RedSocks Security sluit zich aan bij Cyberveilig Nederland

Den Haag, 8 oktober 2018 – RedSocks Security, specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit, heeft zich aangesloten bij Cyberveilig Nederland, de brancheorganisatie voor de cybersecuritysector. Cyberveilig Nederland heeft als doel de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en de kwaliteit en transparantie binnen de cybersecuritysector te verhogen. Reden voor RedSocks Security om zich aan te sluiten bij de brancheorganisatie is de overeenkomstige missie om het internet in Nederland veiliger te maken.

Cyberveilig Nederland is een initiatief van acht cybersecurity dienstverleners. De organisatie nodigt andere dienstverleners binnen de sector uit om zich bij dit initiatief aan te sluiten en heeft de teller inmiddels op ruim 25 leden staan. Gezamenlijk werken zij aan belangenbehartiging, de ontwikkeling van keurmerken en een gedragscode en het weerbaarder maken van Nederland op het gebied van cybersecurity.

Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland: “Cyberveilig Nederland wil graag de markt van cybersecurity dienstverleners breed vertegenwoordigen. RedSocks Security mag daarin niet ontbreken en we zijn daarom blij dat zij zich bij ons hebben aangesloten.”

Floris van den Broek, CEO van RedSocks Security: “RedSocks Security zet zich sinds de oprichting al in voor het bestrijden van cybercriminaliteit en het vergroten van het bewustzijn hieromheen met bijvoorbeeld awareness trainingen en phishing testen. Toetreden tot de belangenvereniging voelde dan ook als een logische stap. Samen kunnen we meer urgentie geven aan het belang van cybersecurity en de zichtbaarheid en impact van onze sector vergroten.”

----

Over RedSocks Security
RedSocks Security is specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit. Door het gebruik van Machine Learning, Artificial Intelligence en Cyber Threat Intelligence wordt het mogelijk voor RedSocks Security om non-intrusive, real-time malicious breach detection oplossingen en incident response te bieden. De oplossingen zijn toepasbaar in organisaties ongeacht hun grootte en faciliteren compliance met EU-privacywetgeving.

RedSocks Security biedt de RedSocksMTD® zowel als hardware en als virtuele network appliance. Deze innovatieve, schaalbare oplossing analyseert uitgaand netwerkverkeer (Netflow, IPFIX) real time, op basis van bestemmingen en gedragingen en lijsten van malicious indicators, wat organisaties helpt met het sneller opsporen van cyberdreigingen.

Voor meer informatie: www.redsocks.eu, LinkedIn of Twitter.

Meer informatie
Marcommit
Arlieke Tammer
035-5822730
redsocks@marcommit.nl