Vertiv stelt Joachim Fischer aan als EMEA sales director distributie

De nieuwste aanwinst van het directieteam zal helpen bij de ontwikkeling van nieuwe distributieprogramma’s om een sterke groei te bereiken

Breda, 10 oktober 2018 – Vertiv stelt Joachim Fischer aan als sales director distributie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De aanstelling van Joachim is onderdeel van een bredere strategie.

Vanuit München zal Joachim leidinggeven aan het opzetten van een verbeterd productportfolio dat speciaal is ontworpen voor distributie. Ook zal hij helpen bij het creëren van een concurrerend handelsbeleid en een aantal marketinginitiatieven en -programma’s om resellers te ondersteunen. Daarnaast draagt zijn rol bij aan de ondersteuning van nieuwe productontwikkelingen voor dit segment, alsook de marktintroductie van edge computing-oplossingen.

Joachim brengt waardevolle ervaring op het gebied van distributie met zich mee vanuit zijn vorige positie als algemeen salesmanager voor NEC in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH), waar hij de leiding had over belangrijke ontwikkelingsprogramma’s met betrekking tot distributie.

“We hebben hard gewerkt om een uitgebreide lijst met waardeproposities te ontwikkelen – een verfijnd productportfolio dat zich richt op distributie, aanvullende investeringen in de werving van resellers en andere investeringen in marketingprogramma’s voor distributie, om er maar een aantal te noemen. Dit doen we als onderdeel van onze bredere go-to-market-strategie, met de ambitie om partnerschappen aan te trekken die gebaseerd zijn op vertrouwen en een sterke wederzijdse groei bij onze distributeurs en resellers”, zegt Karsten Winther, vice president sales voor Vertiv in EMEA. “Dankzij de toevoeging van Joachims expertise hebben we een geweldig potentieel om zowel projecten als ‘run rate business’ op het gebied van distributie aan te trekken, en onze nieuwe initiatieven uit te rollen. Zo kunnen we een belangrijke stap voorwaarts maken om aantrekkelijker te worden voor distributiepartners en kunnen we helpen onze grip op dit continu veranderende, dynamische en belangrijke marktgebied te versterken.”

“Ik kijk er erg naar uit om bij Vertiv te werken en te helpen bij het vormgeven van nieuwe distributieprogramma’s voor het bedrijf in EMEA”, zegt Joachim. “Deze markt heeft een hele eigen dynamiek en ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en kennis toe te passen om aan de behoeften van deze markt te voldoen.”

image
# # #

Over Vertiv
Vertiv brengt hardware, software, analyse en diensten samen om ervoor te zorgen dat bedrijfskritische toepassingen van de klant continu werken, optimaal presteren en meegroeien met de behoeften van het bedrijf.Vertiv lost de belangrijkste uitdagingen op waarmee datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële faciliteiten tegenwoordig te maken krijgen – met een portfolio aan infrastructuuroplossingen op het gebied van stroomvoorziening, koeling en IT, die van de cloud tot aan de rand van het netwerk reiken.Vertiv heeft zijn hoofdkantoor in Columbus, Ohio, VS, heeft zo’n 20.000 mensen in dienst en is actief in meer dan 130 landen. Ga voor meer informatie en het laatste nieuws van Vertiv naar VertivCo.com.