www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 92 dagen geleden)
Bedrijf:

IBM wordt door overname Red Hat de nummer 1 hybride cloudleverancier en verandert het cloudlandschap volledig

Amsterdam, 29 oktober 2018 – IBM (NYSE:IBM) en Red Hat (NYSE:RHT) hebben een definitieve overeenkomst bereikt waarbij IBM alle uitgegeven en uitstaande aandelen zal overnemen voor 190 Amerikaanse dollars per aandeel in contanten. Dit vertegenwoordigt een waarde van circa 34 miljard dollar.

“De overname van Red Hat is een gamechanger. Het verandert de cloudmarkt volledig,” zegt Ginni Rometty, IBM Chairman, President en Chief Executive Officer. “IBM wordt de nummer 1 hybride cloudleverancier ter wereld en biedt bedrijven de enige open cloudoplossing die de volledige waarde van de cloud voor hun bedrijf ontsluit.”

“De meeste bedrijven hebben momenteel slechts 20 procent van hun cloudreis volbracht en huren rekenkracht in om kosten te besparen,” vervolgt ze. “De volgende 80 procent gaat over het ontsluiten van zakelijke waarde en het stimuleren van groei. Dat is het volgende hoofdstuk van de cloud. Die vereist dat bedrijfsapplicaties naar de hybride cloud verhuisd moeten worden, om meer data te extraheren en elk onderdeel van de organisatie te optimaliseren, van supply chains tot sales.”

“Open source is de standaardkeuze voor moderne IT-oplossingen en ik ben ongelooflijk trots op de rol die Red Hat daarbij heeft gespeeld,” aldus Jim Whitehurst, President en CEO van Red Hat. “Door onze krachten te bundelen met IBM krijgen we de schaalgrootte, middelen en mogelijkheden om de impact van open source te versnellen als basis voor digitale transformatie. Tegelijkertijd kunnen we onze unieke cultuur en onze toewijding voor opensource-innovatie behouden.”

Deze acquisitie verenigt de beste twee hybride cloudleveranciers en stelt bedrijven in staat al hun bedrijfsapplicaties veilig naar de cloud te verplaatsen. Bedrijven gebruiken vandaag al meerdere clouds. Uit onderzoek blijkt echter dat 80 procent van de zakelijke workloads nog niet naar de cloud zijn verplaatst door de propriëtaire aard van de hedendaagse cloudmarkt. Dit houdt de overdraagbaarheid tegen van gegevens en applicaties over meerdere clouds, en zaken als gegevensbeveiliging in een multi-cloudomgeving en cloudbeheer.

IBM en Red Hat krijgen een sterke positie om dit probleem aan te pakken en de acceptatie van de hybride multi cloud te versnellen. Samen zullen ze klanten helpen om sneller cloud-native bedrijfsapplicaties te maken, en betere portabiliteit en beveiliging van gegevens en applicaties in meerdere publieke en private clouds te realiseren. Daarnaast kunnen klanten vertrouwen op consistent cloudbeheer. Beide bedrijven zullen daarbij gebruikmaken van hun gedeelde leiderschap op het gebied van belangrijke technologieën, zoals Linux, containers, Kubernetes, multi-cloudbeheer en cloudmanagement en -automatisering.

De samenwerking tussen IBM en Red Hat bestaat al 20 jaar, en IBM was al een vroege supporter van Linux. Samen ontwikkelden ze een succesvolle enterprise-versie van Linux, en recent hebben ze zich ingezet om klanten Kubernetes en hybride cloudoplossingen te leveren. Deze innovaties zijn kerntechnologieën geworden binnen de hybride cloudactiviteiten van IBM ter waarde van 19 miljard dollar. IBM en Red Hat hebben meer bijgedragen aan de opensourcecommunity dan welke andere organisatie dan ook.

“De aankondiging van vandaag komt voort uit onze jarenlange samenwerking,” zegt Rometty. “Een daarvan was de aankondiging van onze hybride cloud-samenwerking in mei. Dit was een belangrijke voorbode van onze reis tot op de dag van vandaag.”

IBM zal zich blijven inzetten voor Red Hat’s open governance, opensourcebijdragen, deelname aan de opensourcecommunity, het ontwikkelmodel en het bevorderen van zijn wijdverspreide ontwikkelaarscosysteem. Daarnaast zullen IBM en Red Hat zich blijven inzetten voor de blijvende vrijheid van open source, via initiatieven als de Patent Promise, GPL Cooperation Commitment, het Open Invention Network en LOT Network.

IBM en Red Hat zullen ook blijven bouwen aan en het verbeteren van Red Hat-partnerschappen, inclusief die met grote cloudproviders, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud en Alibaba. Tegelijkertijd zal Red Hat profiteren van de schaalgrootte van IBM op gebieden als hybride cloud- en enterprise-IT, wat bijdraagt aan het uitbreiden van hun opensourcetechnologieportfolio bij wereldwijde organisaties.

“IBM is vastbesloten om een authentieke multi-cloudleverancier te zijn en we zullen prioriteit geven aan het gebruik van Red Hat-technologie voor meerdere clouds,” aldus Arvind Krishna, Senior Vice President van IBM Hybrid Cloud. “Hiermee zal IBM opensourcetechnologie ondersteunen, waar deze ook draait, waardoor het gebruik ervan in commerciële omgevingen over de hele wereld aanzienlijk kan opschalen.”

Na afronding van de overname zal Red Hat als een afzonderlijke eenheid bij IBM’s Hybrid Cloud-team worden toegevoegd. De onafhankelijkheid en neutraliteit van Red Hat’s open sourceontwikkelerfgoed en -betrokkenheid, het huidige productportfolio, de go-to-market-strategie en de unieke ontwikkelingscultuur blijven behouden. Red Hat blijft onder leiding staan van Jim Whitehurst en het huidige managementteam van Red Hat. Jim Whitehurst zal ook toetreden tot IBM’s senior managementteam en rapporteren aan Ginni Rometty. IBM wil verder het hoofdkantoor, de faciliteiten, de merken en werkwijzen van Red Hat behouden.

“De toewijding van IBM om de dingen te behouden die Red Hat succesvol hebben gemaakt – focus op de klant en de opensourcegemeenschap – maken dit niet alleen een geweldige kans voor Red Hat maar ook voor open source in brede zin,” zegt Paul Cormier, President, Products and Technologies bij Red Hat. “Sinds de dag dat we besloten om opensourcesoftware voor grootzakelijke bedrijven te maken, is onze missie hetzelfde gebleven. En nu wil een van de grootste technologiebedrijven ter wereld met ons samenwerken om onze inspanningen op te schalen en te versnellen, waardoor opensource-innovatie naar nog meer organisaties gebracht kan worden.”

Financiële details

De overname van Red Hat versterkt IBM’s high-value-model. Binnen 12 maanden na afsluiting zal het de omzetgroei, de brutomarge en vrije kasstroom van IBM versnellen. Ook zal het een solide en groeiend dividend ondersteunen.

Het bedrijf zal doorgaan met een gedisciplineerd financieel beleid en zet zich in voor het handhaven van sterke investeringswaardige kredietratings. Het bedrijf zal zich richten op een hefboomprofiel dat consistent is met een middelhoge tot hoge A-kredietrating. Het bedrijf is van plan zijn aandeleninkoopprogramma in 2020 en 2021 op te schorten.

Bij ondertekening beschikt het bedrijf over voldoende cash, krediet- en overbruggingsleningen voor de financiering van de transactie. Het bedrijf is van plan de transactie af te sluiten door een combinatie van contanten en schulden.

De overname is goedgekeurd door de raden van bestuur van zowel IBM als Red Hat. Het is onderworpen aan de goedkeuring van de Red Hat-aandeelhouders. Het is ook onderworpen aan wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De sluiting wordt in de tweede helft van 2019 verwacht.
Laatste van IBM Nederland BV  
IBM wordt door overname Red Hat de nummer 1 hybride cloudleverancier en verandert het cloudlandschap volledig

IBM geeft Europese bedrijven volledige controle over hun data met upgrade aan IBM Cloud

IBM opent haar eerste IBM onderzoekslaboratorium op het Afrikaanse continent
Amerikaanse scholengroep Jefferson County Public Schools zet cloudoplossing van Extreme Network in om 200.000 leerlingen van onderwijs te voorzien

Data Matters en VHIC lanceren Strongroom pre-ingest

Renewd neemt deel aan Green Consumption Pledge van Europese Unie

Barracuda introduceert snel, schaalbaar en veilig back-up platform voor gegevens in Microsoft Office 365

Ivanti breidt Neurons Platform uit met beheer en beveiliging van IoT-apparaten in de gezondheidszorg

Thuisprinter is serieus veiligheidsissue voor bedrijven

Cisco-studie ziet kritieke rol voor privacy als gevolg van de pandemie

Beheer van IT-omgeving offshore windpark Borssele V in handen van Conclusion Mission Critical

Esri stelt kaarten, data en locatiediensten beschikbaar voor ontwikkelaars met ArcGIS developer platform

Nederlandse startup introduceert privacyvriendelijk social network Quodari
CISO-onderzoek: Mobiele apparaten centraal in cybersecurity-strategie

Sitech Services en Valid verlengen outsourcing-samenwerking

Rapport: Amerikaanse overheidsorganisaties verliezen miljoenen bij een gemiddeld datalek of netwerkprobleem

Splashtop haalt 50 miljoen dollar aan nieuwe financiering binnen en bereikt unicorn-status

Ontwikkelaars in detailhandel en horeca verhelpen kwetsbaarheden sneller dan andere sectoren

Het project van Schneider Electric met E.ON wint de enerTIC Award voor groene en digitale ‘Smart Grid’-technologie

Jamf uitgeroepen tot ‘Leader’ in het IDC MarketScape: Worldwide Unified Endpoint Management Software for Apple Devices 2021-rapport

Schneider Electric en de VELUX Groep gaan samenwerken op het gebied van duurzame energie

Hoogopgeleide werkzoeker haat bazige recruiter, wil gelijkwaardig zijn

In 2020 meer gegoogled naar (kinder)psycholoog en eenzaamheid

Nieuw jaar, nieuwe versie van DanaBot

Voor het vierde jaar op rij groei voor TP Vision

Tablet als zoethoudertje?

Orange Business Services Flexible SD-WAN ondersteunt Getinge met meer flexibiliteit om de gezondheidssector te helpen

Thuiswerken is een blijvertje, maar een goede thuiswerkplek blijft een uitdaging

Pandemie stelt digitalisering Nederlandse MKB uit
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 92 dagen
IBM Nederland .. contact  

Logo IBM Nederland BV

  +31-020-513-5151
  www.ibm.com/ibm/nl/nl
IBM Nederland .. sociaal  


IBM Nederland .. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Renewd
Logo Fairview
Logo QuandaGo
Logo Alleeninkt.nl
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Offorte
Logo AtMost
Logo SoftApp BV
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Techone B.V.
Logo Medius
Logo MCS B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Boys with Brains
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Ivanti
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo Cisco
Logo Conclusion Mission Critical
Logo Ivanti
Logo Valid
Logo Infoblox
Logo Splashtop
Logo Veracode
Logo Schneider Electric
Logo Jamf
Logo Schneider Electric
Logo Red Hat, Inc.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90234 persberichten
- 5888 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9566 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl