www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 156 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Analyse RTB House: onlinekerstaankopen bereiken deze week hun piek

Amsterdam – 12 december 2018 – Black Friday was al enorm belangrijk voor e-commercespelers, maar volgens analyses van retargeting-specialist RTB House gaat kerst voor nog betere resultaten zorgen, vooral deze week. Opvallend genoeg zag het bedrijf in zijn data van 2017 een terugval in de derde week van december*. De verwachting is verder dat shoppers na kerst weer meer onlineaankopen gaan doen. RTB House bracht ook het shoppinggedrag van Nederlanders in kaart. Dat gebeurde in het kader van een groter onderzoek met data uit Europa, Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika.

Volgens de analyse is de kans dat Nederlanders een onlinewinkel bezoeken en een aankoop doen, het grootst in de twee weken voor kerst. In 2017 was er op de zondag twee weken voor kerst een piek in het aantal aankopen. Op die dag lag het aantal bezoeken aan onlineshops 44 procent hoger dan het maandgemiddelde. De bezoekers kochten 43 procent meer dan het decembergemiddelde. Zaterdagen zijn het minst e-commercevriendelijk. Het aantal webshopbezoekers lag dertien procent lager dan het maandgemiddelde, en het aantal transacties was acht procent lager dan gemiddeld.

Volgens data van RTB House neemt het bezoek aan webshops ongeveer vier dagen voor kerst langzaam maar zeker af en bereikt het op 25 december het laagste punt. Het bezoek aan webshops ligt dan veertig procent lager dan het decembergemiddelde. Het aantal transacties is ook lager en ligt 55 procent onder het maandgemiddelde.

“Onlineshoppers in december lijken vooral in de eerste helft van de maand hun aankopen te doen, en niet op het laatste moment. Lastminuteaankopen gebeuren bij voorkeur in fysieke winkels”, zegt Cyril Westerhof, Country Manager Benelux van RTB House. “Daarom is het raadzaam om specifieke activiteiten te blijven ondernemen om klantengagement en verkoop een boost te geven. De decembermaand biedt ook goede kansen om klanten die je winkel enkele weken geleden hebben bezocht en toen niks hebben gekocht, weer te bedienen. Langetermijnacquisitie en het cultiveren van klanten die herhaalaankopen doen, zijn voor de meeste marketeers het ultieme eindspel. Zorg daarom voor budget voor recent actieve shoppers om te zorgen dat ze deze herhaalaankopen doen. Er is meer urgentie vlak na kerst en late shoppers kunnen een flinke bijdrage leveren aan de decemberverkopen.”

Het aantal bezoeken aan webshops en het aantal transacties beginnen na kerst incrementeel te stijgen. Zo noteerde 27 december 2017 wereldwijd drie procent meer bezoeken aan webshops dan gemiddeld en lag het aantal aankopen ook drie procent hoger dan het gemiddelde. Dat zijn de hoogste aantallen direct na kerst.

“Een groeiend aantal bezoekers en conversies na kerst kunnen te maken hebben met het begin van de uitverkoop van het nieuwe jaar, wat ook een populair winkelseizoen voor e-commerce is. Daarom is het de moeite waard om advertisingkosten te plannen op basis van onlineshoppingtrends. Gepersonaliseerde retargeting is een belangrijke tool die advertisingboodschappen gedurende het gehele winkelseizoen zo nauwkeurig mogelijk personaliseert. Met AI-technologie en deep-learning-algoritmen die retargeting aansturen, kunnen marketeers advertenties weergeven met de meest gewenste producten voor iedere individuele klant”, aldus Westerhof.

* Geaggregeerde data van december 2017.

###

Over RTB House
RTB House is een wereldwijde leverancier van state-of-the-art retargeting-technologie voor topadverteerders. Met zijn gepatenteerde, door deep-learning-algoritmen aangedreven advertentie-inkoopengine helpt RTB House adverteerders om meer te verkopen en hun doelen te behalen voor zowel de korte en middellange, als de lange termijn.

RTB House is opgericht in 2012 en bedient wereldwijd meer dan 1.500 klanten in meer dan zeventig verschillende landen in EMEA, APAC en Amerika. Het bedrijf bestaat inmiddels uit meer dan vierhonderd professionals en is groeiende. Na de succesvolle implementatie van deep learning in honderd procent van de algoritmen introduceerde RTB House het AI Marketing Lab. Deze afdeling richt zich op onderzoek naar, en ontwikkeling van nieuwe mar-tech-oplossingen. Ga voor meer informatie naar www.rtbhouse.com.
Laatste van RTB House  
RTB House wederom een van de snelst groeiende technologiebedrijven

RTB House opnieuw onder snelst groeiende technologiebedrijven in Europa

RTB House opent nieuwe Creatives Lab-divisie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 156 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
RTB House contact  

Logo RTB House

RTB House sociaal  


RTB House tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alleeninkt.nl
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo Personio
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91129 persberichten
- 5978 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10279 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers