Thales en Previder lanceren SOC-as-a-Service

HUIZEN, 5 oktober 2018 - Het Security Operations Center (SOC) van Thales Nederland wordt door Thales en Previder beschikbaar gesteld als managed service. De nieuwe Nederlandse cloud security dienst is specifiek geschikt voor organisaties die diepgaand inzicht willen hebben in wat zich afspeelt binnen hun netwerk, zowel on-premise als in de cloud, om direct te kunnen reageren op mogelijk misbruik. Dankzij de samenwerking tussen de cybersecurity-divisie van Thales Nederland en Previder komt een hoogwaardig SOC nu voor meer organisaties binnen bereik.

Het Managed SOC richt zich met name op organisaties die hun bedrijfscontinuïteit veilig willen stellen door direct inzicht te krijgen in alle activiteiten binnen hun totale IT-infrastructuur. “Met deze nieuwe service kunnen Previder en Thales verschillende beveiligingsmodellen aanbieden, van een laag instapmodel tot een full-service SOC", zegt René van Buuren, directeur Cybersecurity bij Thales Nederland. "Op deze manier stellen wij, samen met Previder, Nederlandse bedrijven in staat hun beveiligingsniveau uit te breiden met intelligent threat detection van een zeer hoog niveau."

“Detectie is de belangrijkste component van een degelijke en moderne cybersecurity-strategie, naast zorgvuldige analyse van het bestaande netwerk en de preventieve maatregelen die iedere organisatie zou moeten nemen om misbruik te voorkomen”, zegt Van Buuren. Terwijl bij digitale dreigingen iedere seconde telt, zijn er nog steeds bedrijven die er weken, maanden of zelfs jaren later pas achter komen dat gevoelige gegevens het bedrijf hebben verlaten. “Onze technologie en onze experts zorgen er samen voor dat alle activiteit die afwijkt van de norm onmiddellijk wordt gesignaleerd en op waarde wordt geschat, zodat onze klanten wanneer het echt nodig is direct in actie kunnen komen.”

Tim Timmerman, directeur Previder: “We hebben bewust gekozen voor een partnership met Thales, zodat de beveiliging van onze klanten van Previder IaaS onafhankelijk wordt gemonitord en getoetst. Veel organisaties gaan ervan uit dat het voldoende is om de netwerkinfrastructuur te beveiligen tegen gevaren van buitenaf, maar wat als het gevaar van binnenuit komt?”

Volgens Van Buuren is de samenwerking met Previder met name van belang omdat het toenemende gebruik van cloud computing organisaties voor nieuwe uitdagingen stelt. “De datacenters waar de cloud op draait zijn over het algemeen bijzonder veilig, maar over wat zich afspeelt in die cloud hebben de cloud-providers vaak weinig te zeggen. Organisaties zijn helaas geneigd de specifieke cybersecurity-uitdagingen van een cloud-omgeving te onderschatten. Wij denken dat we met onze samenwerking met Previder een unieke service kunnen leveren die cruciaal is voor een alomvattende cybersecurity-strategie.”

Thales is een van de grootste en meest geavanceerde leveranciers van cybersecurity-diensten wereldwijd en biedt buiten Nederland ook SOC’s in onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Hong Kong. De diensten van het Thales SOC zijn met name gericht op de detectie van mogelijke dreigingen binnen bedrijfsnetwerken, variërend van hackers en malware tot medewerkers die al dan niet bewust toegang zoeken tot vertrouwelijke informatie die niet voor hun ogen bestemd is.Bijlagen
241 KB jpg  datacenter-previder.jpg
954 KB pdf  Persbericht_Thales_Previder.pdf
3.4 MB jpg  Security Operations Center (SOC).jpgOver Thales

The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales.

In een wereld die steeds sneller wordt, onvoorspelbaar is en veel kansen biedt, helpen wij die mensen die de ambitie hebben om het leven te verbeteren en veiliger te maken. Door onze unieke diversiteit aan expertise, talenten en culturen te combineren, ontwerpen en realiseren onze engineers buitengewone oplossingen. Oplossingen die de uitdagingen van morgen, vandaag mogelijk maken. Van de bodem van de oceaan tot diep in de ruimte en cyberspace, helpen wij onze klanten betere en snellere beslissingen te maken in een steeds complexere wereld. Met 65,000 medewerkers in 56 landen, behaalde Thales in 2017 een omzet van € 15,8 miljard.

Overheden, instellingen en grote internationale bedrijven vertrouwen op Thales om oplossingen te ontwerpen en te leveren die staten, steden en kritieke infrastructuren beschermen tegen cyberdreigingen die onvoorspelbaarder en steeds geavanceerder worden. Van het veiliger maken van steden en kritieke infrastructuren, tot het beveiligen van de wereldwijde financiële markten; van het beschermen van data en privacy, tot het in stand houden van de connectiviteit van veiligheidsdiensten: Thales zorgt voor de beschikbaarheid van betrouwbare technologieën zodat iedereen niet alleen informatie kan blijven delen en optimaal kan profiteren van de voordelen die de 'connected' wereld biedt, maar ook digitale dreigingen telkens een stap voor blijft.

Bij Thales in Nederland werken ongeveer 2,000 medewerkers in vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high-tech systemen voor de defensie-, luchtvaart-, transport- en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity.

Meer informatie: www.thalescybersecurity.nl

Over Previder

Previder levert managed IT diensten van werkplek tot in de cloud. Oplossingen worden op locatie of veilig vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland geïmplementeerd. Van daar uit worden technische infrastructuur en cloud-technologie geleverd die nodig zijn voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Previder is carrier- én cloudneutraal, waardoor meerdere technologieën direct gekoppeld kunnen worden zoals public clouds als Azure en Amazon. Naast een breed aanbod van producten en diensten staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT sector.

Meer informatie: www.previder.nlPERSCONTACT

Yellow Communications
Volkert Deen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: thales@yellow-communications.com