Colorspace gebruikt als eerste drukkerij in Nederland de MGI JETVARNISH 3DS met IFOIL-S van Konica Minolta

Systeem voorziet drukwerk van een voelbare, digitale UV-spotvernis en optioneel foliedruk met preeg-effect.

Amsterdam, 12 november 2018Konica Minolta heeft de eerste MGI JETVARNISH 3DS in Nederland verkocht. Colorspace BV, het bedrijf achter www.DeKaartenDrukkerij.nl, heeft in het systeem geïnvesteerd om nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden aan haar klanten. Colorspace BV is een digitale drukkerij die zich heeft gespecialiseerd in maatwerk kaartproducties. Met de aanschaf van deze MGI JETVARNISH 3DS met IFOIL-S kan de drukker printproducties digitaal veredelen met een 3D UV-spotvernis en foliedruk met preeg-effect.

Met de JETVARNISH 3DS is het mogelijk om drukwerk digitaal te voorzien van uv-spotvernis en hotfoil om bepaalde gebieden te laten opvallen of om 3D-effecten toe te voegen. Dit kan op gelamineerde materialen of rechtstreeks op een brede selectie van substraten. “Door een spotvernis-effect toe te voegen krijgen printproducten een extra dimensie. Ze voelen anders aan en zien er aantrekkelijker uit”, legt Peter Veldhuysen, Manager Sales & Marketing Professional Printing bij Konica Minolta uit. “Doordat met JETVARNISH het zelfs mogelijk is om te personaliseren in vernis of folie, hebben ze een grotere marketingimpact.”

De JETVARNISH 3DS is een volledig digitale oplossing. Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer kleine oplagen te voorzien van uv-spotvernis. Het systeem werkt in één procesgang, wat resulteert in een hoge snelheid en productiviteit. De gebruiker kan maximaal 4.154 A3-vellen per uur van spotvernis voorzien. Bovendien is het mogelijk om de vernisdikte op elk vel heel nauwkeurig in te stellen. Door de VDP controller en de volledig automatische registratie met de AIS scanner is er van inschiet geen sprake meer. Tegelijkertijd kan Colorspace altijd nog last-minute wijzigingen doorvoeren door de geavanceerde Spot Varnish Editor.

“Wij streven ernaar altijd voorop te lopen. We willen als eerste de nieuwste toepassingen kunnen bieden aan onze klanten. Dat was voor ons de reden om te investeren in de JETVARNISH 3DS met IFOIL-S”, zegt Jan-Arjen de Jong, directeur bij Colorspace BV. “Ons printerpark bestaat al uit apparatuur van Konica Minolta en we hebben deze machine toegevoegd voor de veredeling van onze printproducten.”Bijlagen
4.6 MB tif  JETVARNISH 3DSOver Konica Minolta Business Solutions Nederland BV
Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is gevestigd in Amsterdam en een dochteronderneming van Konica Minolta Inc. in Tokio. Het maakt deel uit van de divisie Business Technologies van dit Japanse moederbedrijf.

Konica Minolta Business Solutions is dienstverlener op het vlak van ICT, documentgerelateerde processen en digitaal printen en blinkt uit in zakelijke adviesdiensten, implementatie- en beheerdiensten. In dit kader combineert het Optimized Print Services (OPS)-concept van Konica Minolta advies, hardware, softwareoplossingen en beheermogelijkheden die de bedrijfsprocessen van klanten (kosten)efficiënter maken. Om klanten optimaal te ondersteunen met krachtige en duurzame oplossingen investeert technologieleider Konica Minolta continu in R&D.

Met wereldwijd ongeveer 43.000 werknemers (stand april 2018) realiseerde Konica Minolta, Inc. een netto-omzet van circa 8,0 miljard euro in het boekjaar 2017-2018.

Ga naar www.konicaminolta.nl en www.konicaminolta.eu voor meer informatie. In de Newsroom vindt u al het laatste nieuws van Konica Minolta. Verder kunt u in contact komen via Facebook of Twitter.

Termen en productnamen kunnen al dan niet (wettig) gedeponeerde handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars en worden hierbij erkend.Voor verdere persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met LEWIS:
Telefoon:+31 (0)40 235 46 00
E-mail: konicaminoltaNL@teamlewis.com
Illustratiemateriaal kunt u ook vinden op: www.konicaminolta-images.com