Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2515 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 115 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Datto Global Survey toont aan: ransomware is grootste cyberdreiging voor het mkb

Antivirussoftware beschermt niet voldoende tegen toenemend aantal aanvallen, resulterend in hogere downtimekosten

Amsterdam, 13 november - Datto, Inc. maakt vandaag de resultaten van zijn derde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report bekend. Uit het rapport komt naar voren dat ransomware – kwaadwillende software die dreigt bedrijfsdata te versleutelen totdat losgeld wordt betaald – de belangrijkste cyberaanval blijft waar het mkb onder lijdt. Het rapport ondervroeg 2.400 managed service providers (MSP’s) die de IT-behoeften van bijna een half miljoen mkb-bedrijven wereldwijd ondersteunen. Daarnaast toont het rapport de grote impact aan, die deze aanvallen op bedrijven hebben.
  • Omzetverlies door downtime kan een klein bedrijf te gronde richten: de gemiddelde aanval is tien keer kostbaarder voor een bedrijf dan het losgeld zelf. Ransomwareaanvallen kosten een bedrijf gemiddeld 46.800 dollar, terwijl het gevraagde losgeld gemiddeld 4.300 dollar per aanval is.
  • Aanvallen komen regelmatig voor en nemen naar verwachting toe: meer dan 55 procent van de MSP’s gaf aan dat hun klanten in de eerste zes maanden van 2018 slachtoffer zijn geworden van een ransomwareaanval. 35 procent gaf aan dat klanten meerdere malen per dag zijn getroffen. 92 procent van de MSP’s voorspelt dat het aantal aanvallen door zal gaan tegen dezelfde of hogere losgeldsommen.
  • Antivirussoftwareoplossingen zijn niet effectief: 86 procent van de MSP’s rapporteerde dat ransomwareslachtoffers antivirussoftware hadden geïnstalleerd. Verder had 65 procent van de slachtoffers e-mail/spamfilters geïnstalleerd en 29 procent van de slachtoffers maakte gebruik van pop-upblockers die niet in staat waren ransomwareaanvallen te blokkeren.
  • Bedrijven die gebruikmaken van Apple-besturingssystemen, kunnen kwetsbaar zijn: vijf keer zoveel MSP’s rapporteerden dit jaar ransomwareaanvallen op macOS- en iOS-platformen.
“De nummer 1-fout die CEO’s van een mkb-bedrijf kunnen maken, is denken dat ze immuun zijn voor ransomwareaanvallen”, zegt Michael Drake, CEO van masterIT, een MSP in Memphis, Tennessee (VS), die klanten heeft geholpen data en applicaties te herstellen na ransomwareaanvallen. “Ze denken dat ze voor hackers niets van waarde bezitten en dus is het hen de prijs voor degelijke bescherming van hun bedrijfsdata niet waard. Als er wel iets gebeurt, schrikken ze vervolgens van de hoge kosten die gepaard gaan met het weer werkend krijgen van de systemen.”

Hoewel de resultaten van het onderzoek al verontrustend zijn, komt daar nog eens bij dat de meeste bedrijven niet eens melding maken van de aanvallen. Uit het onderzoek blijkt dat minder dan een op de vier ransomwareaanvallen aan de autoriteiten wordt gemeld.

“In de afgelopen vijf maanden is onze hulp bij ransomwareaanvallen meerdere malen ingeschakeld door bedrijven waarmee we momenteel niet samenwerken”, zegt Jeff Howard, oprichter en eigenaar van Networking Results, een leverancier van IT-services en -oplossingen gevestigd in Dallas en Fort Worth, Texas (VS). “Het aantal ransomwareaanvallen is de laatste jaren toegenomen, maar het probleem is misschien nog wel veel groter dan we nu weten, aangezien veel aanvallen niet worden gemeld. En hoewel we ieder slachtoffer aanmoedigen om alle relevante partijen op de hoogte te brengen, doen ze dat lang niet allemaal.”

“Het is tijd voor een nieuwe aanpak. Zowel grote als kleine bedrijven moeten een plan hebben voor het geval een ransomwareaanval plaatsvindt. Dan weten ze tenminste wat ze moeten doen als het gebeurt”, zegt Ryan Weeks, Chief Information Security Officer van Datto. “Er zijn bepaalde stappen die bedrijven kunnen en moeten nemen om hun IT-omgeving beter te beschermen en toekomstige aanvallen te voorkomen. Onder die stappen vallen de training van eindgebruikers, endpoint-bescherming en een intelligente back-upoplossing.”

Als het op de bescherming van het mkb aankomt, blijkt ook het volgende uit het rapport.
  • Businesscontinuïteit en disaster recovery-technologie (BCDR) wordt gezien als de meest effectieve methode voor ransomwarebescherming: negentig procent van de MSP’s gaf aan dat klanten binnen 24 uur volledig herstelden van een aanval. Naast BCDR-technologie is het belangrijk dat mkb-bedrijven samenwerken met hun MSP’s om een ransomwareactieplan te maken, inclusief opsporing, communicatie, oorzaakanalyse, herstel en preventie.
  • Medewerkers hebben training en informatie nodig om de eerste verdedigingslinie te vormen: veel ransomwareaanvallen vinden plaats via succesvolle phishingaanvallen, kwaadwillende websites, webadvertenties en clickbait gericht op kleine bedrijven. Continue training van medewerkers om hen te helpen scherp te blijven, is een absolute best practice voor kleine bedrijven.
Meer informatie? Download Datto's State of the Channel Ransomware Report.

###

Over Datto
Datto beschermt bedrijfsgegevens en biedt tienduizenden snelgroeiende bedrijven over de gehele wereld een veilige verbinding. Datto’s Total Data Protection-oplossingen zorgen voor probleemloze toegang tot bedrijfsgegevens op locatie, onderweg en in de cloud. Door de bundeling met Autotask zijn ook businesssoftware en endpointmanagement geïntegreerd. Wereldwijd vertrouwen duizenden IT-dienstverleners op Datto’s combinatie van toonaangevende technologie en toegewijde dienstverlening, die er samen voor zorgen dat bedrijven ‘always on’ zijn. Het hoofdkantoor van Datto wereldwijd staat in Norwalk, Connecticut (VS). Het Europese hoofdkantoor staat in Reading, Engeland. Andere vestigingen bevinden zich in Rochester, Boston, Portland, Toronto, Londen, Singapore, Sydney, Frankfurt en Amsterdam. Bezoek https://www.datto.com/ voor meer informatie.
Laatste van Datto  
Datto benoemt Radhesh Menon als nieuwe Chief Product Officer

Datto integreert met Intel®: beheer op afstand op basis van Intel vPro®-technologie

Datto organiseert zijn grootste Europese conferentie voor Managed Service Providers ooit
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 115 dagen
Datto contact  

Logo Datto

  +31 20 888 61 00
  EMEApartners@datto.com
  www.datto.com
Datto sociaal  


Datto tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90543 persberichten
- 5912 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 9830 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl