VMware breidt zijn geïntegreerde hybrid cloud oplossing verder uit met een groter aanbod aan deployment keuzes, en ondersteuning van Kubernetes

  • VMware Cloud Foundation 3.5 biedt ruimere keuze bij het uitrollen van applicaties naar zowel private als ook public clouds
  • Bredere en veterende ondersteuning van containers
  • Dell EMC biedt een preview van VMware Cloud Foundation voor VxRail Hyper-converged Infrastructure (HCI)
  • VMware vRealize Network Insight 4.0 verbetert de troubleshooting voor applicaties in hybride en multi-cloud omgevingen
BARCELONA – Vandaag heeft VMware op VMworld Europe 2018 met VMware Cloud Foundation 3.5 een nieuwe versie geïntroduceerd van zijn geïntegreerde hybrid cloud oplossing die het uitrollen in en beheren van cloud-omgevingen sterk vereenvoudigt..Met onder meer de ondersteuning van Kubernetes, het open source platform voor het draaien van applicaties in containers, biedt VMware Cloud Foundation aan klanten de snelste manier om geïntegreerde hybrid cloud omgeving te realiseren dankzij een setvan software-gebaseerde diensten voor compute, storage, netwerk, beveiliging en cloudbeheer met als doel bedrijfstoepassingen te kunnen draaien in hybride cloudomgevingen.

Organisaties die werken in een multi-cloud tijdperk kiezen voor twee mogelijke banderingen (ofwel hybrid cloud ofwel een ‘native’ public cloud) om het groeiend aantal applicaties te ondersteunen en nieuwe mogelijkheden machine learning (ML), Kubernetes en advanced analytics te omarmen. Elk cloudmodel is uniek, maar ze zijn complementair en kunnen samen binnen dezelfde organisatie optreden, steeds met eenzelfde doel: innovatieve diensten aan het bedrijf te kunnen bieden. VMware investeert in oplossingen voor multi-cloud omgevingen, inclusiefmogelijkheden in de hybrid cloud uit te breiden van het datacenter richting de cloud en verder tot edge computing, als ookmet oplossingen voor native public clouds.

“VMware Cloud Foundation ligt aan de basis van VMware’s ‘hybrid cloud’-strategie als de eenvoudigste manier om de hybride cloud uit te rollen en te beheren. Deze oplossing biedt een bewezen, omvattende cloudinfrastructuur en -beheer voor zelfs de ruimste en meest veeleisende hybride cloudomgevingen, met een coherente infrastructuur en werkwijze voor private cloud, public cloud en edge computing,” zegt John Gilmartin, general manager en vice president van de Integrated Systems Business Unit bij VMware. “VMware Cloud Foundation 3.5 helpt de klanten bij de ondersteuning van hun zeer uiteenlopende behoeften en beschermt tegelijk de bestaande investeringen zodat ze vlotter worden ingepast in hun hybrid cloud-strategieën.”

VMware Cloud Foundation 3.5 biedt nog meer keuzevrijheid en functionaliteit
VMware Cloud Foundation 3.5 blijft de flexibiliteit verhogen en steeds meer workloads en cloudinitiatieven ondersteunen. Met deze nieuwe release heeft de klant nog meer keuze bij het uitrollen van zijn infrastructuur, dankzij de toegevoegde ondersteuning van gecombineerdeinfrastructuurplatforms zoals HPE Synergy Gen10 en Dell EMC PowerEdge MX. Daarnaast biedt de nieuwe release integratie met VMware NSX-T, dat een geautomatiseerde uitrol en lifecycle management van deze netwerkvirtualisatiesoftware mogelijk maakt en applicaties in containers en Kubernetes ondersteunt. VMware Cloud Foundation 3.5 biedt uiteraard nog steeds alle uitgebreide integratie- en andere mogelijkheden van VMware Cloud Foundation 3.0, zoals de vrije keuze van fysieke netwerkswitchen (in eerdere versies was er slechts keuze uit een vooraf gedefinieerde lijst van switchen).

Dell EMC kondigde op VMworld 2018 Europe ook een preview aan van VMware Cloud Foundation op Dell EMC VxRail. De combinatie van beide biedt klanten de eenvoudigst mogelijke manier om een private cloud te bouwen met de hoogst mogelijke functionaliteit, zoals multi-site en multi-cluster ondersteuning en volledig geautomatiseerde uitrol en lifecycle management voor de volledige stack.

VMware Cloud Foundation biedt een uniforme, eenvoudige, veiligere en flexibele cloudinfrastructuur die on-premise kan worden uitgerold of als dienst van de public cloud via VMware Cloud op AWS, IBM Cloud for VMware Solutions, CenturyLink, Fujitsu K5, OVH en Rackspace Private Cloud ‘powered by VMware’.

VMware vRealize Network Insight 4.0 maakt troubleshooting voor apps in hybride clouds mogelijk
VMware stelde vandaag ook vRealize Network Insight 4.0 voor. Deze nieuwste release maakt troubleshooting voor connectiviteit van applicaties mogelijk in hybride en multi-cloud omgevingen mogelijk. Met de nieuwe functionaliteit kunnen klanten het pad traceren van een on-premise virtual machine (VM) naar een EC2 instance in Amazon Web Services (AWS). VMware vRealize Network Insight 4.0 biedt ook onder ondersteuning voor sflow, nieuwe visibiliteit voor de VMware NSX-T-topologie en -events, en ondersteuning van Cisco ACI underlay en Cisco ASA firewall.

Packaging en beschikbaarheid
VMware Cloud Foundation 3.5 en VMware vRealize Network Insight 4.0 zijn naar verwachting beschikbaar tegen het einde van VMwares fiscaal jaar 2019 (31 januari 2019).

Bezoek de online perskit met informatie over alle nieuwsaankondigingen tijdens VMworld 2018 Europe.

VMware, VMworld, Workspace ONE, Workspace ONE Intelligence, Workspace ONE Trust Network, Horizon, VMware Cloud, App Volumes, VMware User Environment Manager, Horizon Cloud Service, VMware Identity Manager, AppDefense, Boxer, and Workspace ONE Notebook are registered trademarks or trademarks of VMware, Inc. or its subsidiaries in the United States and other jurisdictions.

---------------

Over VMware
VMware is wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en zakelijke mobiliteit, en helpt organisaties hun digitale transformatie te versnellen. VMware stelt klanten in staat een software-defined aanpak toe te passen op business en IT met zijn cross-cloud architecture en oplossingen voor het datacenter, mobility en security. VMware behaalde in 2016 een jaaromzet van 7,09 miljard dollar en heeft wereldwijd meer dan 500.000 klanten en 75.000 partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Palo Alto, Californië.

Meer informatie
VMware
Ron Grevink
Telefoon: 030 284 95 00
E-mail: rgrevink@vmware.com

Whizpr
Paul Maris / Milan Vaassen
Telefoon: 0317-410483
E-mail: vmware@whizpr.nl