Klanten van Tyres on the Drive plannen zelf flexibel afspraken in met Descartes

Descartes Systems Group (Nasdaq: DSGX) (TSX: DSG), wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiek-intensieve organisaties, kondigt aan dat het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bandenspecialist Tyres on the Drive haar klanten nu de mogelijkheid biedt om online zelf afspraken in te plannen met de oplossing van Descartes voor dynamische afspraakboeking en routeplanning. De oplossing biedt een onderscheidende klantervaring en vergroot tegelijkertijd de productiviteit van de Tyres on the Drive-vloot en -technici.

“Om de ervaring van onze klanten te verbeteren, wilden we ze de mogelijkheid bieden om zelf afspraken in te plannen, maar dan wel op basis van specifieke businessparameters, zodat wij zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan”, zegt Ray Fernandez, CEO van Tyres on the Drive. “We kozen voor de oplossing van Descartes, omdat we hiermee tijdens het aankoopproces kunnen inspelen op de keuze van klanten en zo realtime geoptimaliseerde afspraakboekingen bieden.”

Tyres on the Drive biedt klanten een mobiele bandenservice op een tijdstip en locatie naar keuze. Het bedrijf beschikt over honderd technici en een vloot van zeventig busjes verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Samen voeren de technici in 2018 circa 150.000 klussen uit. Descartes heeft het bedrijf geholpen zijn grotendeels handmatige, op contactcentra gebaseerde afspraakboekingsproces te vervangen.

image
Het afspraakboekingsproces dat door Tyres on the Drive is geïmplementeerd, maakt deel uit van de Routing-, Mobile en Telematics-suite van Descartes. De oplossing toont de klant tijdens het aankoopproces de beste afspraakopties. Deze opties worden op dynamische wijze geselecteerd en op milieuvriendelijkheid gerangschikt op basis van verschillende variabelen, zoals de locatie van de opdracht, of deze in de buurt is van andere klussen, de geschatte benodigde tijd, de bestellingsomvang, toegestane snelheid op omliggende wegen en andere restricties. Dankzij de flexibiliteit van de oplossing kunnen distributeurs, retailers en andere bezorgorganisaties verschillende tijden voor de afspraak aanbieden, alsook value-added services. Deze belangrijke features stimuleren de omzet van Tyres on the Drive.

“Tyres on the Drive is een innovatief bedrijf en een goed voorbeeld van hoe het gebruik van geoptimaliseerde afspraakboeking kan bijdragen om de klantervaring om te zetten in een concurrentievoordeel”, zegt Pól Sweeney, UK Vice President of Sales bij Descartes. “We helpen onze gebruikers niet alleen om hun klanten beter te bedienen, dankzij onze oplossing kunnen ze ook hun bedrijfsvoering optimaliseren.”

###

Over Tyres on the Drive
Tyres on the Drive is een mobiele bandenspecialist die klanten in staat stelt online of telefonisch een afspraak in te plannen om hun banden te laten vervangen of repareren op een locatie naar keuze– of dat nu thuis is, op kantoor of zelfs bij de sportschool. Wij zijn anders en daar zijn we trots op: we zijn er al langer van overtuigd dat het kopen of vervangen van banden geen tijdrovend, onhandig proces hoeft te zijn waarbij de klant zich moet aanpassen aan de openingstijden van de garage. Dankzij onze mobiele reparatie-units is wachten in een koude garage verleden tijd. Met Tyres on the Drive kun je thuis of op het werk gewoon aan de slag terwijl onze experts zich om je banden bekommeren. Banden zijn onze passie, maar we weten ook dat dat niet altijd voor onze klanten geldt, dus ontzorgen we hen zo veel mogelijk en bieden we een vriendelijke, gedegen service.

Over Descartes
Descartes (TSX: DSG) (Nasdaq: DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo, Canada, en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie: www.descartes.com. Volg ons op LinkedIn en Twitter voor de meest recente informatie.