bieden een simpele, moderne en kosteneffectieve manier om een peering relatie op te zetten met de grootste netwerken ter wereld. Met het eenvoudige maar krachtige ontwerp zet Asteroid een nieuwe standaard voor IXP platformen.

Voor meer informatie over Asteroid, ga naar  www.asteroidhq.com

Over NovoServe

NovoServe is een internationale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider opgericht in 2015 en gevestigd in Doetinchem. Het bedrijf richt zich op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat, waaronder dedicated servers, virtuele servers (VPS-hosting), managed services, en meer. Het bedrijf heeft momenteel 2.000 dedicated servers in beheer. NovoServe is een private equity-ondersteund bedrijf dat zich richt op verdere internationale expansie in en buiten Europa. NovoServe wordt onder andere ondersteund door de Duitse participatiemaatschappij BE Beteilungen GmbH.

NovoServe heeft twee eigen datacenters beschikbaar in Nederland, in Doetinchem en Enschede. Deze datacenters kennen een 100% uptime geschiedenis. Daarnaast heeft NovoServe een colocatie-gebaseerd datacenter in Frankfurt, Duitsland. Deze drie datacenters zijn redundant met elkaar verbonden middels het grensoverschrijdende netwerk van NovoServe in Nederland en Duitsland. Dit netwerk heeft een schaalbaar ontwerp met een wereldwijd bereik en is voorzien van een slim routingontwerp ten behoeve van de IaaS hosting engineering oplossingen van NovoServe. De netwerkbackbone van NovoServe strekt zich uit over verschillende redundant verbonden datacenters met PoP's in de steden Amsterdam (NIKHEF), Frankfurt, Enschede (2x), Hengelo en Doetinchem.

------------------
Mediacontact

Nurani Nimpuno, CCO Asteroid
info@asteroidhq.com
Twitter: @Asteroidhq

NovoServe Marketing Team
info@novoserve.com
Twitter: @novoserve
+31 (0)88 668 62 53
Laatste van NovoServe  
Doetinchems hosting bedrijf NovoServe upgradet zijn Europese netwerkbackbone naar 100GE

Israëlisch bedrijf JetServer brengt dedicated server infrastructuur onder in datacenter van NovoServe in Doetinchem

IaaS Hosting Provider NovoServe realiseert 40GE verbinding met Asteroid IXP in Amsterdam
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 52 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
NovoServe contact  

Logo NovoServe

  +31 (0) 88 668 62 53
  info@novoserve.com
  www.novoserve.com
NovoServe sociaal  


NovoServe tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Avinty (GGZ)
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo Northwave
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Ctac N.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90551 persberichten
- 5914 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 9842 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com