Fax is dood. Lange leve de (digitale)fax

Gooi eindelijk die faxmachine in de container. Vervang de analoge fax door een gratis fax-naar-e-mailservice account van Belcentrale.

Veel ondernemers, groot en klein, zijn zich er mogelijk niet van bewust dat voor het verzenden en ontvangen van een fax niet langer het gebruik van een fax nodig is. Dankzij de functies voor faxen en e-mailen, kan alles met een muisklik worden gedaan.

Besparing

Personeelsleden hoeven geen papier en inkt meer te verspillen door een document af te drukken en in het faxapparaat te stoppen. Met de nieuwste innovaties op het gebied van telefonie kunnen bedrijven inloggen op een eenvoudig te gebruiken webgebaseerd dashboard, waarbij ze eenvoudigweg het bestand op hun computer kiezen dat ze willen faxen. Deze nieuwe vorm van technologie maakt faxen niet alleen veel handiger, maar ook goedkoper. Het is niet langer nodig om faxpapier of toner te kopen en de reparateur hoeft ook niet meer langs te komen vanwege storingen. Er wordt vanzelfsprekend ook veel bureauruimte bespaard.

Ontwikkelingen

Niet alleen kunnen faxen elektronisch worden verzonden via een fax naar e-mailservice, ze kunnen ook virtueel worden ontvangen. Ontvangers kunnen binnenkomende faxen in hun e-mailbox lezen als een pdf-bestand en kunnen deze desgewenst doorsturen naar andere kantoorleden. Het bestand kan vervolgens worden opgeslagen op de harde schijf van uw computer, waardoor het veel sneller te vinden is dan een papieren fax. Het is verbazingwekkend hoeveel technologie zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld. Bedrijven zouden er goed aan doen om te profiteren van de gemakken die er zijn, vooral als het gaat om faxen naar e-mailmogelijkheden.

Beveiligd tegen hacken

De afgelopen tijd was er veel te lezen over het hacken van faxmachines. Dit betrof zogenaamde all-in-printers; machines die kunnen printen, scannen, kopiëren en faxen. Deze apparaten ontvangen en verzenden de faxberichten via het traditionele telefonienetwerk. Tegelijkertijd zijn ze ook met het interne netwerk verbonden, omdat zo de printopdrachten binnenkomen en scans worden opgeslagen. Hackers wisten via openbaar beschikbare faxnummers deze machines binnen te komen met een relatief simpel script en zich zo toegang te verschaffen tot de interne bedrijfsnetwerken. Let op: dit betreft dus het ‘ouderwetse’ faxen. Met faxen via FoIP worden de berichten via een extreem goed beveiligde centrale in de cloud verzonden en/of ontvangen. Deze methode is daarom dus wel veilig.

Tot einde dit 2018 geeft Belcentrale aan ondernemers de mogelijkheid hun fax uit te faseren. Het eerste jaar is de nieuwe service gratis. Als u daarna nog wilt faxen, kost de service 7,50 per maand.