PA Consulting verbetert wereldwijde capaciteit voor innovatie en product design door overname Essential Design

Utrecht, 1 november 2018 - PA Consulting (PA), een wereldwijd adviesbureau voor innovatie en transformatie dat vindingrijkheid tot leven brengt, heeft vandaag de overname aangekondigd van Essential Design (Essential), een in Boston gevestigde onderneming die zich richt op innovatiestrategie en product design. Essential is expert op het gebied van gebruiksgerichte ontwerpen, het verbeteren van klantervaringen en het stimuleren van innovatie op de markt.

Essential is een aanvulling op de wereldwijde mogelijkheden van PA op het gebied van strategie, innovatie, verbetering van productieprocessen en product design en engineering. Het team van PA ondersteunt wereldwijd toonaangevende innovaties, zoals Virgin Hyperloop One’s vernieuwende visie op mobiliteit, Skipping Rocks Lab's inspanningen om duurzame alternatieven voor plastic te creëren, en Monica Healthcare's zoektocht om levens van ongeboren baby's te redden door innovatieve monitoring.

Essential, opgericht in 2001, heeft toonaangevende klanten in de consumentensector, biowetenschappen en gezondheidszorg. Het veelzijdige team van onderzoekers, ontwerpers en ingenieurs levert essentiële bijdragen aan innovatiestrategie om baanbrekende fysieke en digitale producten mogelijk te maken. Het werk van Essential heeft internationale erkenning gekregen en ontving talrijke industrieprijzen op het gebied van designonderzoek, designstrategie en designontwikkeling.

In een wereld waar strategieën, technologieën en innovatie met elkaar concurreren, verandert de combinatie van de competenties van PA en Essential de manier waarop organisaties nieuwe producten en ervaringen op de markt brengen. De overname biedt PA een nieuw expertisecentrum voor innovatie en productontwerp in de Verenigde Staten, dat zal samenwerken met het bestaande Global Innovation and Technology Centre van PA in Cambridge, Verenigd Koninkrijk.

Frazer Bennett, PA Consulting's Chief Innovation Officer: "Het verheugt ons Essential Design te verwelkomen bij PA Consulting. Hun team is bijzonder mensgericht en creëert ontwerpgerichte visies die inspireren tot verandering. Dit sluit perfect aan bij het doel van PA Consulting: 'Wij geloven dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens’. Het uitstekende Essential-team versterkt niet alleen onze aanwezigheid in de VS, maar vergroot ook onze capaciteiten aan de front-end van design en biedt de klanten van onze klanten een wereld van ingenieuze mogelijkheden."

De oprichters van Essential Design, Scott Stropkay en Richard Watson: "We kijken er erg naar uit om ons aan te sluiten bij PA Consulting. Hun expertise, toewijding voor het succes van de klant en het unieke vermogen om innovatieve fysieke en digitale oplossingen te leveren en zo de toekomst op te bouwen die we ons allebei voorstellen, is geweldig. Door deel uit te maken van PA Consulting kunnen we completer ontwerpen, waardoor we meer positieve veranderingen voor onze klanten kunnen bewerkstelligen".

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.Noot voor de redactie

Over PA Consulting
Als innovatie- en transformatie adviesbureau gelooft PA in de kracht van vindingrijkheid om een positieve menselijke toekomst op te bouwen in een door technologie aangedreven wereld. Nu strategieën, technologieën en innovatie met elkaar botsen, maken zij van complexiteit een kans. De diverse teams van experts combineren innovatief denken en baanbrekende technologieën om verder en sneller vooruit te komen. De klanten van PA passen zich aan en transformeren, en samen bereiken zij blijvende resultaten. PA heeft meer dan 2.600 specialisten op het gebied van consumenten, defensie en beveiliging, energie- en nutsbedrijven, financiële diensten, overheid, gezondheidszorg, biowetenschappen, productie, transport, reizen en logistiek. En zijwerken wereldwijd vanuit kantoren in Noord-Amerika, Europa, de Scandinavische landen en de Golfstaten.

PA. Brengt vindingrijkheid tot leven.

Meer informatie: www.paconsulting.com

Over Essential Design
Wij zijn een divers team van onderzoekers, ontwerpers en ingenieurs die strategieën bieden en vertalen om baanbrekende fysieke producten, digitale producten en serviceontwerp-oplossingen te creëren. Door gebruik te maken van de diverse expertise van onze teams, ontwikkelen we een diep begrip van de behoeften van belanghebbenden, ontdekken we overtuigende kansen voor innovatie en stemmen we prioriteiten af.

Essential Design is uitgegroeid tot een toonaangevend innovatie- en ontwerpadviesbureau dat bekend staat om het leveren van een betekenisvolle eindgebruiker en bedrijfswaarde. Empowering people through design.

Meer informatie: www.essentialdesign.comVoor meer informatie

Yellow Communications
Audrey Brugman
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: paconsulting@yellow-communications.com