Geen verrassingen tijdens de feestdagen door verborgen kosten

bunq & TransferWise komen tegemoet aan groeiende trend en bieden goedkoopste internationale overboekingen nu in 39 valuta

Amsterdam, 21 december 2018 – Het wordt steeds gebruikelijker om geld over te boeken als kerstcadeau. Tegemoetkomend aan deze trend voegen bunq en TransferWise vandaag 24 nieuwe valuta toe aan de bunq app. De Europese challenger bank wordt hiermee de partner die de meeste valuta via TransferWise aanbiedt. Gebruikers van bunq kunnen nu internationale betalingen doen in 39 valuta, tot wel 8 keer goedkoper dan bunq’s grootste concurrenten.TransferWise onthult dat de top drie van meest gebruikte valuta die Nederlanders naar het buitenland overmaken als kerstcadeau, bestaat uit GBP, INR en USD. bunq biedt in samenwerking met TransferWise internationale overboekingen aan in de 10 meest gebruikte valuta.

“We verwachten een enorme toename van internationale overboekingen naar dierbaren. Als kerstcadeau voor onze gebruikers bieden we de goedkoopste manier om geld naar huis te sturen, voor iedereen” zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.

Arun Tharmarajah, Head of Europe bij TransferWise, zegt: “Juist in een periode dat mensen graag aan elkaar willen geven is het oneerlijk dat je wordt beetgenomen door verborgen kosten wanneer je geld naar een verre geliefde overmaakt. Wij vinden dat mensen een eerlijke prijs verdienen en dat het volledige bedrag moet aankomen bij degene die het cadeau krijgt. Door onze samenwerking met bunq kunnen veel meer mensen geld overmaken volgens de échte wisselkoers, zonder verborgen kosten.”

Over bunq & TransferWise
bunq en TransferWise bundelden dit jaar hun krachten en maakten het bunq gebruikers mogelijk om geld in 39 verschillende valuta te versturen, direct vanuit de app. bunq 
gebruikers kunnen internationale overboekingen doen volgens de echte wisselkoers, tot wel 8 keer goedkoper dan haar grootste concurrenten.

Over bunq
bunq is Bank of The Free. Een volledig onafhankelijke bank die grenzen en obstakels in het traditionele bankieren doorbreekt. Geen kantoorbezoeken, geen rijen, geen papierwerk, maar directe toegang vanaf een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen rekeningen delen met wie ze maar willen en overal betalen met Maestro en Mastercards, waar ook ter wereld.

bunq is in 2012 opgericht door Ali Niknam (1981), die als eerste in meer dan 35 jaar een Europese banklicentie wist te verkrijgen. Zijn doel is om het traditionele bankwezen radicaal te veranderen en hij heeft, als diens enige investeerder, €34.9m in bunq geïnvesteerd. In 2017 groeide het totaal aan tegoeden van gebruikers met 800%, een groei die elke dag verder toeneemt.

Over TransferWise
TransferWise is een nieuw soort ?nanciële onderneming voor mensen en bedrijven die internationaal leven, werken en reizen. Het is de eerlijkste en makkelijkste manier om je geld internationaal te beheren. Met een eenvoudig platform voor geldtransacties en accounts waarbij grenzen geen rol spelen, kan men snel, eenvoudig en stressloos geld beheren.

Mede-opgericht door Taavet Hinrikus en Kristo Käärmann werd TransferWise in 2011 gelanceerd. Het is een van ’s werelds meest succesvolle ?ntech startups en wist $397m te werven van investeerders zoals IVP, Old Mutual, Andreessen Horowitz, Sir Richard Branson, Valar Ventures en Max Leychin van PayPal.

Meer dan vier miljoen mensen gebruiken TransferWise om maandelijks €3 miljard over te maken, waarbij ze elke dag gezamenlijk €3 miljoen besparen.

Interviewverzoeken
Contactpersoon pers bunq: Bianca Zwart // press@bunq.com // press kit
Contactpersoon pers TransferWise: press.europe@transferwise.com