www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl

2515 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (3 jaar en 15 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Kinderen vinden telefoons en tablets belangrijker dan vakanties, speelgoed en huisdieren

Wereldwijd onderzoek onder ouders laat zien hoe technologie kinderen onder 9 jaar beïnvloedt

 • 31% van de ouders meent dat gadgets voor hun kinderen belangrijker zijn dan speelgoed, uitjes en huisdieren
 • Wanneer kinderen 8 jaar oud zijn, zijn ze volgens ouders technologisch al beter onderlegd dan volwassenen om hen heen
 • 79% van de ouders denkt dat het huidige tech-gebruik van kinderen van invloed is op hun carrière
 • 70% van de ouders maakt zich zorgen over de hoeveelheid schermtijd van hun kinderen
Hoofddorp, 4 oktober 2018 – Eén op de drie Nederlandse ouders gelooft dat telefoons en tablets voor hun kinderen belangrijker zijn dan andere bezittingen of activiteiten. Bovendien geven ouders aan dat hun kinderen hen al op 8-jarige leeftijd voorbij zijn gestreefd in hun kennis van technologie.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen uit een onderzoek van pr- en communicatiebureau Yellow Communications, in samenwerking met haar internationale partner Hotwire. Het onderzoek maakt deel uit van een doorlopend project dat zich richt op Generatie Alpha: de nieuwe generatie die bestaat uit kinderen geboren na 2010. Met het project richten Yellow en Hotwire zich op het technologiegebruik van deze generatie, hoe deze ontwikkelingen de kinderen beïnvloeden en hoe merken met hun communicatiestrategie en -aanpak daarop in zouden kunnen spelen.

Vorig jaar lanceerde Yellow, in samenwerking met Hotwire en Wired Consulting, een rapport waarin neurowetenschappers en maatschappelijke- en opvoedexperts lieten zien hoe technologie de nieuwe generatie vormgeeft en wat deze kinderen op hun beurt van hun omgeving verwachten. Dit jaar hebben Yellow en Hotwire gekeken naar de ouders van Generatie Alpha: hoe voelen zij zich over de relatie die hun kinderen met technologie hebben? En hoe groot is de rol die tech speelt in hun gezinsleven? Het onderzoek is uitgevoerd door OnePoll, onder 8.000 ouders in acht verschillende landen, waaronder Nederland.

Zoals eerder aangegeven laat het onderzoek onder meer zien hoe belangrijk telefoons en tablets voor kinderen zijn. Volgens 31% van de ouders zijn deze apparaten voor kinderen het meest onmisbaar, gevolgd door een dagje uit met familie/vrienden (22%), speelgoed (16%), vakanties (11%) en huisdieren (8%).

Technologie op de werkvloer
Hoewel de ouders niet per se positief zijn over het technologiegebruik van hun kinderen, zien ze wel in dat het techgebruik onmisbaar is voor de toekomstige carrière van hun kinderen – 79% van de ouders denkt dat kennis van tech deze kansen positief beïnvloedt. Wereldwijd is dat percentage 75%, dus de Nederlandse ouders zijn optimistisch.

Ook op andere vlakken zien ouders de voordelen van technologie:
 • 52% denkt dat technologie het denkvermogen van kinderen verbetert
 • 43% gelooft dat ook het probleemoplossend vermogen dankzij tech wordt vergroot
 • 31% geeft aan dat kinderen dankzij technologiegebruik beter kunnen multitasken
Wel baart het tech-gebruik ook zorgen: zo vreest 70% van de ouders dat hun kind te veel tijd achter een scherm doorbrengt en maakt 52% zich zorgen over een gebrek aan lichaamsbeweging.

“Iedere ouder met jonge kinderen heeft zich weleens verbaasd over hun digitale vaardigheden: of je nu je kleuter je Whatsapps weg ziet swipen tijdens het kijken naar een filmpje op een tablet, of ze een eigen profiel op Netflix aan ziet maken. Maar zo bijzonder is dat eigenlijk niet: Generatie Alpha heeft een geweldig potentieel en we staan nog maar aan het begin,” vindt Majoy Koetsier-Juriaans, consumer lead bij Yellow Communications.

“Wereldwijd realiseren steeds meer ouders zich welke voordelen technologie voor hun kinderen heeft, zeker op het gebied van carrièrekansen. Natuurlijk moeten frisse lucht en lichaamsbeweging niet ten koste gaan van schermtijd, maar tech is niet langer een simpel tijdverdrijf. Door tech-vaardigheden te stimuleren, geef je kinderen een voorsprong voor de toekomst.”

Nee mam, ik weet het echt beter
In alle landen waar het onderzoek werd uitgevoerd, waren ouders het erover eens dat hun kinderen veel sneller ‘tech-savvy’ zijn dan zijzelf. Gemiddeld genomen verwachten ouders dat hun kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar meer weten over technologie dan de volwassenen om hen heen.

Ouders zijn continu op zoek naar manieren om hun kinderen bij te kunnen benen. Ouders wereldwijd downloaden apps om te begrijpen hoe deze werken en welke invloed deze apps op hun kinderen hebben, ook in Nederland. Van deze ouders heeft 18% in de afgelopen maanden een Facebook-profiel aangemaakt of de app gedownload. Instagram staat met 17% op de tweede plaats, gevolgd door YouTube (16%) en WhatsApp (15%).

Wat hierbij opvalt is dat ouders niet altijd door hebben welke apps relevant zijn voor hun kinderen: Snapchat haalde bijvoorbeeld de top drie van meest gedownloade apps door ouders niet. Ook opvallend is dat het merendeel van de Nederlandse ouders (60%) het niet nodig vindt om aanwezig te zijn op dezelfde platformen als hun kinderen.

Kennis is macht
Naarmate hun kinderen handiger worden met technologie, zijn ouders steeds meer geneigd hun kinderen in te schakelen voor advies over aankopen van nieuwe elektronische apparaten. Van de ondervraagde ouders geeft 43% aan zich bij een aankoop af te vragen hoe hun kind er gebruik van gaat maken. Bovendien vroeg 23% van de ouders hun kind vooraf om advies.

Wordt dit de nieuwe standaard? Of gaan ouders op zoek naar manieren om hun eigen vaardigheden en kennis te verbeteren, zodat ze hun kinderen bij kunnen houden en zeker weten dat de producten die ze gebruiken écht kindvriendelijk en veilig zijn? Hoe dit zich ook verder ontwikkelt, duidelijk is wel dat Generatie Alpha zich prima redt in een continu veranderend tech-landschap en daarmee onder andere om nieuwe visies op opvoeding vraagt.

Het volledige onderzoeksrapport is als bijlage toegevoegd en ook te vinden op de website van Yellow Communications.

###

Onderzoeksverantwoording
Dit onderzoek werd in opdracht van Hotwire en Yellow Communications uitgevoerd door OnePoll, in juli 2018. Wereldwijd werden 8.000 ouders van kinderen tussen 4 en 9 jaar ondervraagd. De volgende landen deden mee aan het onderzoek:
 • Nederland
 • Verenigde Staten
 • Verenigd Koninkrijk
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Italië
 • Spanje
 • Australië


Bijlagen
967 KB jpg  iStock-807395432-SM.jpg
4.3 MB pdf  Generatie Alpha dee l 2 rappor tOp 1 november organiseert Yellow een event over Generatie Alpha en de communicatiebranche. Aanmelden voor dit event kan op https://yellow-communications.com/generatie-alpha-2/. Voor meer informatie over het event, neem contact op met marketing@yellow-communications.com of bel 023 - 555 34 24.Over Yellow Communications:
Yellow Communicationsis het PR- en communicatiebureau dat staat voor verbinding. Vanuit oprechte interesse gaan wij samen met onze klanten op zoek naar verhalen die mensen raken en activeren. Ons team helpt hen die verhalen te vertellen, aan de juiste mensen, met de juiste middelen, via de juiste kanalen, op het juiste moment. Zo kunnen organisaties zich onderscheiden en bouwen ze samen aan een actieve relatie met hun doelgroep. Yellow verenigt alle communicatiedisciplines onder één dak verenigt en acteert graag als communicatieregisseur. We houden het totaaloverzicht, geven advies en ontwikkelen concepten maar zitten ook bovenop de uitvoering van het communicatieplan.

Yellow is de exclusieve partner in Nederland en België van het internationale communicatienetwerk Hotwire. Kijk op www.yellow-communications.com of volg Yellow via Twitter, Instagram, LinkedIn of Facebook.

Over Hotwire
Hotwire, het wereldwijde communicatiebureau, helpt CMO’s de band met hun klanten te verbeteren. Van Sydney tot San Francisco werken we met een grenzeloze mind-set vanuit 22 locaties in onder meer het VK, de VS, Duitsland, Spanje, Italië en Australië, samen met onze co-branded partners Yellow Communications in Nederland en België, Active DMC in het Midden-Oosten en VIANEWS in Brazilië. Voor meer informatie, zie ook www.hotwireglobal.com.

Voor meer informatie:
Yellow Communications
Majoy Koetsier-Juriaans
+31 (0)23 555 34 24
majoy@yellow-communications.com

www.yellow-communications.com
Laatste van Clarity Benelux  
Hoe maken we van hybride werken een succes?

Clarity neemt digital marketingbureau 3WhiteHats over

Clarity lanceert wereldwijd partnernetwerk Clarity Connections
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen

Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 15 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Clarity Benelu.. contact  

Logo Clarity Benelux

Clarity Benelu.. sociaal  


Clarity Benelu.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Logo Lookout
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl