www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 103 dagen geleden)
Bedrijf:

Nieuw B2B-platform ‘slimmer’ dan Google: “alles begint met het stellen van de juiste vragen.”

Amsterdam, 24 oktober 2018 - Outsourcing Hub lanceert een nieuw B2B-platform dat het zoeken en vinden van geschikte IT-partners drastisch vereenvoudigt. Of het nu gaat om Internet of Things, ERP, Cloud, Artificial Intelligence of een ander IT-thema: via iSourcing Hub kunnen bedrijven, overheden en hun adviseurs vragen stellen aan relevante spelers in de markt. In plaats van ‘zoekmachineruis’ krijgt 
iedereen direct de informatie waar ze naar op zoek zijn, zodat snel de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

Stel dat je als bedrijf of overheid ‘iets’ wilt gaan doen met Internet of Things, dan is het vinden van de juiste informatie en antwoorden op vragen erg lastig. ‘Google is je vriend’ is een bekende uitdrukking. Maar zo’n zoekmachine is niet geschikt voor dit soort complexere zoekopdrachten. De hoogste zoekresultaten zijn vooral het werk van de handigste internetmarketeers en bedrijven met de dikste portemonnee.

Ook als je al vrij goed weet ‘wat’ je wilt gaan doen met bijvoorbeeld IoT of een van de vele andere IT-oplossingen, dan is het nog steeds een uitdaging om snel de relevante partijen in kaart te brengen en uit te vinden welke van deze partijen het best voldoet. Alles begint met het stellen van de juiste vragen aan de juiste partijen, maar de manier waarop dat tot nu toe gebeurt is verre van optimaal.

iSourcing Hub
Deze problemen wil het nieuwe B2B-platform iSourcing Hub nu in één keer oplossen. Alle ruim 130 leveranciers die op Outsourcing Hub staan, zijn automatisch ook aangesloten op iSourcing Hub. Het nieuwe platform wordt nu echter voor alle soorten IT-dienstverleners opengesteld, zodat bijvoorbeeld ook kleine specialistische bedrijven en start-ups gevonden kunnen worden.

Henk Pater, founder en directeur: “In 2015 lanceerden we Outsourcing Hub, het onafhankelijke matchingplatform voor IT-outsourcing dat issues rondom de leveranciersselectie op een slimme manier heeft opgelost. Als matchmaker hebben we hiermee in de afgelopen jaren vele honderden partijen bij elkaar gebracht, vaak met een verrassend resultaat.”

Gaandeweg kreeg het bedrijf meer vragen over thema’s zoals IoT, RPA, ERP, Security en DevOps. Pater: “Het gaat dan eigenlijk niet meer om ‘outsourcing’, althans, niet in de klassieke definitie van het woord. Maar de issues waren min of meer hetzelfde, want ook in andere hoeken van de IT-sector is het lastig de markt en relevante spelers goed te overzien. Met alle kennis die we hebben opgedaan in het outsourcingdomein, was iSourcing Hub een logische volgende stap. We kunnen nu het gehele IT-speelveld beslaan en - met Tech/BPO - zelfs al een beetje daarbuiten!”

Slimme vragen
Voor alle domeinen op iSourcing Hub moet direct duidelijk zijn welke spelers hierop actief zijn en wat hun expertise is. Dat wordt momenteel geïnventariseerd onder de huidige ruim 130 IT-leveranciers en op korte termijn ook onder ruim 200 aangesloten adviesbedrijven. Elke nieuwe aanbieder dient aan te geven op welke domeinen zij actief is en in welke mate.

Via een laagdrempelig interactief proces kunnen klanten vragen stellen die in een keer naar alle relevante aanbieders kunnen worden gestuurd. Deze vragen kunnen worden opgeslagen voor persoonlijk gebruik, maar ze kunnen ook worden gedeeld met alle andere gebruikers van iSourcing Hub via de Public Library. Henk Pater: “Het voordeel hiervan is dat er zo tientallen en uiteindelijk honderden slimme vragen beschikbaar komen. En dat scheelt alle partijen tijd. Als zoekende partij hoef je niet steeds zelf het wiel opnieuw uit te vinden en de aanbieders hoeven niet telkens opnieuw dezelfde vragen te beantwoorden.”

De antwoorden van de aanbieders worden namelijk ook opgeslagen. Ze zijn niet direct zichtbaar of openbaar; de aanbieder zelf kan antwoorden beheren en bij iedere zoekopdracht valideren of actualiseren. Maar zo kan het systeem wel real-time voorspellen hoeveel en welke partijen goed passen op basis van de door de zoekende partij gehanteerde vragen  en criteria.

Anoniem zoeken én bijdragen
Dankzij iSourcing Hub kan de zoekende partij ervoor kiezen om in eerste instantie discreet te zoeken en partijen anoniem te benaderen, net zoals bij Outsourcing Hub. Pater: “Wij geloven in een ‘pull-aanpak’ en niet in ‘push’. Die constante push via bijvoorbeeld callcenters? Dat vindt iedereen irritant. Maar tegelijkertijd moet de klant ook snappen dat je - om relevante informatie te krijgen - wat meer over jezelf moet vertellen voor je iets nuttigs terug zult krijgen. En dat kan perfect met iSourcing Hub, omdat je niet prijs hoeft te geven namens welk bedrijf of namens welke (overheids)organisatie je de vragen stelt. Dat scheelt echt veel moeilijk gedoe en stimuleert tijdige interactie met de markt!”

Het maakt volgens Pater niet uit in welke fase een IT-project zich verkeert, maar de nadruk legt hij op vroegtijdige interactie met de markt. “Daarmee bedoel ik dat je al tijdens deskresearch en marktverkenningen via ons systeem wordt geholpen de juiste vragen te stellen aan relevante spelers, mede door input van andere gebruikers én van aanbieders zelf. Vrijwel iedere gebruiker heeft nuttige kennis in de vorm van nieuwe slimme vragen of nieuwe relevante spelers voor een bepaald domein. Daarvan wordt vaak iets gedeeld en zo wordt met elke zoekopdracht het systeem verder verrijkt en geactualiseerd.”

Knowledge Partners
Met al die slimme vragen en nieuwe spelers voor nu al ruim honderd domeinen wordt het een uitdaging alles op orde te houden en kwaliteit te borgen. Daarom werkt het platform met Knowledge Partners. Dit zijn IT-leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de vragen in de Public Library. Er wordt gestart met de tien populairste thema’s, met maximaal een of twee Knowledge Partners per domein. Uiteindelijk is per domein ruimte voor maximaal vier Knowledge Partners.

Pater: “We hebben onze gebruikers altijd nauw betrokken bij de ontwikkeling van het platform. Zij weten het beste waar behoefte aan is en zij hebben inhoudelijk meer kennis van de thema’s en domeinen dan onze mensen. Voor de lange termijn kijken we naar A.I. en Machine Learning, maar we zullen moeten beginnen met zelf te leren wat werkt. En dat doe je het beste ‘on the job’ samen met je klanten. Het feit dat we sinds de aankondiging vorige week al 16 Knowledge Partners hebben gecontracteerd en dat er nog vele tientallen IT-leveranciers en adviesbedrijven geïnteresseerd zijn, zegt genoeg.”

Overzicht huidige Knowledge Partners (24 oktober 2018)

Naam Knowledge Partner
Domein/Thema
Type
AltijdContinuïteit
Organizing IT Services
Adviesbedrijf
Ambrero
Software Development
IT-leverancier
DiVetro
Best Value
Adviesbedrijf
Giarte
XLA
Adviesbedrijf / Analist
InTECHrity
Information Security
Adviesbedrijf
IT's Value
IT Financial Management
Adviesbedrijf
Korton
Cloud
IT-leverancier
Mitopics
ERP
Adviesbedrijf
Promax
A.I.
IT-leverancier
Pulse
ERP
IT-leverancier
Source2innovate
Innovation
Adviesbedrijf
Strict Consultancy
Cyber Security
Adviesbedrijf
Supply Value
IT Procurment
Adviesbedrijf
Transitieprofs
Cloud Transition/Transformation
Adviesbedrijf
Transparency Lab
A.I.
Adviesbedrijf
Weolcan
Cloud
Adviesbedrijf

Beeldmateriaal
Klik hier voor een hi-res versie van de afbeelding (637KB)

* * *

Over Outsourcing Hub / iSourcing Hub
iSourcing Hub is een initiatief van Outsourcing Hub, het onafhankelijke online platform voor ICT-serviceproviders, uitbesteders en hun adviseurs. Via slimme algoritmes brengt Outsourcing Hub vraag en aanbod in de ICT-sector bij elkaar. Het platform is in 2015 opgericht en is de grootste, meest actuele database met providerdata van Nederland met meer dan 130 ICT Service Providers en meer dan 200 adviesbedrijven. Eind 2018 werd iSourcing Hub gelanceerd, waarmee de matchmaking is uitgebreid van IT-outsourcing naar het gehele IT-domein.

Websites:
iSourcingHub.nl
OutsourcingHub.nl

Meer informatie (niet voor publicatie):
Henk Pater, Founder/Directeur Outsourcing Hub
E-mailadres: henk.pater@outsourcinghub.nl
Telefoon: +31 85 773 1600
Laatste van iSourcing Hub  
Outsourcing Hub kondigt rebranding aan en is vanaf nu iSourcing Hub

Nieuw B2B-platform ‘slimmer’ dan Google: “alles begint met het stellen van de juiste vragen.”

Outsourcing Hub en cloudscanner gaan samenwerking aan
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 103 dagen
iSourcing Hub contact  

Logo iSourcing Hub

  +31 (0)85 – 773 16 00
  info@isourcinghub.nl
  isourcinghub.nl
iSourcing Hub sociaal  


iSourcing Hub tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl