Descartes maakt eerste succesvolle importaangifte in nieuw douaneaangiftesysteem Verenigd Koninkrijk mogelijk

Descartes Systems Group (Nasday: DSGX) (TSX: DSG), wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiekintensieve organisaties, kondigt aan dat het succesvol de eerste importaangifte in het nieuwe douaneaangiftesysteem Customs Declaration System (CDS) van de Engelse douanedienst – Her Majesty’s Revenu and Customs (HMRC) – mogelijk heeft gemaakt.

CDS is het nieuwe systeem voor het beheren van douaneaangifteformulieren voor import en export. CDS vervangt het oude CHIEF-systeem (Customs Handling of Import and Export Freight). In aansluiting op de technische lancering van CDS in augustus 2018 werkte Descartes nauw samen met HMRC om Descartes-klanten klaar te stomen om declaraties via het nieuwe systeem in te dienen. Nu de eerste succesvolle aangiftes op 3 september 2018 werden gedaan, richt Descartes zich op het helpen van bedrijven met de overstap op CDS.

“We zijn vereerd dat onze software werd gebruikt voor de eerste succesvolle CDS-aangifte. Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van CDS”, zegt Martin Meacock, Director eCustoms Product Management van Descartes. “De verschillen tussen CDS en CHIEF zijn niet alleen van technische aard, maar gaan ook over de regels en datavereisten om te voldoen aan de EU Union Customs Code (UCC). We hebben nauw samengewerkt met zowel de Engelse douanedienst als onze klanten om aan die vereisten te kunnen voldoen. Binnenkort introduceren we nieuwe features om de functionaliteit van CDS-import en -export in toekomstige releases te ondersteunen.”

De combinatie van de cloudoplossing van Descartes op het gebied van douane-compliance en ’s werelds meest uitgebreide logistieke messaging-netwerk – het Descartes Global Logistis NetworkTM – helpt organisaties data te verzamelen en te verwerken, waar douane- en belastingautoriteiten om vragen. Descartes houdt continu wijzigingen in de regelgeving van deze overheidsinstellingen, zoals de UCC, in de gaten. Zo helpt het klanten douaneaangiften op een efficiënte manier te verwerken zonder verstoring van de internationale goederenstroom.

###

Over Descartes
Descartes (TSX: DSG) (Nasdaq: DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo, Canada, en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie: www.descartes.com. Volg ons op LinkedIn en Twitter voor de meest recente informatie.