Bitdefender koopt specialist in gedrags- en netwerkanalyse RedSocks Security

Bitdefender investeert hiermee in verdere klantbeveiliging, verbetering van de technologie en verbreding van het portfolio tot ver buiten de endpoints

Den Haag, 23 oktober 2018Bitdefender, beveiliger van meer dan 500 miljoen systemen in meer dan 150 landen, kondigt vandaag de acquisitie aan van RedSocks Security. Als onderdeel van de doorlopende M&A-strategie breidt deze strategische overname het portfolio en de markt van Bitdefender uit met netwerksecurity en analytics. De overname is een volgende stap in de stabiele groeistrategie van Bitdefender.

Het Nederlandse RedSocks Security specialiseert zich in de automatische detectie van verdacht netwerkgedrag en het vechten tegen cybercrime. Door Machine Learning, Artificial Intelligence en Cyber Threat Intelligence te combineren, levert de organisatie niet intrusieve, real-time detectie-oplossingen en incident response-diensten voor klanten. Hiermee signaleert RedSocks Security geavanceerde inbreuken op het netwerk die door andere geïmplementeerde netwerksecurity-oplossingen niet worden gedetecteerd.

Florin Talpes, CEO en oprichter van Bitdefender: “Bij Bitdefender zijn we met deze toevoeging in staat om onze klanten en die van RedSocks Security nog sterkere beveiliging te bieden bij geavanceerde cyberaanvallen. Door de toevoeging van de netwerkanalytics en threat intelligence van RedSocks Security aan GravityZone, een compleet endpoint-preventie-, detectie en reactieplatform, profiteren klanten van een meer uitgebreide en gelaagde aanpak van security. Bovendien biedt de combinatie dieper inzicht in het dreigingslandschap.”

Pepijn Janssen, oprichter van RedSocks Security, vult aan: “Toen we RedSocks Security in 2012 oprichtten, was ons doel om oplossingen te bouwen die ieder type organisatie konden helpen en die op de lange termijn toegevoegde waarde leveren. Samen met Bitdefender gaan we dit doel nu behalen. We zijn ontzettend trots dat we erkend zijn door en nu onderdeel zijn van een visionair cybersecuritybedrijf als Bitdefender.”

Zowel de VS als Europa zijn essentiële markten voor Bitdefender. Aan de ene kant biedt het portfolio van RedSocks Security meer saleskansen voor Bitdefender wereldwijd en tegelijkertijd versnelt de acquisitie van RedSocks Security de go-to-market tractie van het bedrijf binnen Europa. Bitdefender is al meer dan twaalf jaar actief op de Nederlandse markt met oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Het bedrijf heeft een juridische entiteit in Nederland. Met de toevoeging van RedSocks Security en zijn personeel, zal Bitdefender zijn business in Nederland uitbreiden en krijgt het nog meer voet aan de grond binnen de Noord-Europese markt.

De deal is gesloten op 11 oktober 2018 in navolging van een andere M&A deze maand, waaruit Bitdefender Australia en de directe toegang van Bitdefender tot de APAC-markt zijn ontstaan. Met deze nieuwe acquisitie, die is begeleid door i5invest GmbH, gaan alle assets, klanten en medewerkers van RedSocks Security over naar de Bitdefender Group. Het huidige kantoor van RedSocks Security en het team van netwerkspecialisten zal verdergaan als Bitdefender Nederland.

“We zijn klaar om aan het werk te gaan met ons nieuwe team bij RedSocks Security. Beide teams zijn ontzettend enthousiast om samen te gaan werken en te innoveren om nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan klanten en partners”, voegt Florin Talpes toe.

---------

Over Bitdefender
Bitdefender is een wereldwijde leider in cybersecurity die meer dan 500 miljoen systemen in meer dan 150 landen beschermt. Sinds 2001 heeft Bitdefender-innovatie consistent bekroonde beveiligingsproducten en bedreigingsinformatie geleverd voor de slimme huizen, mobiele gebruikers, moderne organisaties en hun netwerken, devices, datacenters en cloudinfrastructuur. Tegenwoordig zijn Bitdefender en zijn Labs ook de voorkeursleverancier van providers, ingebed in meer dan 38% van 's werelds beveiligingsoplossingen. Erkend door de industrie, gerespecteerd door leveranciers en geroemd door klanten, is Bitdefender het cyberbeveiligingsbedrijf waar men op kan vertrouwen. www.bitdefender.com.

Over RedSocks Security
RedSocks Security is specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit. Door het gebruik van Machine Learning, Artificial Intelligence en Cyber Threat Intelligence wordt het mogelijk voor RedSocks Security om non-intrusive, real-time malicious breach detection oplossingen en incident response te bieden. De oplossingen zijn toepasbaar in organisaties ongeacht hun grootte en faciliteren compliancy met EU-privacywetgeving.

RedSocks Security biedt de RedSocksMTD® zowel als hardware en als virtuele network appliance. Deze innovatieve, schaalbare oplossing analyseert uitgaand netwerkverkeer (Netflow, IPFIX) real time, op basis van bestemmingen en gedragingen en lijsten van malicious indicators, wat organisaties helpt met het sneller opsporen van cyberdreigingen.

Voor meer informatie: www.redsocks.eu, LinkedIn of Twitter.

Meer informatie
Marcommit
Arlieke Tammer
035-5822730
redsocks@marcommit.nl