www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (543 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

BlackBerry introduceert nieuw beveiligd managementsysteem voor de Smart City

BlackBerry biedt een gratis dienst aan voor autofabrikanten en overheidsinstellingen die deelnemen aan pilots voor Smart Cities en verbonden voertuigen

Amsterdam, 11 december 2018 – BlackBerry gaat particuliere en overheidsinstellingen ondersteunen om de ontwikkeling van Smart Cities en intelligente infrastructuur te versnellen met een Security Credential Management System (SCMS).

BlackBerry maakt deze oplossing vanaf nu gratis beschikbaar voor autofabrikanten en overheidsinstellingen die deelnemen aan pilots voor Smart Cities en verbonden voertuigoplossingen. Deze SCMS-dienst biedt een veilige en betrouwbare manier van informatie-uitwisseling tussen voertuigen en infrastructuur, zoals stoplichten, met behulp van digitale certificaten.

Volgens het Amerikaanse ministerie van transport is het belangrijk dat de informatie die gebruikers van andere systemen ontvangen gegarandeerd veilig is. Dit, aangezien gekoppelde applicaties informatie niet alleen met andere voertuigen delen, maar ook met weginfrastructuur, verkeermanagementcentra en mobiele apparatuur.

De SCMS-dienst is gebaseerd op de BlackBerry Certicom-technologie en zorgt voor een veilige en betrouwbaar gehoste Public Key Infrastructure (PKI). Deze kan certificaten beheren namens een organisatie of voor een volledig ecosysteem. De dienst is ontwikkeld om nationaal en zelfs internationaal ingezet te worden door fabrikanten en overheidsinstellingen. Zij krijgen toegang tot een kant-en-klare cloud-dienst voor de uitgifte van voertuig-naar-infrastructuur (V2X) certificaten en lifecycle-management. BlackBerry kan ook hybride SCMS-oplossingen ondersteunen die geoptimaliseerd zijn voor de productie van grote aantallen voertuigen.

“De zelfrijdende auto’s van de toekomst kunnen niet worden gerealiseerd tot er een intelligent transportsysteem wordt ingevoerd”, zegt John Chen, Executive Chairman en CEO bij BlackBerry. “Door drempels als veiligheid, privacy en kosten weg te nemen, geloven we dat onze SCMS-dienst een bijdrage levert om veel Smart City-programma's en pilots met verbonden voertuigen over de hele wereld snel te kunnen invoeren.”

De SCMS-dienst in de praktijk
De nieuwe oplossing van BlackBerry is getest in verschillende OmniAir Consortium PlugFestsdie eerder dit jaar zijn gehouden. Het eerste project waarin de SCMS-dienst wordt gebruikt is in samenwerking met Invest Ottawa. Hier zal het worden toegepast op een zestien kilometer lange weg waarop zelfrijdende auto’s worden getest. Deze weg is een nabootsing van een kleine stad, compleet met markeringen op de weg, stoplichten, stopborden en zebrapaden.

Roger Lanctot, Director Automotive Connected Mobility at Strategy Analytics: “BlackBerry zet hiermee een grote stap vooruit in de ontwikkeling van Smart Cities en verbonden auto’s. Terwijl regelgevers er nog niet over uit zijn hoe een dergelijk systeem eruit zou moeten zien of hoe het überhaupt gebruikt zou moeten worden, geeft het systeem van BlackBerry de mogelijkheid om nu al te testen met verschillende concepten en technieken. Met deze oplossing kunnen toepassingen tussen voertuigen onderling, maar ook tussen voertuigen en de infrastructuur worden getest.” Lees hier het volledig Engelstalige persbericht. En klikhier om meer te lezen over de nieuwe Security Credential Management System-dienst van BlackBerry of kom langs bij onze stand (#7523 in the LVCC North Hall) op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas van 8 tot 11 januari 2019.Over BlackBerry
BlackBerry Limited (NYSE: BB; TSX: BB) maakt het Enterprise of Things mogelijk door technologie aan te bieden waarmee alle endpoints vertrouwelijk en veilig kunnen communiceren en privacy altijd is gewaarborgd. Het bedrijf, gevestigd in Waterloo, Ontario, werd opgericht in 1984 en is wereldwijd actief. Voor meer informatie bezoek de website: www.BlackBerry.com en volg het bedrijf op LinkedIn, Twitter en Facebook.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
LEWIS
Tel:+31 40 235 46 00
E-mail:blackberryNL@teamlewis.com
Tags  
Laatste van BlackBerry  
Onderzoek BlackBerry & KPMG: nieuwe ransomware-stam gericht op onderwijsinstellingen ontdekt

Dedrone en BlackBerry werken samen tegen ongeautoriseerde droneactiviteiten

Overal intelligente beveiliging dankzij BlackBerry Spark Suites
Geplaatst:
Verstreken tijd: 543 dagen
BlackBerry contact  

Logo BlackBerry

BlackBerry sociaal  


BlackBerry tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl