www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2478 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (406 dagen geleden)
Bedrijf:

LEVELFOUR GROEIT DOOR OVERNAME XRC ICT GROUP 

NISTELRODE, 29 oktober 2018.
Glasvezelleverancier Levelfour Networks neemt met ingang van 1 november 2018 XRC ICT Group over. Met de overname breidt Levelfour haar organisatie  aanzienlijk uit en maakt het zich als totaalaanbieder van glasvezelnetwerken- & technieken inclusief bijbehorende diensten op voor sterke groei.

Levelfour Networks haalt met de overname van de XRC ICT Group en haar dochterorganisaties een aantal belangrijke pijlers in huis, die haar positie in de groeiende markt nog meer verstevigen richting de ambitie van marktleider. “Voor ons is dit een strategische keuze en logische stap”, vertelt Peter Grotenhuis, CEO van Levelfour Networks. Het maakt van het bedrijf een aanbieder van ‘total solutions’ in de markt van glasvezelnetwerken. “Gevestigde partijen als KPN, Ziggo en Tele2 zijn ons natuurlijk jaren voorgegaan, maar het is nu tijd om daar een passend alternatief tegenover te kunnen zetten”.

Binnen de XRC ICT Group zitten complementaire bedrijven; zoals NXTcom, dat als internet service provider al gebruik maakte van o.a. de netwerken van Levelfour en tevens haar eigen unieke telecomplatform NXTvoice in huis heeft waarvan momenteel landelijke providers en ook resellers al gebruik maken. Daarnaast ook XRC concepts dat met haar web-development team naam maakt in grote Europese overheidsprojecten en tevens zorgt voor slimme ontwikkelingen op web gebied. Ook master distributeur Westcomm, dat in januari 2017 is toegevoegd aan de XRC ICT Group is een welkome aanvulling in het ontzorgen van partners. Vooral de neergang van ISDN verbindingen wordt daarmee snel opgelost met hybride toepassingen van merken en oplossingen van bintec en Wirewin. De basis van de XRC ICT Group is ooit gelegd door XRC services, dat bekend is van haar ICT portfolio in de Retail- & Horeca. “Een onderneming om extra trots op te zijn, want ze zijn het afgelopen jaar zelfs nog uitgeroepen tot beste ICT specialist in de branche”’ aldus Grotenhuis.

Vernieuwende trends
Met de overname van de XRC ICT Group maakt Levelfour zich op voor een sterke groei in de markt van glasvezelinfrastructuur. “Het is onze ambitie marktleider te worden”, zegt Grotenhuis. Naast de sterke salesorganisatie, brede vakkennis en goede customer care afdeling, brengt XRC ook een ICT- & web development team in, dat klantgerichte oplossingen realiseert. Met dit ontwikkelteam speelt Levelfour sneller in op de vernieuwende trends in de breedband- en telecommunicatie markt. “De synergie die ontstaat met de samenvoeging van beide ondernemingen, biedt mogelijkheden die we anders niet zo snel hadden kunnen verwezenlijken”, aldus Grotenhuis.

Verhuizing en groeikansen
Na de overname verplaatst Levelfour Networks zijn operationele organisatie van Waalwijk naar het prachtige nieuwe hoofdkantoor van XRC in Nistelrode. De dochterondernemingen CrossNetworks en ParkNed verhuizen mee. Deze overgang dient voor eind 2018 afgerond te zijn. De krachten en activiteiten zullen dus binnen de vernieuwde Levelfour organisatie gebundeld worden en verder worden uitgebreid. In de toekomst wil het bedrijf ook diensten als 5G en straalverbindingen aanbieden. Ook biedt de overname groeikansen in België en mogelijk Duitsland. Daar heeft Levelfour ook de ambitie eigen glasvezelnetwerken te bouwen en te exploiteren, vertelt Dave Spijker, CCO bij Levelfour Networks. Doelstelling is eerst de Benelux te veroveren, om daarna langzaam door te groeien binnen de Europese grenzen. De verwachting is dan ook dat meer overnames zullen volgen. “Wij streven ernaar om rond deze tijd volgend jaar ons werknemersaantal op het mooie ronde getal van 50 te hebben”,  aldus Grotenhuis, maar sluiten snellere groei niet uit gezien de mogelijkheden in de markt. Dave Spijker (CCO) en Mike Noorbeek (COO) zullen namens de XRC ICT Group toetreden tot de directie van Levelfour die naast CEO Peter Grotenhuis bestaat uit Wouter Gerritsen (CFO) en Robert Romer (CTO).Over Levelfour Networks
Levelfour Networks bouwt en exploiteert zakelijke glasvezelnetwerken (FttO: Fiber to the Office), waarbij de onderneming zich richt op de gehele realisatieketen van initiatief tot exploitatie en dienstverlening. Onder de naam ParkNed verzorgt het bedrijf de aanleg van glasvezelnetwerken. ParkNed is actief op ruim 20 bedrijventerreinen in het zuiden, midden en oosten van Nederland. Dochteronderneming CrossNetworks heeft daarbij een operatieve rol en verbindt de verschillende dienstverleners op de diverse netwerken.

Over XRC services
XRC ICT Group is als Europese ICT-organisatie sinds 2007 in met name de Benelux en Duitsland actief. XRC voert voor kleine, middelgrote en grote organisaties ICT-projecten uit op het gebied van internet, telecom, cloud, security, Wi-Fi en POS inclusief de installatie en het beheer daarvan. 

EINDE PERSBERICHTNoot voor de redactie (niet voor publicatie): voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Irene Verwoerd
Marketing & communication Assistant
Levelfour Networks/XRC® services
Tel +31 (0)88 22  9 04 55
Email: i.verwoerd@xrc.nl
Adres: Canadabaan 16 5388 RT Nistelrode
Eerder van Levelfour  
2 dec 2019 Levelfour is de nieuwe naam van XRC, CrossNetworks en NXTcom

3 mei 2019 Levelfour Networks zet de volgende stap in groeiambities door overname Glasnet Aalburg

21 mrt 2019 Levelfour Networks trekt Henk Slabbekoorn aan als director business development om FttO-ambities te verwezenlijken
Geplaatst:
Verstreken tijd: 406 dagen
Levelfour contact  

Logo Levelfour

  Irene Verwoerd
  +31 (0)88 229 04 55
  i.verwoerd@xrc.nl
  www.levelfour.nl
Levelfour sociaal  


Levelfour tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo SecureMe2
Logo Schneider Electric
Logo Fellowes Benelux
Logo I.R.I.S.
Logo Klarna
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87268 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6818 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl