www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 72 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

UPS-as-a-Reserve van Eaton bewijst waarde in pilot bij datacenter

Noors datacenter gebruikt Eatons UPSaaR voor netwerkstabiliteit bij stroomuitval

Zaltbommel, 3 december 2018– Powermanagementbedrijf Eaton heeft een succesvolle pilot afgerond met het eerste datacenter dat gebruikmaakt van UPS-as-a-Reserve (UPSaaR). Het Noorse datacenterbedrijf Basefarm deed een proef met deze service als onderdeel van een project van de Noorse netbeheerder Statnett en het toonaangevende energiebedrijf Fortum, dat actief is in Scandinavië en de Baltische staten. Het project, afgerond in het derde kwartaal van 2018, toonde aan hoe elektriciteitsafnemers ook een bijdrage kunnen leveren aan de stabiliteit van het energienet.

Als onderdeel van het project werden de Eaton 93PM en Power Xpert 9395P noodstroomvoorzieningen (UPS – Uninterruptible Power System) geüpgraded met UPSaaR-functionaliteit. Dit maakt het mogelijk dat datacenterbeheerders in samenwerking met energiebedrijven tijdelijk de energievraag van het datacenter verminderen en zelfs energie kunnen terugleveren aan het net. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de mogelijkheden van energiebedrijven om een stabieler en robuuster energiesysteem op basis van groene energie te bieden. Bij groene energie is het in de regel namelijk moeilijker om een consistente aanvoer te voorspellen en garanderen. Niet alleen voerden de noodstroomvoorzieningen hun primaire taak uit bij het beschermen van de kritische activiteiten, ze waren in de proef ook in staat om een capaciteit van 1,5 megawatt te leveren. Zo zou een datacenter potentieel, afhankelijk van de lokale marktomstandigheden, 50.000 euro per megawatt kunnen verdienen aan energie die ingezet wordt voor netstabiliteit.

“Dit project heeft in een functionerend datacenter bewezen dat bij daadwerkelijke stroomuitval een UPS de snelst reagerende reserve is en bovendien de energieleverancier kan helpen bij het in stand houden van de netstabiliteit, terwijl intussen de primaire taken – het beschermen van de activiteiten in het datacenter – gewoon doorgang vinden”, zegt Mattieu Terlouw, Sales Manager bij Eaton. Tijdens de pilot werden de UPS’en echt getest tijdens een stroomstoring die voor instabiliteit op het net zorgde. De energiereserves bij het datacenter sprongen het snelst in actie en leverden de gewenste energieback-up binnen de vereiste twee seconden, sneller dan elke andere reservecapaciteit die met het net verbonden was, zoals pompen, industriële capaciteit en elektrische voertuigen. Eaton heeft verschillende pilotprojecten met de UPSaaR succesvol afgerond in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De UPSaaR is nu beschikbaar op de markt als vervangingsoplossing of als ingebouwde functionaliteit in nieuwe datacenters.Over Eaton
Eaton’s Electrical Sector iseen wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services. Via wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrotechniek.

Eaton is een powermanagementbedrijf dat in 2017 een omzet realiseerde van $20,4 miljard. Wij bieden energie-efficiënte oplossingen aan onze klanten om hun elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton richt zich op het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door gebruik te maken van power managementtechnologieën en -diensten. Eaton telt zo’n 96.000 medewerkers en levert zijn producten in meer dan 175 landen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.eaton.nl/electrical.Voor meer informatie:

Yellow Communications
Tijs Mannien
+31 (0)23 555 34 24
eaton@yellow-communications.com
www.yellow-communications.com
Laatste van Eaton  
Worldstream kiest voor Eaton om ultra-energiezuinig datacenter te realiseren

Eaton lanceert nieuwe, compacte ‘small E-stop’ noodstopknop

Slim noodverlichtingssysteem Eaton in nieuwe distributiehal vanHaren
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 72 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Eaton contact  

Logo Eaton

Eaton sociaal  


Eaton tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo iQibt B.V.
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo adesso Nederland
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo WorldStream
Logo NetApp
Logo Roche Diabetes Care
Logo AnylinQ
Logo devolo
Logo Criteo
Logo Workday
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Pure Storage
Logo Avit Group
Logo Diamanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89284 persberichten
- 5794 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8735 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers